Kapcsolj ki! Boban Marković koncertjén, irodalmi borkóstolón és etyeki szüreten

Boban Markovic és zenekarának pergő dallamai hihetetlen élménnyel gazdagítják az idei őszt, így koncertjük a Kobuci Kertben kihagyhatatlan programnak ígérkezik. Ugyanúgy, ahogyan az etyeki szüret, illetve az irodalommal egybekötött borkóstoló is Parti Nagy Lajossal. Ez azonban még nem minden!

Boban Marković a Kobuciban

Nincs olyan kontinens, nincs olyan ország, amit a dél-szerbiai Vladicin Hanból származó 13 muzsikus, vagyis a Boban Marković Orkestar 25 éves fennállása alatt le ne nyűgözött volna. A Kusturica-filmeknek, kivételes előadásmódjuknak és leginkább euforikus koncertjeiknek köszönhetően az urak a hazai közönségnek is első számú kedvencei. Az idei szezontól a Kobuci a világ leghíresebb rezesbandájának hangorkánjával búcsúzik.

Jegyeket itt válthattok a koncertre. 

Időpont: Szeptember 30.

Helyszín: Kobuci Kert, 1033 Budapest, Fő tér 1.

Vörösen-fehéren – Irodalmi borkóstoló

Egy író, egy borász, négy bor, sok történet: borkóstolással egybekötött beszélgetés vár rátok az életről és az ízekről a Magvető Caféban. A vendégek ezúttal Debreczeni Mónika a Vylyan Pincészettől és Parti Nagy Lajos író, a moderátor pedig Szabó Edit, a Borsmenta főszerkesztője lesz.

Bővebb információ az eseményről ide kattintva érhető el. 

Időpont: Szeptember 27.

Helyszín: Magvető Café, 1074 Budapest, Dohány u. 13.

Etyeki Szüreti Borangoló

Ismét szüreti borünnepet tartanak Etyeken, ahol csak úgy tobzódhatunk majd a jobbnál jobb programokban. Lesz többek közt szőlőpréselés és mustkóstoló, etyeki pezsgők kóstolója, de emellett további kiváló gasztronómiai élményekkel kecsegtetnek a szervezők.

Részleteket itt találtok a programról.

Időpont: Szeptember 23.

Helyszín: Etyek

LaChiusa–Lorca: Bernarda Alba – Színházi előadás Pécsett

A Bernarda Alba háza Federico García Lorca utolsó színpadi műve: kivégzése előtt két hónappal, 1936-ban fejezte be, de csak 1945-ben mutatták be. Az alcíme szerint a „dráma spanyol falusi nőkről” Bernarda Alba házában játszódik. A hatvanéves asszony férje halálakor kijelenti: a gyász ideje alatt lányai semmit sem tehetnek az ő beleegyezése nélkül. Az öt lány, a velük élő szolgáló és Bernarda zárt világban vegetálnak, amiben az elfojtások uralkodnak, mégis minden cselekedetet és gondolatot a férfiak, illetve az ő hiányuk határoz meg.

Az előadásról bővebben itt olvashattok. 

Időpont: Október 2.

Helyszín: Kodály Központ, 7621 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.

Jótékonysági Ghymes koncert

Hazánkban évente több mint 6000 ember veszti el a látását – számukra nélkülözhetetlen a segítség, a társadalmi támogatás az újrakezdésben. Az október 14-i Ghymes koncert bevétele a budapesti, pest- és fejér megyei, frissen látásukat vesztett emberek ellátását felvállaló elemi rehabilitációs központ működését támogatja, ami októbertől fogadja a megkereséseket Budaörsön a Patkó utcában.

A koncertre itt válthattok jegyeket. 

Időpont: Október 14.

Helyszín: Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand, 2040 Budaörs, Hársfa u. 6.

 

Összeállította: F.R.

Fotó: Ghymes, facebook.com/KOBUCI, facebook.com/MagvetoCafe/, facebook.com/EtyekiBorangolo, kodalykozpont.hu