Az augusztusi forróságban egészen üdítő kulturális programokkal hűthetjük le magunkat. A Kistehén 15 éves jubileumi koncertet ad a Budapest Parkban, a Zempléni Fesztivál pedig a térség legizgalmasabb kulturális eseménysorozatát ígéri. De jógával, hűs fröccsel és művészetekkel is kecsegtetnek az előttünk álló napok.

Kistehén – 15 éves jubileumi koncert

Idén 15 éves a KiSTeHéN zenekar, amelynek frontemberével, Kollár-Klemencz Lászlóval az aktuális Nők Lapjában olvashattok egy izgalmas interjút. Az évfordulót az együttes hatalmas, két és fél órás, jubileumi koncerttel ünnepli a nyár utolsó estéjén. A Budapest Parkban csaknem mindenki színpadra áll, aki valaha megfordult az alternatív rock zenekarban. A jelenlegi tagok mellett pedig Farkas Róbert a Budapest Bárból, Bacsa Gyuszi és Varga Laca a Hiperkarmából, illetve Dorogi Péter, Nádasdi Janó és Gálos Ádám az Intim Torna Illegálból is fellépnek a nagy jubileumi koncerten.

Jegyeket itt válthattok a koncertre.

Időpont: Augusztus 31., 18.00

Helyszín: Budapest Park, 1095 Budapest, Soroksári út 60.

Zempléni Fesztivál

Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális eseménysorozata a Zempléni Fesztivál, amit ezúttal 26. alkalommal rendeznek meg. A térség legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein a magyar művészeti élet kiválóságai, neves hazai és külföldi vendégművészek, együttesek várják a komolyzene, jazz, tánc, irodalom és színház rajongóit. A régiót behálózó kulturális események mellett a tokaji borvidék elsőrangú pincéi kínálnak a remek muzsika mellé kitűnő bort és páratlan gasztronómiai élményt. Több program családbarát, illetve ingyenes – mi ki nem hagynánk!

A részletes programot itt találjátok.

Időpont: Augusztus 11-19.

Helyszín: Zemplén

Nyílt nap a 22. Ceredi Nemzetközi Kortárs Művésztelepen

A Ceredi Nemzetközi Kortárs Művésztelepen – ami immár huszonkét éve működik – évente más-más tematika szerint zajlik a közös alkotómunka. A szimpóziumot idén 11 ország 29 képzőművészének bevonásával rendezik meg. A kéthetes művésztelep ideje alatt elkészített munkákat a nagyközönség augusztus 5-én, a nyílt napon tekintheti meg.

A programról bővebben itt olvashattok.

Időpont: Augusztus 5.

Helyszín: Artcolony Cered, 3123 Cered, Kossuth u. 28.

Jóga a Szabadság hídon

Augusztusban ismét jógázhatunk a Szabadság hídon, hála a Flow to the People és a Vinyasa Flow Jóga Egyesület által szervezett programnak. Senki se felejtse otthon a jógaszőnyegét, és készüljön fel egy páratlan élményre!

Bővebb információkat itt találtok.

Időpont: Augusztus 6.

Helyszín: Szabadság híd, Budapest

II.Fröccs és Lángos Fesztivál

Augusztusban a Kincsem Parkba invitálják azokat, akik szeretik a sajtos-tejfölös lángost és a hosszúlépést, aminek külön fesztivált szentelnek. A gasztronómiai élmények mellett lesz többek közt agár- és lóverseny, vásár, filmvetítés és különböző gyerekprogramokkal is készülnek.

Még több információért kattintsatok ide!

Időpont: Augusztus 4-6.

Helyszín: Kincsem Park – Nemzeti Lóverseny, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.

Fotó: Bende Csaba, facebook.com/ZempleniFesztival, facebook.com/ceredartcolony, facebook.com/flowtothepeople, facebook.com/froccseslangosfesztival