A nyár legjobb filmjeit még csak most mutatják be: augusztusban a mozikba kerül a Pappa pia, hazánk legőrültebb bulifilmje, és Juliette Binoche új alkotását is meg tudjuk majd nézni. Emellett azonban jó néhány olyan film van még, amire érdemes lesz jegyet váltani.

Pappa Pia

Szereplők: Szabó Kimmel Tamás, Nagy Feró, Stohl András, Ostorházi Bernadett

Papi (Nagy Feró) nemcsak hihetetlenül kedves, hanem eléggé link is, sok mindenkinek tartozik, már nincs hol laknia sem, ezért egy Duna-parti csónakházban húzza meg magát. Szomszédja azonban, aki egy jól menő disco tulajdonosa, ezt is elvenné tőle. Az öreg az unokájától kér segítséget, aki habozás nélkül mozgósítja pesti barátait, hogy a csónakházból egy jól menő romkocsmát alakítsanak ki, és így összegyűjtsék a túléléshez szükséges pénzt. Csakhogy szomszédjuk keresztbe akar tenni nekik.

Az igazi, felhőtlen szórakozást kínáló nyári filmre a Nők Lapja aktuális, 2017/31. számában jegyet is nyerhettek (részletek a 72. oldalon). Mi ki nem hagynánk a helyetekben!

Bemutató: Augusztus 15.

Bébibumm

Szereplők: Juliette Binoche, Camille Cottin, Lambert Wilson

Juliette Binoche nagy kedvencünk, új filmje pedig ismét hihetetlen szórakozást ígér. Avril (Camille Cottin) nárcisztikus anyjától szenved, aki képtelen felnőni – olyan, mintha kettejük közül ő lenne a gyerek, akire vigyázni kell. A helyzet akkor sem változik, amikor Avril teherbe esik, sőt, mintha Mado (Juliette Binoche) rá akarna licitálni, hiszen ő is teherbe esik. Ezzel pedig kezdetét veszi a humoros bonyodalmak sora.

Bemutató: Augusztus 10.

Egy kupac kufli

Az 5-9 éveseknek szóló animációs mesesorozat Dániel András Egy kupac kufli című mesekönyve alapján készült, és a kisebbek mellett a nagyobbaknak is kellemes szórakozást ígér. A történetek főszereplője hét mesebeli lény: ők a kuflik. Hosszú évekig vándoroltak, ám egy viharos éjszakán úgy tűnik, mégis otthonra lelnek, és kezdetét veszik kalandjaik ebben az új környezetben. A magával ragadó történetet minden gyereknek látnia kell!

Bemutató: Augusztus 17.

Az ígéret

Szereplők: Charlotte Le Bon, Christian Bale, Oscar Isaac

Az Ottomán birodalom végnapján játszódó történet valós eseményeken alapul, és egy szerelmi háromszögről szól egy fiatal orvostanhallgató, egy amerikai újságíró és egy csodálatosan szép nő között. A hölgy kegyeiért harcoló férfiaknak a fegyveres konfliktusok kitörésével előbb-utóbb már a saját életükért is ki kell állniuk. Lebilincselő történelmi drámának ígérkezik izgalommal és szerelemmel. Mi alig várjuk, hogy lássuk és nem csak Christian Bale és Oscar Isaac miatt!

Bemutató: Augusztus 17.

A setét torony

Szereplők: Idris Elba, Matthew McConaughey, Abbey Lee

Stephen King klasszikusát vászonra vinni telitalálatnak tűnik, pláne hogy Matthew McConaughey az egyik főszereplő. A történet szerint Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O’Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, a célja pedig, hogy megvédje a Setét Torony épségét. Az ugyanis az univerzum tengelye és ha egyszer leomlik, akkor minden világ elpusztul. A tét tehát hatalmas, a jó és a rossz erőinek összecsapása pedig elkerülhetetlennek tűnik. Aki szereti Stephen King műveit, annak érdemes útba ejtenie a mozit!

Bemutató: Augusztus 3.

Amire még érdemes jegyet váltani:

Persze még számtalan olyan filmet mutatnak be a hónapban, amiket nem hagyhatunk ki a felsorolásból. Itt van rögtön Az Emoji-film, egy kacagtatónak tűnő animációs mozi, középpontban az általunk is napi szinten használt hangulatjelekkel (néhány éve nem hogy nem gondoltuk volna, hogy film készül róluk, de azt sem sejtettük, hogy ennyire meghatározzák majd a kommunikációnkat az interneten). A Sokkal több mint testőr egy poénokkal teli akciólimonádé méghozzá Ryan Reynolds és Samuel L. Jackson főszereplésével. A történet izgalmakkal teli, hiszen a profi védelmi ügynöknek (Ryan Reynolds) ezúttal hírhedt ellenségét (Samuel L. Jackson) kell oltalma alá vennie. Ha még több akciót szeretnétek látni, az igaz történet alapján készült Barry Seal: A beszállító című filmet is ajánljuk, ami egy drogfutárról szól, akit a CIA beszervezett egy munkára – a főszerepben Tom Cruise. A Magyarországon játszódó Fiú a vonaton pedig egy pattanásig feszült dráma, ami a hazai vidékeken játszódik és egy egészen formabontó történetet dolgoz fel – megéri megnézni!

Szöveg: F.R.

Fotó: Pinterest