Remek kulturális programokkal búcsúzik a július és hasonlóan színes eseményekkel köszöntik országszerte az augusztust. Az Amadinda ütőegyüttes ingyenes koncertet ad, a Fővárosi Nagycirkuszban jégvilággal varázsolnak el, de lesz városnéző séta, zenei kalandozás Vigántpetenden és Ördögkatlan Fesztivál is.

Az Amadinda ütőegyüttes ingyenes koncertje

A Zenélő Budapest programsorozat keretein belül ismét rengeteg remek koncertet hallgathattok ingyen: szombaton az Amadinda ütőegyütes lép fel a Várkert Bazárban. Az együttes megalakulásakor két fontos célkitűzést állított működésének középpontjába. Egyfelől azt, hogy az addig Magyarországon még előadatlan, ugyanakkor addigra már klasszikussá vált ütőhangszeres repertoárt bemutassa, másfelől pedig, hogy a magyar zeneszerzők ütőhangszeres műveit megismertesse a hazai és a külföldi közönséggel. Mára a világ egyik legeredetibb, legsokoldalúbb ütőhangszeres együtteseként tartja számon a nemzetközi szakmai közvélemény.

A koncertről itt olvashattok bővebben. 

Időpont: Július 29. 11:00 – 13:00

Helyszín: Várkert Bazár, 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Az Antarktisz gyermekei – Jégbe zárt cirkuszvilág a Fővárosi Nagycirkuszban

Kicsik és nagyok is szívesen merülnek el a Fővárosi Nagycirkusz jégen táncoló varázslatában – ami nyáron különösen kellemes felüdülés. A lenyűgöző revüműsorban korcsolyázó bohócok, zsonglőrök, artisták gólyalábas táncosnők szemkápráztató mutatványaiban gyönyörködhet a közönség.

Jegyeket itt válthattok az előadásra. 

Időpont: Augusztus 27-ig látható

Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz, 1146 Budapest, Állatkert krt. 12/a

10.Ördögkatlan Fesztivál

Immár 10. alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legszínesebb összművészeti fesztiválját, ami a jubileum alkalmából még izgalmasabb programokat kínál: Verdi Requiemjét a Nemzeti Filharmonikusok adják elő, egykori vezetőjükre, Kocsis Zoltánra emlékezve, de lesz többek közt Cseh Tamás-Leonard Cohen emlékkoncert is Másik Jánossal, Kiss Tibivel, Beck Zolival, Balanescuval, Dresch Mihállyal. És persze színház, színház hátán…

Bővebb információt itt találtok a fesztiválról. 

Időpont: Augusztus 1-5.

Helyszín: Nagyharsány, Kisharsány, Villánykövesd, Mokos Pincészet, Beremend, Vylyan Terasz

Ismeretterjesztő városi séta az Óbudai Gázgyár területén

Kíváncsiak vagytok, hol és hogyan gyártották a légszeszt? A gyalogos túra során bepillantást nyerhettek a magyar gázgyártás fellegvárába, annak hétköznapjaiba és ünnepeibe. A 27 hektáron elhelyezkedő gázgyár egyedülálló komplexuma révén megismerhetitek a korai XX. század hierarchiáját, megtudhatjátok, hogyan telt a kiváltságos gázgyári munkások strukturált, nyugodt élete. Igazi békebeli boldog idők idézésére is lesz lehetőség a felújított kátránytoronyban, a gázosok „Nagytemplom”-ában.

A helyszínen csak úgy tudtok majd jegyet váltani, ha előre regisztráltok a sétára, és a készpénzes fizetést jelölitek meg. Ezt ezen az oldalon tehetitek meg. 

Időpont: Július 30.

Helyszín: 1031 Budapest, Sujtás utcai buszmegálló

Zenei kalandozások Szalai Évával és Tóth Endrével

Ha szeretitek a klasszikus zenét, de nem ismeritek, vagy ha nem szeretitek, de adnátok magatoknak egy esélyt, vagy ha némi útbaigazításra van szükségetek a nagy zeneszerzők világában, akkor Vigántpetenden a helyetek! Szalai Éva zongoraművész és Tóth Endre zenetörténész-publicista zenével megspékelt előadásai érdekesek, humorosak, magával ragadóak – ezt pedig tapasztalatból mondjuk! ;)

Bővebb információkat az előadásokról itt találtok. 

Időpont: Július 21-30.

Helyszín: Művészetek Völgye, Vigántpetend – Római katolikus templom

Összeállította: F. R.

Fotók: facebook.com/nagycirkusz, facebook.com/zenelobudapest, facebook.com/ordogkatlanfesztival, facebook.com/papagenoarts, facebook.com/beyondbudapest