Kapcsolj ki! A stand-up nagyágyúival, ingyenes jazz koncerten és gőzgombóc fesztiválon

Balatonfüreden a nevetésé lesz a főszerep, hiszen a Dumafüred Fesztivál keretein belül hazánk legjobb humoristái szórakoztatják majd a közönséget. A szentendrei Ister napokon a Duna kerül reflektorfénybe, a zebegényi gőzgombóc fesztiválon pedig a régi hagyományok élednek újjá. De kiállítást és ingyenes zenés programot is ajánlunk.

VIII. Gőzgombóc Fesztivál Zebegényben

Az egyik legfinomabb délnémet, tésztából készült édességnek egy egész fesztivált szentelnek Zebegényben. A jeles gasztroeseményen lesz természetesen gőzgombóc készítés, de a sramlizene és az izgalmas nemzetiségi programok sem maradnak el.

Az esemény Facebook-oldalát itt találjátok. 

Időpont: Július 22.

Helyszín: Zebegény, Főtér

Dumafüred Fesztivál

A Balaton-partot és a nyaralást a Dumaszínház humoristáinak hűsítő poénjai mellett még jobban lehet élvezni. A legnagyobb nevek és a legviccesebb történetek pedig ismét Balatonfüredre látogatnak több mint egy hétre, hogy a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban szórakoztassanak majd minket a Dumafüred Fesztiválon. Többek közt Aranyosi Péterrel, Kormos Anettel, Badár Sándorral, Kőhalmi Zoltánnal és Kovács András Péterrel is találkozhatunk Füreden. Nem érdemes lemaradni a poénjaikról!

Bővebb információt itt találtok. 

Időpont: Július 21-30.

Helyszín: Balaton Szabadidő és Konferencia Központ, 8230 Balatonfüred, Horváth Mihály utca

A világ legszebb kávéscsészéi és kannái a Műcsarnokban

A kávézás szerelmeseinek kínál felejthetetlen élményt a Műcsarnok, ahol Merényi Gusztáv porcelán kávésedény-gyűjteményének legszebb darabjaiból látható kiállítás. Augarten, Sevres, Limoges, Wedgwood, Meissen, Fürstenberg, Rosenthal, Robj, Carlton, Shelley, Lenox, Noritake – ez csak néhány név azok közül a világhírű porcelánmanufaktúrák közül, amelyek darabjait meg lehet tekinteni a Műcsarnokban. A kiállítás különlegessége, hogy több mint 200 év időívében mutatja be a kávéfogyasztás szertartásának eszközeit az empire, a biedermeier, a historizmus, a szecesszió és az art deco művészeti korszakain át napjainkig.

A kiállításról bővebben itt olvashattok. 

Időpont: Június 21-től szeptember 3-ig

Helyszín: Műcsarnok, 1146 Budapest, Dózsa György út 37.

A Quadraphilia ingyenes jazz koncertje az Opus Jazz Clubban

Az új-zélandi születésű gitáros, Matthew Mitchell közel ötven országban lépett fel eddig, és a jazz, valamint a kortárs zene olyan kiválóságaival játszott együtt, mint Byron Wallen, William Parker vagy Hamid Drake. Az indiai klasszikus zenétől a pszichedelikus rockon át a magyar népzenéig a műfajok igen széles skáláján játszó és felvételeket készítő művésznél 2014-ben Parkinson-kórt diagnosztizáltak, de ez az életét gyökeresen megváltoztató esemény sem térítette el a zenélés iránti szenvedélyétől. Matthew Mitchell mostani formációja, a Quadraphilia a hazai zenei színtér egyik legegyénibb hangvételű anyagával várja egy határtalan utazásra a hallgatóságot.

A koncertre a belépés díjtalan, bővebb információt innen tudhattok meg az együttesről. 

Időpont: Július 26. 21:00

Helyszín: Opus Jazz Club, 1093 Budapest, Mátyás utca 8.

Ister napok Szentendrén

Az Ister szó a Duna régi elnevezésére utal, így az esemény is a helyi hagyományokra épül, számos, a Duna köré szerveződő vízi és vízparti programot kínál a helybelieknek és az idelátogatóknak. A Dunán napközben evezős és sportversenyek, a parton játékos programok zajlanak. Szombat este a szentendrei kuriózumnak számító zenés gyertyaúsztatás páratlan látványában gyönyörködhet a közönség. A Duna-korzón napközben és este a hét helyi nemzetiség bemutatkozása mellett színpadi programok és koncertek sokasága várja a látogatókat.

A programról bővebben itt olvashattok. 

Időpont: Július 22-23.

Helyszín: Szentendre

Fotó: facebook.com/dumafured, facebook.com/ZebegenyDunakanyar, facebook.com/Mucsarnok, bmc.hu, Thinkstock