A napokban kezdődik az év egyik legjobb kulturális eseménye, a Művészetek Völgye, de előtte levendulafesztivált rendeznek Kapolcson - ott ugyanis még hátravan az aratás. Budapesten is érdekes programok várnak, lesz kertmozi, a Sziget eddigi 24 évének színes fotóiból pedig izgalmas kiállítás nyílt. Ez azonban még nem minden…

Művészetek Völgye

Csaknem 1200 különleges programmal kecsegtet a kikapcsolódásra vágyók számára a Balaton legnagyobb összművészeti fesztiválja, a 27. Művészetek Völgye Kapolcson, Vigándpetenden és Taliándörögdön. A tíznapos fesztivál alatt többek közt koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, közösségi programokkal, interaktív játékokkal és új udvarokkal készülnek a szervezők – felejthetetlen élményt kínálva megint.

A részletes programról itt olvashattok.

Időpont: Július 21-30.

Helyszín: Kapolcs, Vigándpetend és Taliándörögd

Várkert Mozi: Brazilok

Az elmúlt évek legjobb magyar alkotásaival, kutyabarát helyszínen, egyedi panorámával várnak minden filmrajongót június közepétől augusztus 30-ig minden szerdán az egyedülálló hangulatú várKERTmozi vetítéseken. A Várkert Bazár Szárazárok színpadán ezúttal M. Kiss Csaba nagy sikerű Brazilok című vígjátékát vetítik majd.

Jegyeket itt válthattok az előadásra.

Időpont: Július 19.

Helyszín: Várkert Bazár 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Sziget25 – Fesztiváltörténelem fényképeken a Capa Központban

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ évek óta jelen van a Szigeten, most viszont a Sziget jön a Capa Központba: Benkő Imre, illetve a Rockstar Photographers csapatának kiállítása 24 év Sziget-fotóiból válogat, látványos installációkon bemutatva a fesztivál különleges hangulatát és az elmúlt közel két és fél évtizedet. Az évek során készült képekből Csizek Gabriella kurátor, a Mai Manó Ház főmunkatársa válogatásában az úgynevezett lightbox technika segítségével egy különleges látvány-installációként, valamint hagyományos és vetített formában is megjelennek a fekete-fehér, színes, analóg és digitális technikával készült, illetve panorámagéppel és drónnal felvett fotók.

A kiállításról bővebben itt olvashattok.

Időpont: Július 12. – augusztus 31.

Helyszín: Capa Központ, 1065 Budapest, Nagymező utca 8.

Macy Grey először Budapesten

Natalie Renee McIntyre, vagy ahogy a világ 1999 óta művésznevén ismeri, Macy Gray a soul, az R&B és a jazz egyik legfényesebb csillaga, egyedülálló hangú Grammy-díjas énekesnő, producer, filmszínész, aki már az első albumával világhírre tett szert. Tavaly szeptemberben jött ki tizedik és az első tisztán jazz lemeze, a Stripped. A dalokat egy elhagyatott brooklyni templomban vették fel, speciális technikai körülmények között. Olyan kortárs jazzlegendákkal dolgozott ezúttal, mint a Wallace Roney (trombita), Ari Hoenig (dob), Daryl Johns (basszusgitár) és Russell Malone (gitár). A Strippeden friss szerzeményei mellett új zenei kontextusba került néhány régi slágere is, illetve a Metallica és Bob Marley egy-egy klasszikusának újraértelmezése is része lett az albumnak, amit ezúttal a budapesti közönség ismerhet meg.

Jegyeket itt válthattok a koncertre.

Időpont: Július 17.

Helyszín: MOMSport, 1123 Budapest, Csörsz utca 14-16.

Levendula Fesztivál Kapolcson

Aki lemaradt a tihanyi levendula aratásról, annak Kapolcson a helye! Közös levendulaszedéssel, eszem-iszommal, levendulás termékek vásárával, játszóházzal és dézsákban való fürdéssel várják a látogatókat a Hazai Provence Vendégházban. A mögötte elterülő szántóföldek ölelésében nagyjából ezer tő francia levendula bódít az illatával, így lesz miből szedni.

Bővebben itt olvashattok az eseményről.

Időpont: Július 15.

Helyszín: Hazai Provence Vendégház, 8294 Kapolcs, Kossuth utca 84.

Fotó: facebook.com/hazaiprovence, muveszetekvolgye.hu, varkertbazar.hu, Sziget/Rockstar Photographers/ Csudai Sándor, getcloserconcerts.com