Aki szereti a látványos filmeket, annak júliusban mindenképp a mozi felé kell vennie az irányt: bemutatják többek közt a sokat ígérő új Luc Besson-filmet, a Valerian és az ezer bolygó városa című alkotást, de olyan klasszikusok is újjá élednek, mint a Majmok bolygója és a Baywatch. A francia alkotások szerelmeseinek pedig az Én és a mostohám ígér felejthetetlen perceket.

Én és a mostohám

Szereplők: Catherine Denevue, Catherine Frot

Béatrice nagy kanállal habzsolja az életet, mindenben az ellenkezője szeretője lányának, Claire-nek. Mindkét nő egyedül marad idősebb korára, és ahogy lenni szokott, egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Ez a barátság gyökeres változásokat hoz az életükbe: a felszínes Béatrice végre talál egy biztos pontot az életében, a mindig önzetlen Claire pedig megtanulja, hogy az élet minden percét ki kell élvezni. Rajongunk a francia filmekért, és ez is egy újabb kihagyhatatlan alkotásnak ígérkezik. Egyszerű, mégis elgondolkodtató, szórakoztató, mégis mély üzenetet hordoz magában.

Bemutató: Július 13.

Dunkirk

Szereplők: Tom Hardy, Cillian Murphy, Bobby Lockwood

Christopher Nolan filmjét már nagyon régóta vártuk. A történelmi dráma – melynek főszereplője Tom Hardy -, középpontjában egy olyan esemény áll, ami II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám mégis sikeres mentőakcióként emlegetik. A német hadsereg 1940 májusának végén bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította a brit és francia katonákat. A rendkívül kicsi, csupán 5 km-es szakaszon több mint 300 000 ember szorult össze a szövetségi csapatból, és nem volt hová menekülniük. Az angol flottának azonban egy váratlan akcióval, és nagy veszteségek árán, mégis sikerül őket kiszabadítaniuk. Egy elsöprő erejű alkotás reményről, küzdelemről és túlélésről. Az első perctől az utolsóig végig fogjuk izgulni, de abban már most biztosak vagyunk, hogy Tom Hardy ismét emlékezetes alakítást fog nyújtani.

Bemutató: Július 20.

Atomszőke

Szereplők: Charlize Theron, James McAvoy, John Goodman

A brit titkosszolgálat gyöngyszeme, Lorraine Broughton (Charlize Theron) nemcsak szexi, hanem vérprofi is. Nem csoda, hogy őt küldi az MI6 Berlinbe, hogy szerezze meg a listát, amin kettős ügynökök neve szerepel. Erre a névsorra azonban a KGB is feni a fogát, és a nő hiába veszi fel a kapcsolatot a helyi beépített ügynökkel, David Percivallal, egyikük sem tudja, hogy valójában kiben bízhat. Izgalmas, vad és magával ragadó alkotásnak ígérkezik, mi mindenképpen megnézzük.

Bemutató: Július 27.

Valerian és az ezer bolygó városa

Szereplők: Dane DeHaan, Cara Delevingne, Ethan Hawke, Clive Owen, Rihanna

Az idei év egyik leglátványosabb filmjének titulált Luc Besson-alkotástól a hírek szerint mindenkinek le fog esni az álla. A történet szerint Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Develgine) a kormány különleges ügynökei, akiket azzal bíztak meg, hogy őrizzék a rendet az univerzumban. Következő küldetésük az intergalaktikus városba, Alphába vezet, ahol olyan láthatatlan erők dolgoznak a háttérben, amelyek veszélyeztetik az emberiséget. Nagyon kíváncsiak vagyunk a filmre, már csak azért is, mert az amerikai kritika vegyesen fogadta, a látványvilágáról azonban egyöntetűen ódákat zengtek.

Bemutató: Július 20.

Dzsungel-mentőakció

Évek óta béke honol a dzsungelben, ami Maurice-nak, a Hatalmas tigris harcosnak és csapatának köszönhető. Egy napon azonban felbukkan régi és rettegett ellenfelük Igor, a koala, akinek egy célja van a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. A kis csapatnak minden tudását latba kell vetnie, hogy le tudják győzni a gonoszt, a cél érdekében pedig segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is. Mi személy szerint imádjuk a meséket, ezért ezt az alkotást is a gyerekek izgalmával várjuk már. Családoknak kötelező darab!

Bemutató: Július 27.

Amire még érdemes jegyet váltani:

Természetesen a lista még nem ért véget, további izgalmas filmekkel várnak minket júliusban: itt van például a kultikus Baywatch (bemutató: július 13.) sorozat régóta várt filmes adaptációja. A szereplők újak, ám a piros úszódresszek és a kalandok a régiek – nagyon viccesnek ígérkezik. És, ha már a kultuszfilmeknél tartunk, A majmok bolygója – Háború (bemutató: július 13.) című mozival az ismert klasszikus is megkapta a maga 21. századi folytatását. Mindezt hihetetlen látványvilággal és egy izgalmas sztorival. A háború ugyanis már elkerülhetetlenné vált a majmok és az emberek között – de vajon, ki lesz a győztes? A jó ügy érdekében a kamasz Pókember (Bemutató: július 6.) is harcba indul, most viszont egészen új ellenségekkel találja szemben magát. Nem csoda, hogy a bajban új szövetségesekre lesz szüksége. Izgalmasan hangzik!

Összeállította: F.R.
Fotó: Pinterest