Kapcsolj ki! Kaláka Fesztivállal, a halászlé ünnepén vagy épp a Kincsem Fesztiválon

Igazi csemegékkel köszönt be a július: lesz Kaláka Fesztivál Egerben, az aranytorkú énekesnő, Madeleine Peyroux először ad koncertet Magyarországon, és a halászlé ünnepe is kihagyhatatlannak ígérkezik Baján. A budapesti ügető pedig varázslatos hellyé változik, hiszen a Kincsem mozi díszletei és világa elevenednek meg rajta.

38.Kaláka Fesztivál Egerben

Több évtizedes hagyománya van a Kaláka Fesztiválnak, aminek péntektől vasárnapig újra Eger városa ad otthont. A helyszínként az Eszterházy tér és a Vár szolgál, ahol koncertekkel, vásárral, gyermekprogramokkal és kézműves foglalkozásokkal várják az érdeklődőket. Fellép többek közt a Kerekes Band, Szörényi Levente és a Vujicsics Együttes, a Budapest Bár és természetesen Gryllus Vilmos és a Kaláka együttes is. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk a fesztivált.

A részletes programot itt találjátok. 

Időpont: június 29-től július 2-ig

Helyszín: Eger, Eszterházy tér és az Egri Vár

Madeleine Peyroux először Magyarországon

Pont húsz évvel azután, hogy első lemeze egy csapásra híressé tette, a francia-amerikai énekes Madeleine Peyroux világi himnuszokat tartalmazó új lemezével mutatkozik be a magyar közönség előtt. A Secular Hymns egészen különleges keverékét nyújtja a megszentelt és a profán daloknak – a koncertre érkezőket tehát nagyon egyedi dallamvilág fogadja majd.  Az új lemezen közreműködő Jon Herington gitáros és Barak Mori bőgős is elkísérik az énekesnőt, aki gyakran veszi majd kézbe maga is gitárt.

Jegyeket itt válthattok a koncertre. 

Időpont: július 4. 20:00

Helyszín: MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest, Csörsz utca 18.

Bajai Halfőző Fesztivál

Idén ismét a bográcsok alá gyújtanak Baján, a Szentháromság téren, ahol az ország legnagyobb halászléfőző ünnepét rendezik meg. Baja nemzetközileg is ismert, a rekordok könyve által jegyzett halfőző fesztiválja valódi fieszta, a halászlé és a barátság dicsérete. A szervezők ezúttal is izgalmas programokkal készülnek: lesz divatbemutató, gyerekeknek szóló előadás, koncertet ad többek közt Kovács Kati, Demjén Ferenc és aktuális címlapsztárunk, Rúzsa Magdi is, a főzés napja pedig a szombat lesz.

A részletes programot itt találjátok. 

Időpont: július 6-9.

Helyszín: Baja, Szentháromság tér

Finom Placc – Közös piacozás a Rácskertben

A Placc piacok negyedik kistestvére, a Finom Placc július 6-án startol. Érdemes ellátogatni ide, hiszen ínycsiklandozó finomságokkal találkozhatunk majd: étellel, itallal, kence-ficével, illatos termékekkel egy helyen. De lesznek szépséges konyhai kincsek, kézműves csodák is, illetve különleges magyar borokból és kézműves sörökből sem lesz hiány.

Bővebb információt itt találtok. 

Időpont: július 6.

Helyszín: Rácskert, 1072 Budapest, Dob utca 40.

Derby és Kincsem Fesztivál a Kincsem Parkban

Századelős hangulat fogadja a látogatókat a Kincsem Parkban hétvégén, ahol megelevenednek a Kincsem film jelenetei. Felépítik az alkotásból ismert lóvásárteret, ahol a tulajdonosa először meglátta Kincsemet, a résztvevők pedig betekinthetnek a kulisszák mögé. A filmbeli jelenetek mellett a környezet is korabeli lesz: régi mesterségek bemutatójával, a korabeli gasztronómia remekeivel, változatos gyerekprogramokkal és számos meglepetéssel várnak mindenkit, de ez még nem minden, hiszen derbyt is rendeznek. A Derby Fesztivál különlegessége, hogy három nap alatt három sportágban szurkolhatunk a legjobbaknak: pénteken Agár Derby, szombaton Ügető Derby, vasárnap pedig Galopp Derby várható.

Jegyeket itt válthattok az eseményre. 

Időpont: június 30-tól július 2-ig

Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.

Fotó: facebook.com/GetCloserConcerts, facebook.com/kalakafesztival, facebook.com/bajaihalfozofesztival.hu, facebook.com/finomplacc, facebook.com/kincsempark