Kapcsolj ki! Sörfesztivállal, koncertekkel és izgalmas programokkal a Szabihídon

Rendkívül színes programokkal készülnek júniusban országszerte. Kezdetét veszi a Budapesti Nyári Fesztivál, illetve a Fishing on Orfű Fesztivál, a Szabadság híd pedig újra közösségi térré alakul. A belvárosban sörfesztivált rendeznek, Debrecenben pedig a Csehov-rajongóknak készülnek csemegével.

Y’AKOTO koncertje a Budapesti Nyári Fesztiválon

A ghánai születésű énekesnő, Y’akoto először lép fel Magyarországon, a Budapesti Nyári Fesztiválon. Napjaink népszerű pop-soul előadója egy kikötővárosban, Temában élt 11 éves koráig, ma pedig választott otthona, Hamburg, valamint Párizs, Stockholm, Los Angeles és az afrikai tengerpart városai, Dakar, Accra és Lome között ingázik. „Városi zenéjét” a sokféle kulturális inspiráció és a zsigeri intuíció határozza meg. Stílusa merész és bevállalós, a nemrég megjelent harmadik, Mermaid Blues című albumának dalait azonban átjárja a lélek és az érzékiség. Sötét, kifejező hangja miatt Y’akotót olyan jazzikonokhoz hasonlítják, mint Nina Simone és Billie Holiday.

A Budapesti Nyári Fesztivál programjáról bővebben itt olvashattok. 

Időpont: Június 17.

Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad, 1138 Budapest, Zielinski Szilárd sétány

Belvárosi Sörfesztivál

Négy napig sörben úszik majd a Szabadság tér: az idei Belvárosi Sörfesztiválon 200 féle sörkülönlegességgel, a legjobb import sörökkel, az ismert nagy sörgyárak és az újhullámos sörmesterek főzeteivel várják a látogatókat. És mi folyik majd még ott? Lesznek koncertek, ízletes street food és grill is.

Ha további érdekességeket olvasnátok a fesztiválról, akkor látogassatok el a hivatalos Facebook-oldalukra!

Időpont: Június 15-18.

Helyszín: 1051 Budapest, Szabadság tér

Fishing on Orfű

2017-ben 5 napos lesz a Fishing on Orfű,ami kedden Lovasi András 50. szülinapjával és egy különleges életműkoncerttel veszi kezdetét, de lesznek ezen kívül új helyszínek, egy szombati Fishing-gála, a védőszent személyében pedig Lévai Balázst tisztelheti a közönség. Ezúttal is fergeteges fesztiválhangulatra lehet majd számítani.

A részletes programot itt találjátok. 

Időpont: Június 20-25.

Helyszín: Panoráma Camping Orfű, 7677 Orfű, Dollár utca 1.

Izgalmas programokkal vár a Szabihíd

2017 nyarán néhány hétvégén újra birtokba vehetik a budapestiek a Szabadság hidat! Ez itt az első felvonás. Ezzel kezdetét veszi a Szabihíd-projekt, egy olyan urbanisztikai, köztérfejlesztési kísérlet, amelynek keretein belül a 2016-os frenetikus, önszerveződő és spontán hídfoglalást megpróbálják a városi mindennapok részévé tenni.

A programról itt olvashattok. 

Időpont: Június 17-18.

Helyszín: Szabadság híd, Budapest

Csehov Cseresznyéskertje a vásznon

Anton Pavlovics Csehov tragikomédiáját, egyik legismertebb és sorrendben utolsó színművét több mint 110 éve mutatták be először a legendás Moszkvai Művész Színházban, de mondanivalója manapság aktuálisabb, mint valaha. Egy évszázaddal az ősbemutatója után Csehov tragikomédiája az orosz filmművészet legextravagánsabb színésznőjének titulált Renáta Litvinova főszereplésével tér vissza „otthonába”, a Moszkvai Művész Színházba és felvételről az Apolló mozi Kertész Mihály-termének vásznára. A magyar felirat Tóth Árpád műfordítása alapján készült.

Bővebb információt itt találtok. 

Időpont: Június 19.

Helyszín: Apollo mozi, 4025 Debrecen, Miklós utca 1.

Összeállította: Filákovity Radojka

Fotó: szabadter.hu, facebook.com/budavarisorfesztival, facebook.com/fishingonorfu, facebook.com/szabihid, facebook.com/apollomozi