Töltsd a családoddal május utolsó hétvégéjét a Vasúttörténeti Parkban! (X)

Május utolsó vasárnapja a gyermekeké, a Vasúttörténeti Park pedig idén is egész hétvégén őket ünnepli.

Május 27-én és 28-án a Vasúttörténeti Parkban megrendezésre kerülő ünnepségen több fergeteges fellépő is lesz az izgalmas és nem utolsó sorban hasznos programok mellett.

Szombaton a Kolompos és az Apacuka zenekar koncertjét a Fabula Bábszínház előadása egészíti ki, sőt ezen a napon a közlekedésbiztonságé lesz a főszerep. Utóbbi célja, hogy a gyermekek már egészen kicsi kortól játékos formában tanulják meg a gyalogos-, a vasúti- és a kerékpáros közlekedés alapszabályait. A Közlekedésbiztonsági Napon a park interaktív programjain túl (hajtányozás, utazás nagymozdonyon és kerti vasúton, fordítókorongozás, modellvasút-vezetés) további érdekességekre számíthattok.

„Az Élet-Úton” KRESZ Park kerékpáros ügyességi pályán például a gyermekek gyakorolhatják a kerékpár biztonságos kezelését, a „Látni és Látszani” interaktív kiállításon, mely egy vasúti vagonban tekinthető majd meg, a fényvisszaverő öltözékek és eszközök használatára hívják fel a figyelmet. A „Mini KRESZ Park” KRESZ oktatással várja a kicsiket: a résztvevők egy 15 perces KRESZ oktatáson vesznek részt, majd ezt követően a kis autók volánja mögé is beülhetnek. Az igazán ügyesek különböző ajándékokat is nyerhetnek, a kerti vasút gyermek utasai pedig vasúti totó kitöltésével bizonyíthatják a vasúti közlekedés szabályaiban való jártasságukat. Mindezek mellett lehetőség nyílik az Elsősegélynyújtó bemutató megtekintésére is, ami a gyerekek nyelvén, közérthetően prezentálja a segítségnyújtás alapjait.

Vasárnap a méltán híres Kaláka együttes és a Ghymes zenekar lép fel, illetve a Fabula Bábszínház a Mazsola és Tádéval, valamint Juhász Magda, aki versekkel és mesékkel varázsolja el a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Természetesen a főszerepet ezen a napon is a játékos szórakozás és a jókedv kapják, valamint mindkét napon lesz ugráló-vár, arcfestés, csillámtetoválás, gyöngyvasalás, sok-sok ajándék és meglepetés.

A Közlekedésbiztonsági Nap és a Gyermekhétvége programjai délelőtt 10 órától egészen kora estig tartanak, a kétnapos rendezvényre pedig minden 14 év alatti gyermeknek ingyenes a belépés.

Bővebb információ: a Vasúttörténeti Park weboldalán és a Facebookon.

Ha szeretnél egy csodás napot eltölteni családoddal a Vasúttörténeti Parkban, figyeld a Facebook-oldalunkat!

Nyereményjátékunkban a megfejtést a játék posztja alá, kommentben várjuk.
A helyes választ megírók közül tíz szerencsés családi belépőjegyet (2 felnőtt + 2 gyerek) nyer.

A részletes játékszabályzat itt érhető el.