Kapcsolj ki! Gasztrofesztiválokkal, Budapest Bár koncerttel és kiállítással

Reméljük, kegyes lesz hozzánk az időjárás, hiszen jobbnál jobb szabadtéri programokra van kilátás a napokban. A Budapest Bár a Kobuci Kertben ad koncertet, a gasztronómia szerelmesei pedig két fesztiválon tobzódhatnak az ízekben. De ez nem minden: kiállítást, színházi előadást és izgalmas olvasmányt is ajánlunk nektek.

100 Szóban a Város

A 100 Szóban a Város előadás egy páros stand-up a fővárosról. Nagy Dániel Viktor és Szilágyi Csenge Junior Príma díjas színművészek hangján szólalnak meg Budapest legjellemzőbb történetei, melyekben a városlakók mind magukra ismerhetnek. Az est középpontjában a városi élet áll. Minden, ami Budapest múltja, jelene, hétköznapjai, éjjele, nappala, fiatalsága, öregsége és százféle közege. A mindennapi történetek között van olyan, amit már mi is átéltünk és van olyan is, amiről el sem tudtuk képzelni, hogy létezik.

Bővebb információt az esemény Facebook-oldalán találtok.

Időpont: Május 19.

Helyszín: Mozsár Műhely, 1065 Budapest, Nagymező utca 21.

III. Vegan Food Fest

Magyarország egyik legizgalmasabb gasztrofesztiválján, a Vegan Food Festen négy napon keresztül élvezhetitek a növényi ételek ízkavalkádját. Május 11. és 14. között ugyanis a szervezők összecsődítik nektek Magyarország vegán és vegánbarát éttermeit, cukrászdáit, street foodosait, bisztróit, hogy egyéb dolgotok ne legyen, csak elmerülni a gasztroforgatagban.

Bővebb információkat itt találtok a fesztiválról. 

Időpont: Május 11-14.

Helyszín: 1117 Budapest, Kőrösy József utca

Budapest Bár a Kobuci Kertben

A város egyik leghangulatosabb helyén mindig óriási bulit csap a Budapest Bár. A frenetikus hangulatú koncerteket azoknak ajánlják a szervezők, akik könnyed, mégis művészi színvonalú szórakozásra vágynak. A koncerten közreműködik Farkas Róbert vezetésével a Budapest Bár zenekar, valamint Behumi Dóri, Németh Juci, Frenk, Kollár-Klemencz László, Lovasi András és Szűcs Krisztián. Szívbemarkoló és szívderítő dalokból nem lesz hiány.

Jegyeket itt vehettek a koncertre.

Időpont: Május 11.

Helyszín: Kobuci, 1033 Budapest, Szentlélek tér

Olivier Bourdeaut: Merre jársz Bojangles?

Egy kisfiú meséli el családja titokzatos tündöklését és bukását Olivier Bourdeaut kötetében. A tehetős család mintha a világon kívül élne, barátok, mulatságok töltik ki napjaikat hol Párizsban, hol spanyolországi villájukban. A szülők mesékkel, izgalmas hazugságokkal helyettesítik az unalmas valóságot. A gramofon egész nap Nina Simone Mr. Bojangles című számát harsogja a hatalmas lakásban, a kibontatlan leveleket pedig a sarokba dobják. De mi történik akkor, amikor a valóságot már nem lehet többé kizárni az életükből? Az elsőkönyves író meglepetésszerű, hatalmas európai sikere egy szomorú és elszánt szerelmeslevél az álmokhoz.

A kötetet itt rendelhetitek meg. 

Kiadó: Magvető Kiadó

Ár: 2699 Ft

V.Food Truck Show Budapest

A hazai street food legnagyobbjai immáron ötödik alkalommal gyűlnek össze, hogy megmutassák mi az, ami a különleges konyháktól a hazaiig, a hamburgertől a gazdagon rakott, mártott szendvicseken át a kézműves sörökig lázban tartotta idén Budapestet. A rendezvény helyszíne a jól bevált Kincsem park, ahol idén is ló- és agárversenyekkel, utcazenészekkel, az I. Street Art Show artistáival és gyerekprogramokkal várunk benneteket.

A részletes programról itt olvashattok. 

Időpont: Május 5-7.

Helyszín: 1106 Budapest, Albertirsai út 2-4.

Aszmann – Kortársak – Követők fotókiállítás

Május 7-ig még látogatható a 110 éve született Aszmann Ferenc fotókiállítása, aki egyike volt a Debreceni Fotóklub alapítóinak és a II. világháború előtt a világon a legtöbbet kiállító magyar fotográfusoknak. Négy földrészen összesen 400 nemzetközi kiállításon vett részt, 150 érmet és oklevelet nyert. A Kölcsey Központban megtekinthető, magával ragadó képeket ingyen nézhetitek meg – ne habozzatok!

A kiállításról itt olvashattok bővebben. 

Időpont: Május 7-ig.

Helyszín: Kölcsey Központ, 4026 Debrecen, Hunyadi utca 1-3.

Összeállította: Filákovity Radojka

Fotó: magveto.hu, facebook.com/100szobanavaros, facebook.com/KOBUCI, facebook.com/veganfoodfestbp, facebook.com/foodtruckshowbp, programok-debrecen.hu