Dallal és vigassággal köszönt ránk a május, melynek első hetében a zenéé lesz a főszerep. Novák Péter lemezbemutató koncertje, a Fesztiválzenekar csodás projektje és többek közt az Európa-napi ünnep is sok meglepetést tartogat. De lesz adománygyűjtő piknik, illetve a Magyar Színház egy különleges felolvasóesttel készül.

Üzenet a Földről lemezbemutató koncert

Novák Péter és a Kultúrpart társulata Üzenet a Földről című darabját nagy sikerrel játsszák az ország számos színpadán. A produkció Weöres Sándor megzenésített verseire, és Novák interaktív beszélgetéseire épül a fenntartható fejlődés témakörében. Az előadásból most album is készült, a lemezbemutató koncertre pedig május 1-jén kerül sor.

Bővebb információkért látogassatok el az esemény Facebook-oldalára!

Időpont: Május 1.

Helyszín: Fonó Budai Zeneház, 1116 Budapest, Sztregova u.3.

Izgalmas koncertek az Európa-napon

A Romano Drom, Henri Gonzo & Perez Dániel (Fran Palermo), a Pannonia Allstars Ska Orchestra és többek közt Caramel is színpadra lépnek az Európa-napon. Ebből az alkalomból további változatos programokkal készülnek a szervezők: lesz családoknak, illetve gyerekeknek szóló műsor, fotókiállítás, karrierbörze, sőt, különféle játékok gondoskodnak majd a látogatók felhőtlen szórakozásáról.

A részletes programokról itt olvashattok. 

Időpont: Május 7.

Helyszín: 1054 Budapest, Szabadság tér

Szüléstörténetek – felolvasó maraton

Szülés- és születéstörténetekből olvasnak fel a Magyar Színház művészei és művészbarátai egész este, éjfélig. A szövegeket anyák és apák, szülésznők és dúlák írták. Az anyák közül például Szabó Ildikó (Zazi), Kiss Judit Ágnes, Péterfy-Novák Éva. Akik felolvassák: Ruttkay Laura, Peremartoni Krisztina, Hernádi Judit, Soltész Bözse, Gémes Antos, Ágoston Péter, Béres Ilona, Szávai Viktória, Kútvölgyi Erzsébet, Szatmári Attila, Hámori Gabriella, Benkő Nóra és még sokan mások.

Az esemény Facebook-oldalán további információkat találtok a programról. 

Időpont: Május 7.

Helyszín: Magyar Színház, 1077 Budapest, Hevesi Sándor tér 4.

Koncert egy szabad és sokszínű Budapestért a Fesztiválzenekarral

Koncert Budapestért címmel rendez hangversenyt a Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván vezényletével a Budapest Kongresszusi Központban. A program egy olyan toleráns, szabad, sokszínű és jókedvű Budapest jövőképét mutatja be, amelynek része a művészi és akadémiai szabadság, és a hátrányos helyzetűek megsegítése is. Az est bevételét a zenekar a Tértánckoncert és az Európai Hidak fesztivál megrendezésére fordítja. Az adománygyűjtő hangverseny Brahms Akadémiai Ünnepi Nyitányával kezdődik, és a tolerancia jegyében roma muzsikusok részvételével elhangzik majd Liszt 1. magyar rapszódiája is. A koncert többi darabja meglepetés. Az eseményt és a célokat számos művész támogatja, a koncerten vendégként fellépnek Csákányi Eszter, Mácsai Pál, Snétberger Ferenc és Szakcsi-Lakatos Béla is.

Jegyeket itt válthattok a koncertre. 

Időpont: Május 8.

Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ, 1123 Budapest, Jagelló út 1-3.

Kocsmajális – Adománygyűjtő bográcsozás és piknik a Dürer Piknik Parkban

Már negyedik alkalommal rendezik meg a város legőrültebb alapítványi bálját a 35.000 négyzetméteres, ősfákkal borított Dürer Piknik Parkban, ahol nemcsak finomakat ehettek, de ezzel együtt egy jó ügyet támogathattok is. Ezúttal a Budapest Bike Maffia Sweet Home projektjét lehet támogatni, akik egy nehéz helyzetben lévő, többgyermekes család önkormányzati szükséglakását újítják fel az így befolyt összegből.

A programról innen tájékozódhattok. 

Időpont: Május 1.

Helyszín: Dürer Piknik Park, 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor

Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n

Hazánk egyik legnépszerűbb koncertzenekara, a Quimby tavaly ünnepelte 25. születésnapját, a jubileumra pedig saját csodavilágukká varázsolták az Arénát. A grandiózus koncertet szerencsére nem hagyták az emlékek között veszni, így április 20-tól megvásárolható DVD-n, a kijelölt MOL kutakon.

Összeállította: Filákovity Radojka

Fotó: facebook.com/Europai.Parlament.Tajekoztatasi.Irodaja/, facebook.com/magyarszinhaz/, bfz.hu, facebook.com/DurerPark, Váradi Levente, Quimby