Kapcsolj ki! Könyvfesztivállal, kiállításokkal és fűszerkertkészítő workshoppal

Mennyi jó programot tartogatnak a következő napok! Javában tart már a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, ahol a legizgalmasabb könyvújdonságokkal ismerkedhettek meg, a Budapest Art Week pedig a képzőművészet szerelmeseinek kínál különleges csemegéket. De lesz még ingyenes koncert és fűszerkertkészítő workshop is.

DIY Fűszerkert Workshop

Egy workshop, amin elkészíthetitek a saját kis fűszer- és gyógynövénykerteteket, így ha a belvárosban éltek, akkor is lehet egy kis zöld az ablakotokban. Lesznek különböző fűszernövény-magok, amiknek az ültetéséhez mindent biztosítanak a szervezők: ültető poharakat, komposztföldet és feliratozható névtáblákat. Mindenki háromféle fűszernövényt vethet, amiknek a gondozásához és a felhasználásához is kaptok majd tippeket.

Bővebb információkat itt találtok az eseményről. 

Időpont: Április 23.

Helyszín: Vegan Sunday Market, 1061 Budapest, Paulay Ede utca 33.

Ingyenes szimfonikus koncert Csömörön

A norvég  trondheimi egyetem és a Vox Animi Vegyeskar ad közös szimfonikus koncertet Csömörön, a Petőfi Sándor Művelődési Ház nagytermében. Műsoron Grieg, Sibelius és Berlioz zenekari darabjai, a belépés pedig díjtalan!

Bővebb információkat innen szerezhettek a programról. 

Időpont: Április 22. 18:00

Helyszín: Petőfi Sándor Művelődési Ház, 2141 Csömör, Vörösmarty utca 1.

Rögtönzött Szülői Értekezlet és Könyvbemutató, avagy Jocó bácsi világa 2.0.

A Momentán Társulat improvizációin keresztül, Balatoni József ’Jocó bácsi’ vezetésével és Polus Enikő mentálhigiénés szakember útmutatásával, humorral kalauzolják a közönséget az olykor vidám, olykor kegyetlen iskolai világba. Délután pedig rendhagyó könyvbemutatón lapozhatnak bele az érdeklődők a Jocó bácsi világa 2.0 című könyvbe. Az iskolaszínházi jelentek egy része a könyv sztorijaira épül, legyen ez a vizsga előtti tanácsok sora, az erkölcstan órák zanzája, de azt is megtudhatjátok, hogy mire derül fény Jocó bácsi udvari ügyeleti alatt.

Jegyeket itt válthattok az előadásra. 

Időpont: Április 22.

Helyszín: K11 Művészeti és Kulturális Központ, 1075 Budapest, Király utca 11.

Snétberger és a Tanítványok koncertje

A Snétberger Zenei Tehetség Központ hetedik éve igyekszik a határainkon innen és túl felkutatni a leghátrányosabb helyzetben élő különleges zenei tehetségeket, akik a jazz és a klasszikus zene területén kapnak személyre szabott képzést a központban. A Snétberger Ferenc által összeállított tavaszi koncerten a diákok legkiforrottabb produkciói, a legtehetségesebb tanítványok, valamint Snétberger Ferenc mellett több ismert művésztanár és vendégelőadó lép színpadra a MomKultban. A jegybevételt a Snétberger Zenei Tehetség Központ működésére fordítják.

Jegyeket itt válthattok a koncertre.

Időpont: Április 27. 19:00

Helyszín: MOMKult, 1124 Budapest, Csörsz utca 18.

Budapest Art Week

A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyetlen, hivatalos képzőművészeti eseménysorozata a Budapest Art Week, amelyen egy karszalaggal több, mint 60 helyszín száznál is több programját látogathatjátok a városban. A Magyar Nemzeti Galéria, a Ludwig Múzeum, a Kassák Múzeum, a Várfok Galéria vagy az Olasz Kultúrintézet is izgalmas programokkal vár mindenkit, de ezeken felül a BAW  is különleges projektekkel színesíti a kínálatot.

A programokról itt olvashattok.

Időpont: Április 18-23.

Helyszín: Több helyszínen

A The King’s Singers koncertje Pécsett

Negyvenkilenc év, több mint kétezer zenemű, több mint százötven lemez, két Grammy-díj, mintegy kétszáz kortárs mű bemutatója, sok ezer teltházas koncert Európában, az Egyesült Államokban és a Távol-Keleten. Ezek a számok jellemzik napjaink egyik, ha nem a legjobb a cappella énekegyüttesét, a The King’s Singerst, amely most Pécsett lép színpadra.

A koncertre itt vásárolhattok jegyeket. 

Időpont: Április 28.

Helyszín: Kodály Központ, 7621 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.

BOOKR Kids Mesegyár a Nemzetközi Könyvfesztiválon

A BOOKR Kids egy ingyenesen letölthető könyvtáralkalmazás több mint 160 interaktív mesével: a Janikovszky-könyvektől Marék Veronika Boribonján át a népszerű Terka-sorozatig számtalan klasszikus és modern történet leemelhető a Mesetár polcairól. A digitális történetek hangoskönyvként is élvezhetőek, olyan kiváló magyar színészek előadásában mint Hámori Gabi, Nagy Ervin vagy Gálvölgyi János. A mesékbe fejlesztett edukációs játékoknak köszönhetően pedig az olvasás egyben szórakozássá is válik! Most a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon találkozhattok velük, a szervezők erre a hétvégére meseasztallal, mesepereccel, színezővel, kedvezményekkel és meglepetésprogramokkal várnak titeket!

Az alkalmazásról itt olvashattok bővebben. 

Időpont: Április 20-23.

Helyszín: Millenáris, 1024 Budapest, Kisrókus u. 16-20.

Összeállította: Filákovity Radojka

Fotó: facebook.com/bookrkids/, facebook.com/bazsalikomoskert, Budapest Art Week/Sin Olivér, Thinkstock, Felelős Szülők Iskolája, kodalykozpont.hu