Kapcsolj ki! Jobbnál jobb húsvéti programokkal országszerte

Ezúttal különleges ajánlót állítottunk nektek össze olyan húsvéti programokkal, melyek még szebbé teszik az idei ünnepet. Lesz koncert, hagyományőrzés, de a kicsiknek is izgalmas dolgokkal készülnek országszerte.

Húsvét a Várkert Bazárban

A húsvéti hagyományokat színes családi programokkal idézi fel a Várkert Bazár. Hímestojás kiállításon és kézművesek bemutatóján keresztül ismerhetjük meg a tradicionális díszítéseket: a tojásírást, tojáspatkolást. A gyerekeket állatsimogató, közös tojásfestés, kézműves foglalkozás, játszóház és gyerekkoncert várja. Ez azonban nem minden! Lajkó Félix, a Kiscsillag, a Cimbalimband, a Balkan Fanatik, a Tárkány Művek és a Parno Graszt is fellépnek az eseményen.

A programokról itt olvashattok.

Időpont: Április 15.

Helyszín: Várkert Bazár, 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Hollókői Húsvéti Fesztivál, ahol nő nem marad szárazon

A világörökség részét képező Ófalu 67 piros cserepes műemlék háza pont úgy néz ki, mint száz évvel ezelőtt – leginkább egy szabadtéri múzeumra emlékeztet. Azzal a különbséggel, hogy Hollókő élő, működő falu, melynek lakói húsvétkor magukra öltik híres, színpompás népviseletüket, és életre keltik a magyar húsvéti népszokások legjavát. Igazi, palóc húsvéti forgatagba kerül itt a látogató. Idén még gazdagabb, még színesebb programmal és látvánnyal várnak. Egy népmese kellős közepében érezhetjük magunkat és tölthetjük el az időnket a különböző koncertek, kézműves bemutatók, gasztronómiai programok, a Táncház, a Kézművesház és a többi érdekesség közt.

A programokat itt találjátok.

Időpont: Április 15-17.

Helyszín: Hollókő

Matyó húsvét

Az eseményen a gyönyörű matyó hagyományokkal ismerkedhetünk meg, melyek az UNESCO szellemi világörökség részét képezik. Húsvét vasárnap és hétfőn a Matyó Néptáncegyüttes és a térség hagyományőrző csoportjainak műsora szórakoztatja a látogatókat. Vasárnap a Kiss Kata Zenekar, majd a Mezőkövesdi Hang-Stúdió fergeteges operett összeállítása, hétfőn pedig Bereczki Zoltán műsora fokozza a hangulatot. Az utcákon kézműves és gasztronómiai termékek vásári forgataga fogadja az érkezőket, a tojásfestés és a színpadi programok mellett pedig húsvéti ételszentelés, kóstolás és népi játékudvar színesíti a kínálatot.

A mezőkövesdi matyó húsvétról itt olvashattok.

Időpont: Április 16-17.

Helyszín: 3400 Mezőkövesd, Kisjankó Bori utca

Húsvét a Skanzenben

Mindaz, ami a keresztény kultúrkör húsvéti hagyományaihoz kötődik, megjelenik a Skanzen kétnapos rendezvényén. Tojásfestés, locsolkodás, zöldág-járás eleveníti meg a régi népszokásokat. A gyerekeket bábszínház, mesemondó, gólyalábasok szórakoztatják. Énekel Szalóki Ági és Bognár Szilvia, ott lesz a Makám Együttes és a világzenét játszó Napra is. A tojáspatkolás mellett szagosvíz-szimatolás, játék- és ékszerkészítés, locsolóvers faragás, húsvéti felfedezőtúra, tojás-labirintus, tikmony nyomozás vár kicsiket és nagyokat.

A részletes programot itt találjátok.

Időpont: Április 16-17.

Helyszín: Szentendrei Skanzen, 2000 Szentendre, Sztaravodai út

Yasmine Hamdan koncertje az A38 Hajón

Két évvel a teltházas budapesti bemutatkozását követően az A38 Hajó színpadára tér vissza a közel-keleti hangzások ikonikus dívája, a libanoni születésű Yasmine Hamdan. Jim Jarmusch múzsája, a Soap Kills egykori énekesnője ezúttal új lemezét, az Al Jamílat dalait mutatja majd be a hazai közönségnek a Budapesti Tavaszi Fesztivál részeként. Az est vendége Antonia Vai lesz.

Jegyeket itt válthattok a koncertre.

Időpont: Április 15.

Helyszín: A38 Hajó, Petőfi híd-budai hídfő

Összeállította: Filákovity Radojka

Fotó: facebook.com/varkertbazar, facebook.com/BudapestiTavasziFesztival, facebook.com/SKANZEN.HU – Szabó Barnabás, .facebook.com/Mezőkövesd-314384018662928/, facebook.com/IloveHollok