Külföldi alkotásokból áprilisban sem fogunk hiányt szenvedni, de a hónap főszereplői egyértelműen a magyar filmek lesznek: bemutatásra kerül a Brazilok, a Lengemesék és az 1945 is – mindegyiket nagyon vártuk már!

Brazilok

Szereplők: Nagy Dániel Viktor, Farkas Franciska, Fekete Ernő, Schmied Zoltán, Lakatos Erik

Egy kis magyar faluban járunk, ahol mindenki a focibajnokság lázában ég. Az új, fiatal plébános (Bánki Gergely) elintézi a polgármesternél (Fekete Ernő), hogy a romák focicsapata, a Brazilok is indulhasson a falubajnokságon a helyi önkormányzat nagyágyúival szemben. Csakhogy a vezetőjük, az aranylábú rosszfiú (Lakatos Erik) kicsit sem lelkesedik az ötletért, mondván, a csapatnak nincs semmije, ami győzelemre vezethetné őket. Egy titokzatos milliomos ígérete azonban mindent megváltoztat, a győztes csapat számára ugyanis egy riói utazást helyez kilátásba. Mivel korábban ott jártunk a forgatáson, ezért különösen kíváncsiak vagyunk a végeredményre. :)

Bemutató: április 6.

Amerikai pasztorál (American Pastoral)

Szereplők: Ewan McGregor, Jennifer Connelly, Dakota Fanning

Seymour (Ewan McGregor ) és Dawn (Jennifer Connelly) története egy teljesen tipikus semmitmondó love storynak indul. A középiskola futballsztárja és a helyi szépségkirálynő egymásra találnak, összeházasodnak, születik egy csodaszép gyerekük, minden jel arra mutat, hogy boldogan fognak élni, míg meg nem halnak. Legalábbis mindaddig, amíg tinédzser lányuk Meredith (Dakota Fanning) nem csatlakozik egy radikális csoporthoz, ami a vietnámi háború ellen tiltakozik, és a terrorizmustól sem riad vissza. Amikor a lány egy robbantás után eltűnik, az FBI őt kezdi gyanúsítani, de Seymour ezt nem hagyja annyiban, és nyomozni kezd a saját lánya után. Két dolog miatt várjuk nagyon ezt a filmet: az egyik, hogy egy Pulitzer-díjas Philip Roth-regény adaptációjáról van szó, a másik pedig Ewan McGregor rendezői bemutatkozása.

Bemutató: április 13.

Alibi.com

Szereplők: Julien Arruti, Tarek Boudali, Philippe Lacheau, Elodie Fontan

Augustin (Julien Arruti) startupja sajátos ügyfélkörrel rendelkezik: a férfi alibit gyárt azoknak az embereknek, akik szeretnék kettős életüket leplezni. Minden arra mutat, hogy Augustin a csúcson van, az üzlet virágzik, és még álmai nőjét is megismeri a cég által. Az egyetlen probléma, hogy lány utálja a hazugságot. Ja, és az apja Augustin hazugsággyárának állandó megrendelője. Igazi francia humor egy kis romantikával fűszerezve – az egyik kedvenc kombinációnk. :)

Bemutató: április 20.

Szívvel-lélekkel (Réparer les vivants)

Szereplők: Tahar Rahim, Emmanuelle Seigner, Anne Dorval, Bouli Lanners

A tizenéves Simon szörnyű balesetet szenved, aminek következtében gépekre kapcsolják. Nincs remény, a szüleinek döntést kell hozniuk Simon sorsáról: tovább tartják a gépeken, vagy szerveit felajánlva új esélyt adnak valakinek az életre. Bárhogy döntenek, egy Párizsban élő középkorú asszony élete mindenképp megváltozik. A film egy olyan témát boncolgat, ami ugyan megrázó, de nem dughatjuk homokba a fejünket vele szemben. Éppen ezért vagyunk annyira kíváncsiak rá!

Bemutató: április 20.

Lengemesék – Nyár a Nádtengeren

A lengék a Nádtenger bátor őrei, akiket akkor avatnak őrzővé, ha bebarnul a hajuk. Füttyös Vilkónak is az a legnagyobb álma, hogy az őrök egyike legyen, de a kíváncsisága folyton bajba sodorja, ezért senki nem veszi komolyan. Amikor azonban a lengék ellenségei, a harácsok megtámadják a Nádtengert, a tó lakói olyan veszéllyel néznek szembe, amit csak Vilkó őrültnek vélt tervével lehet legyőzni. Berg Judit gyerekkönyvei felnőtt fejjel is szerethetőek, így biztosak vagyunk benne, hogy a mese is szórakoztató mulatság lesz.

Bemutató: április 27.

https://www.youtube.com/watch?v=dw6GTT89c4Y

Amire még érdemes jegyet váltani

A mozikínálat sokszínűségének köszönhetően a TOP5 filmen felül még 4 alkotás is szót érdemel! Mától (április 6.) vetítik Emir Kusturica legújabb alkotását, a Tejben, vajban, szerelemben (On The Road) című filmet, ami egy tejesember szerelméről szól, természetesen azzal a humorral átszőve, amit a rendezőtől megszokhattunk, illetve a Vén rókák (Going in Style) című alkotást is, ami három nyugdíjas férfi bankrablási kísérletét meséli el. Az Örök szerelemben (Marguerite et Julien, bemutató: április 13.) egy testvérpár tiltott szerelmével találkozhatunk, az 1945-ben (bemutató: április 20.) pedig az orosz megszállás árnyai közé nyerhetünk bepillantást.

Szöveg: D.A.

Fotó/Forrás: Brazilok produkció