Kapcsolj ki! Boldizsár Ildikó előadását és színházi premiert is ajánlunk március elejére

Gálvölgyi János főszereplésével különleges színházi élményben lehet részetek, a Frankofón Filmnapok és Fesztivál keretében pedig izgalmas filmeket nézhettek meg. Sőt, Boldizsár Ildikó mesekutató, meseterapeuta is előadást tart, melyre most jegyeket is nyerhettek velünk!

Öngyógyító történetek Dr. Boldizsár Ildikóval

13315709_243194302720277_7877259239791515239_n

Mióta világ a világ, az ember újra meg újra bajba kerül: hol önmagában, hol pedig azon kívül. Az emberiség története válságok története, alig van olyan korszak, amely ezek nélkül zajlott volna. Életünket, sorsunkat döntően befolyásolja, hogy mit kezdünk a bajokkal, legyenek azok bárhol is. Kimászunk belőlük vagy elmerülünk bennük? Megoldjuk őket vagy vergődünk? Képesek vagyunk a fejlődésre, változásra vagy megrekedünk? Útnak indulunk vagy kővé változunk? Az előadáson olyan mesékről esik szó, amelyek életválságaink megoldásában, a „kimászásban”, a „változásban” és az „útnak indulásban” segíthetnek. Az előadó azt a technikát is bemutatja, hogyan alakíthatók az ősi mesék öngyógyító történetekké. Érdekel az esemény? Akkor kattintsatok a Nők Lapja Psziché Facebook-oldalára, ahol 10-10 darab páros jegyet nyerhettek rá!

Ha nem bíztok a szerencsétekben, az előadásra itt válthattok jegyeket.

Időpont: Március 18. 18:00

Helyszín: IBS Színpad, 1021 Budapest, Tárogató u. 2-4.

Ádám-díj – Másodszor

NGA_3339

Dr. Szűcs Andrea, V. Kulcsár Ildikó és Zimányi Zsófia tavaly hozták létre az Ádám-díjat, a megbékélés és derű kitüntetését. Három olyan férfi kaphatja évente egyszer, nőnapon, aki önzetlenül és szeretettel segíti, hogy a felesége, párja sikereket érhessen el a szakmájában, hivatásában.

Az idei díjkiosztóra szeretettel várják az érdeklődőket!  Aki jelölni kívánja a társát 2018-ra, írjon az adamdij@gmail.hu címre!

Időpont: Március 8. 15:00

Helyszín: Rózsavölgyi Szalon, 1052 Budapest, Szervita tér 5. (Telefon: +36 1-266 8337)

Premier előtti vetítések, koncertek, előások a 7. Frankofón Filmnapokon

16174658_1318822781497471_7629899713772044835_n

A 7. Frankofón Filmnapok és Fesztivál keretében a Budapesti Francia Intézet és partnerei ismét elhozzák Magyarországra a legfrissebb frankofón filmeket. Francia, belga, kanadai, marokkói, svájci és román alkotások is szerepelnek a tíz napig tartó esemény programján. A szervezők kizárólag a filmnapokon látható, egyedülálló alkotásokkal, valamint premier előtti vetítésekkel és beszélgetésekkel készülnek az évente megrendezett eseményre. A filmvetítések mellett koncertek, előadások, felolvasóestek és további francia nyelvi programok várják a frankofón közönséget Budapesten és számos nagyvárosban.

A részletek programot itt böngészhetitek.

Időpont: Március 1-10.

Helyszín: Több helyszínen

A hullaégető a Belvárosi Színházban

16649341_1359813200743239_7300950111489375123_n

A Belvárosi Színházban mutatja be az Orlai Produkciós Iroda és a Vaskakas Bábszínház Ladislav Fuks Hullaégető című darabját, Gálvölgyi János főszereplésével, Schruff Milan és a Vaskakas művészeinek közreműködésével, Pelsőczy Réka rendezésében. Karel Kopfrkingl, a prágai krematórium dolgozója, a magával és a világgal elégedett tisztességes kispolgár mintapéldánya. A rajongásig imádja feleségét és két gyermekét, nagy buzgalommal és szakértelemmel végzi munkáját, és egyáltalán nem foglalkozik politikával. Ám 1938-at írunk, amikor Németország elfoglalja a Szudéta-vidéket. Ekkor fokozatosan előbukkan a rendes honpolgár álarca alól az álszent szörnyeteg, a behízelgő hóhér, akinek fel sem tűnik, hogy már egy párhuzamos világrendet szolgál, melynek javáért magától értetődő természetességgel áldozza fel a hozzá legközelebb álló embereket is.

Siessetek, nehogy lemaradjatok az előadásról, amire itt válthattok jegyeket. 

Időpont: Március 8.

Helyszín: Belvárosi Színház, 1075 Budapest, Károly krt. 3/a.

Tünet Együttes: Sóvirág – avagy a létezés eufóriája

Sovirag-B2

Éva szenvedélyes öröm-kereső, Emese folyton mindenkit meg akar váltani. Éva nem szokott búcsúzkodni, Emese szeret hazajönni. Közös anyanyelvük a tánc. Éva az utolsó tanúk egyike. Gondosan megőrzött fiatalkori ruháit mintha csak Emesére szabták volna. Emese magas, Éva még mindig magasnak hiszi magát. Hasonlítanak. Az előadás tétje és fő kérdése az, hogy van-e átjárás e két világ között, átadható-e a tapasztalat, vagy épp fordítva: meg lehet-e érteni egy mai fiatal problémáit egy olyan súlyú élettel a hátunk mögött, mint amilyen Évának jutott? Lehetséges-e kettejük Nagy Közös Tánca?

Bővebb információkat itt találtok az előadásról. 

Időpont: Március 6.

Helyszín: Víg Kamaraszínház, 4025 Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky u. 1.

Pannon Filharmonikusok: Rapszódia és Akiko

0005741

A két román rapszódia, melyeket már a premieren is a komponista maga vezényelt, végigkísérték Enescu életét, s máig legismertebb művei közé tartoznak. A múlt század harmincas éveiben a modern zeneszerzők körében a hegedűverseny nagy népszerűségnek örvendett. William Walton is ekkor komponálta Jascha Heifetznek ajánlott concertóját. A műsort a finnek nemzeti zeneszerzőjének népszerű szerzeménye, Sibelius II. szimfóniája zárja.

A koncertről bővebben itt olvashattok.

Időpont: Március 9.

Helyszín: Kodály Központ, 7621 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.

Összeállította: Filákovity Radojka

Fotó: pecsprogram.hu, programok-debrecen.hu, facebook.com/orlaiprodukcio, facebook.com/frankofonfesztival, facebook.com/ildizsar/