Kapcsolj ki! Paulinyi Tamás előadása és izgalmas kiállítások lesznek napokban

Kultúrában gazdag február köszöntött ránk, egymást érik ugyanis az érdekesebbnél érdekesebb programok. Paulinyi Tamás előadását – amire a Nők Lapja Ezotéria Facebook-oldalán még jegyet is nyerhettek –, a Petőfi Irodalmi Múzeum kiállítását és Münz András kollégánk legújabb kötetét különösen a figyelmetekbe ajánljuk.

Válaszutak és döntések az emberi létben – Paulinyi Tamás előadása

pt_01

Milyen változásokat hozhat a jövőnk? Programozott a sorsunk, vagy mi magunk programozhatjuk? Ezoterikus és spirituális körökben általános nézet, hogy életünk eseményeinek alakulásáért mi magunk vagyunk felelősek. De valóban a gondolatok létünk igazi varázslói, vagy mélyebben rejlenek az életünket irányító lelki tartalmaink? A parakutatás legmodernebb, és az önismeret legősibb tanulságai az utóbbit sejtetik. A jobbára magunk számára is titkos, valódi szándékok megismerésének, és felnőtt alkalmazásának lehetőségeiről szól Paulinyi Tamás közérthető és színes, beszélgetéssel egybekötött előadása. A Nők Lapja Ezotéria Facebook-oldalán 10-10 db páros jegyet nyerhettek az előadásra. Figyeljétek az oldalt!

Ha azonban biztosra mennétek, az előadásra itt válthattok jegyeket. 

Időpont: Február 16. 19:00

Helyszín: IBS Színpad, 1021 Budapest, Tárogató u. 2-4.

Lebomló tükrei az emlékezetnek – Erdélyi alkotók és 1956 a Petőfi Irodalmi Múzeumban

imgp2251

Az „Ilyen nagy dolog a szabadság?” című kiállítás témaválasztásához kapcsolódva a Petőfi Irodalmi Múzeum új tárlatában is a forradalom kevésbé ismert vonatkozásaiból ad ízelítőt. Visszaemlékezések, hivatalos dokumentumok, interjúk, műalkotások mozaikkockáiból állítanak emléket olyan erdélyi értelmiségi sorsoknak, melyeket egy ideál iránti lelkesedés és a szabadságvágyra válaszként következett megtorlás írt át radikálisan.

A kiállításról itt találtok még több információt. 

Időpont: Január 20-tól április 23-ig

Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053 Budapest, Károlyi utca 16.

Az első aranykor című tárlattal ünnepel a 120 éves Műcsarnok

jan_matejko_reytan_zkw_1048_ab_001_fot._a._ring_l._sandzewicz_s

Százhúsz éves a budapesti Műcsarnok! Az intézményt a millenniumi világkiállításra adtak át, s most Az első aranykor című jubileumi tárlattal ünnepel. A korszak joggal nevezhető az Osztrák-Magyar Monarchia festészeti aranykorának, hiszen ekkor érte utol a birodalom művészete a Nyugatot, ekkor dolgoztak a lehető legizgalmasabb alkotóink. A tárlaton láthatóak a kor három sztárművészének, Hans Makartnak, Jan Mastejkónak és Munkácsy Mihálynak a képei, melyek alapot nyújthatnak a Monarchia nemzetei festészetének összehasonlítására is. Egyszerűen kihagyhatatlan!

A kiállításról bővebb információkat itt találtok.

Időpont: Március 12-ig látogatható

Helyszín: Műcsarnok – Budapest, 1146 Budapest, Dózsa György út 37.

Zenevonat Szuperkoncert az LGT slágereivel

16114038_1214375685266557_5506691473951912563_n

Figyelem, figyelem! Budapestre zakatol a Zenevonat! Az LGT slágereiből álló Szuperkoncert sorozat két eredeti lokomotívos – Karácsony János és Solti János – részvételével élvezhető! A dalokat zömmel mai fiatalok adják elő: Heincz Gábor Biga, Veres Mónika Nika, Éliás Junior, az Abrakazabra party és session zenekar kíséretével. A bulin a 70-es és 80-as évek nagy LGT-slágerei hangzanak fel, mindannyiunk legnagyobb örömére.

A koncertről bővebben az esemény Facebook-oldalán olvashattok.

Időpont: Február 12.

Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ, 1123 Budapest, Jagelló út 1-3.

Münz András: Szerelemszombat – A Nők Lapja szerzőjének új kötete

szerelemszombat_cmyk

Kollégánk legújabb kötete rövid, vidám, néhol édes-bús történetekkel van tele, melyek mindegyike a legszebb emberi érzésről, a szerelemről szól. Mert szerelmesnek lenni jó. Akár hétfőn, akár kedden, akár szerdán, sőt, a hétvégét sem érdemes kihagyni. Szabad szombatra vagy vasárnapra nem vágyunk, szeretni ugyanis minden időszakban kitűnő foglalatosság. Fiatalon megpróbáljuk utolérni a kiszemelt célszemélyt. Néha ebben épp saját biciklink akadályoz meg bennünket. Idős korunkban már a buszon, az újság mögül szeretnénk rájönni, hogy az a bizonyos fiatal lány észrevett-e minket…

A könyvről bővebben itt olvashattok. 

Urban Fragments – A The Balkan Fanatik legújabb albuma

The_Balkan_Fanatik-band-2016-01

Jazz, elektronika és világzene keverednek a népszerű The Balkan Fanatik legújabb lemezén, amelyen többek közt Szakcsi Lakatos Béla, Kőszegi Imre, Babos Gyula, az Amadindás Holló Aurél, Kézdy Luca hegedű fenomén, a kiváló jazz énekes Hajdu Klári és a remek népdalénekes Farkas Annamari is közreműködtek.

A zenekar korábbi dalaiba itt hallgathattok bele.

Összeállította: F.R.

Fotó: balkanfanatik.com, Athenaeum Kiadó, facebook.com/DanubiusMusic,mucsarnok.hu, facebook.com/paulinyi