Télen sem kell otthon ülni a gyerekekkel, hiszen hazánkban számtalan vadregényes vadaspark várja a szórakozni vágyókat, akik a messzi tájakon és a Magyarországon honos állatfajokkal ismerkedhetnek meg.

 Miskolci Állatkert- és Kultúrpark

miskolc

A Bükk-hegység magával ragadó gyertyános-tölgyes erdejében fekszik a Miskolci Állatkert- és Kultúrpark, mely közvetlenül kapcsolódik a Bükki Nemzeti Parkhoz. Télen igazán különleges élményt nyújt a hófödte tájon barangolni, miközben csaknem 140 állatfaj több mint 700 egyedével, többek közt a Bükk-hegység élővilágával ismerkedhetnek meg kicsik és nagyok. De megtalálható benne egy Európában egyedülálló természetvédelmi szoborpark is, ahol kipusztult állatok életnagyságú, bronzból készült szobrait lehet megnézni.

A Miskolci Állatkertről bővebben innen tájékozódhattok. 

Hol: 3525 Miskolc, Csanyik-völgy, Majálispark 2.

Szegedi Vadaspark

szeged

Hazánk egyik legfiatalabb vadasparkja 45 hektáros területen, csodálatos erdei környezetben helyezkedik el, amit minden évszakban élmény végigjárni. A vadasparkban hazai és Európában honos állatfajokkal, de egzotikus országok élőlényeivel, így zebrával, hiúzzal, kétpúpú tevével és többek közt kenguruval is találkozhatnak a látogatók. Mellettük ritka, kihalástól veszélyeztetett fajok színesítik a bentlakók körét.

De hogy mi vár még Szegeden? Arról itt olvashattok.

Hol: 6724 Szeged, Cserepes sor 47.

Budakeszi Vadaspark

budakeszi

A főváros határán, a budakeszi völgyben fekszik a több mint 300 hektáros park, ami egész évben tartalmas programokat kínál a látogatóknak. Elsődleges célja, hogy a Buda környéki erdők élővilágát mutassa be, mellettük azonban a Magyarország más részein és Európában honos fajokkal is meg lehet ismerkedni.

Bővebb információt itt találni a vadasparkról.

Hol: 2092 Budakeszi, Szanatórium u.

Nyíregyházi Állatpark

nyíregy

A sóstói üdülőövezetben, egy tölgyes erdő mélyén fekszik a Nyíregyházi Állatpark, ami nem egy szokványos állatkert. A parkban ugyanis igyekeznek eltüntetni a határokat ember és állat között, hogy aki náluk jár, azt érezhesse, valóban vadregényes tájakon kalandozik. Nyíregyházán 300 ezer négyzetméteren, 5000 állattal ismerkedhettek meg a rénszarvastól a fókákig.

Mielőtt útnak indulnátok, látogassatok el az állatpark honlapjára, ahol minden információt megtaláltok.

Hol: 4431 Nyíregyháza, Sóstói út

Szigethalmi Családi Vadaspark

szigethalom2

Egy kis családi vállalkozásnak indult, éppen ezért, nagyon meghitt, kedves hely, ami teljes mértékben a kicsik és a nagyon kikapcsolódását szolgálja. Játszóterekkel, kisállat simogatóval, halastóval, lovaglással, állatetetéssel is várják a látogatókat, akik emukkal, nyestkutyákkal, vaddisznókkal és többek közt rókákkal ismerkedhetnek meg egy gyönyörű környezetben.

Bővebb információkat itt találtok.

Hol: 2315 Szigethalom, Rákóczi u. 149.

Szöveg: F.R.

Fotó: facebook.com/szegedivadaspark, facebook.com/MiskolcZoo, zoobudapest.com, facebook.com/sostozoo, facebook.com/szigethalmivadaspark, facebook.com/budakeszivadaspark