Kapcsolj ki! Etyeki farsanggal és Pál Feri-előadással várnak a következő napok

A farsangi mulatságok már mindenhol elkezdődtek, így Etyeken is különleges programokkal várnak. Ha ennek ellenére inkább a melegben maradnátok, akkor Pál Feri atya előadását ajánljuk nektek. Persze itt még korántsem ér véget a sor.

Téli Etyeki Piknik

15621602_1289303181144120_6159395722075933995_n

Tüzes és gőzölgő italokkal, toros ételekkel és igazi farsangi mulatsággal várnak Etyek téli dűnéi. A pincék újra megnyílnak a látogatók előtt, akik a finomabbnál finomabb nedűkből kóstolhatnak, a hangulatról pedig emellett Berecz István és barátai, valamint a Fokos Zenekar gondoskodnak.

A teljes programot és a pikniken résztvevő helyszíneket itt találjátok.

Időpont: Január 27.

Helyszín: Gasztrosétány, 2091 Etyek, Újhegy

Smaragzöld Szerelem vers-koncert

0001

Nők és férfiak, kapcsolatok, találkozások és elválások – ezek a témák mind megjelennek Dr. Károlyi Hortenzia verseskötetének bemutatóján, ami egy nagyszabású művészeti eseménynek ígérkezik. Az est első részében egyedülálló verskoncertet tekinthettek meg legendás művészek előadásában a párkapcsolatokról: a játszmákról, a szakításokról és az egymásra találásokról. A második felében “Édes és keserű dalok” címmel Döme Zsolt több évtizedes munkásságának gyöngyszemeiből adnak elő a művészek egy keresztmetszetet. Az est során olyan nagyságok lépnek közösen színpadra, mint Bodrogi Gyula, Hernádi Judit, Jordán Tamás, Varga Izabella és többek között Charlie.

Az eseményről bővebb információkat itt találhattok.  

Időpont: Február 19. 19 óra

Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ, 1123 Budapest, Jagelló út 1-3.

Koncertszínház az Y generációról a Trafóban

FDP-2015 10 Parental CTRL-0490 @Váczi Roland (1)

A NEXTFESZT keretein belül a virtuálfüggőségről, valóságba menekülésről és generációk közötti résekről mesél személyes történetek alapján a kolozsvári GroundFloor Group. Lázadás, soha meg nem nyugvás, különc perspektívák őszinte hangon – ez mind a Parental Ctrl, amiben a mozgás, a szöveg, a zene és a látvány ugyanolyan hangsúlyos szerepet tölt be.

Az eseményről és az előadókról bővebben itt olvashattok.

Időpont: Január 13. 20 óra

Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza, 1094 Budapest, Liliom utca 41.

Pálferi előadása a büntető készenlét sémákról a Dürerben

160 pal feri

„Akármelyik sémát vesszük, fölismerhetjük, hogy a sérülés olyan mélyen van bennünk, hogy ebből teljesen talán sosem gyógyulunk ki, de megtanulunk vele együtt élni. Egy élet kevés lehet, hogy minden sebzettségünkból meggyógyuljunk. Nem vagyunk olyanok, mint egy gép, aminek ha van egy sérült alkatrésze, kivesszük, beteszünk egy jót, és megint működik minden. Az ember ennél sokkal finomabb, érzékenyebb, élő valóság” – vallja Pál Feri atya, akinek idei első Düreres előadása éppen a büntető sémákról szól majd.

Az előadásról innen tájékozódhattok.

Időpont: Január 17.

Helyszín: Dürer Rendezvényház, 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Hamupipő a Bóbita Bábszínházban

0002460

Vajon mit érhet a királyi bál után a palotában talált cipellőcske? A királyfinak a beleillő kicsi láb nélkül, semmit… a gonosz és irigy testvéreknek fájós nagylábujjakat és bütyköket… a mostohának ráncot a homlokára… a félig árva Hamupipőnek pedig királyi esküvőt. A Grimm-testvérek klasszikusát ezúttal a Bóbita Bábszínház viszi színpadra.

Időpont: Január 21.

Helyszín: Zsolnay Negyed- Bóbita Bábszínház, 7626 Pécs, Felsővámház utca 50.

Az előadásról itt találtok információkat.

Szöveg: F.R.

Fotó: Nők Lapja Archívum – Pályi Zsófia, zsolnaynegyed.hu, trafo.hu/Váczi Rolnad, facebook.com/smaragdzoldszerelem, facebook.com/etyekipiknik