Így mosogatnak a magyar nők (X)

A Jar idén júniusban kutatást végzett a magyar női lakosság körében, hogy átfogó képet kapjon a mosogatási és mosogatószer-vásárlási szokásaikról.

A felmérés egyik legmeglepőbb eredménye talán az volt, hogy a felmérésben résztvevő nők döntő többsége még mindig leginkább kézzel mosogat, illetve a gépi mosogatást is kiegészíti kézi mosogatással. A megkérdezett nők egyharmada rendelkezik otthon mosogatógéppel, de mindeössze 3%-uk állította csak, hogy kizárólag géppel mossogat.

Függetlenül attól, hogy a kézi vagy a gépi mosogatást részesítik előnyben, a válaszadók szerint idő- és pénztakarékossági szempontból a minőség és az ár-érték arány a legfontosabb a mosogatószer kiválasztásánál. A kutatásból kiderült, hogy a kézi mosogatószert használó nők 72%-a nagyon ügyel rá, hogy mennyi mosogatószert és vizet használ. Azok a nők, akik elsősorban mosogatógépet használnak a kényelmi szemponton kívül szintén az idő- és a víztakarékosságot tartják szem előtt. Ezt mutatja az is, hogy a mosogatógépet használó válaszadók fele gyakran használja a mosogatógép energiahatékony és víztakarékos programját.

Bár a válasokból úgy tűnik, hogy a magyar nők törekednek a takarékosságra, nagy többségük (73%)  még mindig szükségesnek tartja az edények előáztatását a tökéletes eredmény érdekében. Az öblítés ugyanakkor – akár kézi, akár gépi mosogatásról legyen szó – jelentősen megnöveli az elhasznált víz mennyiségét, mellyel nem csak a takarékossági szándékunkat hiúsítja meg, de extra terhet is ró a környezetünkre. Mindez egy jól megválasztott mosogatószer használatával kiküszöbölhető lenne.

jar1

A Jar 60 éve a kutatás-fejlesztésben látja termékei sikerének kulcsát. Az itthon több mint 10 éve elérhető és egyúttal piacvezető Jar legújabb innovációjának köszönhetően a mosogatás egyszerűbb és költséghatékonyabb, mindegy hogy kézzel vagy géppel mosogatunk. Az új, foszfát-mentes Jar Platinum gépi mosogatószerek már első alkalommal eltávolítják még a rászáradt, makacs szennyeződéseket – ezért nem szükséges az edényeket előáztatni. Ezzel nem csak időt, energiát spórolunk meg, de csökkenthetjük a mosogatás során elhasznált vízmennyiséget is. A Jar kézi mosogatószerek pedig megújult, még koncentráltabb, aktív habos formulájuknak köszönhetően 2x több zsíros edény elmosogatására elegendőek, mint amennyit az idei felmérés szerint a magyarok elvárnának.

jar2

 

Ez is érdekelhet