Kapcsolj ki! Budapest Bár koncert és táncelőadás is lesz november végén, december elején

Zenével és tánccal köszönt ránk az ünnepi időszak: bemutatkozik a Budapest Bár új lemeze, a Magyar Állami Népi Együttes különleges előadással varázsolja el a közönséget, Szentendrén pedig szabadtéri koncerttel köszöntik az adventet. És ez még nem minden!

Ünnep a Budapest Bárral

BudapestBar

Aki nem szereti a nyüzsgést az év utolsó heteiben, az otthon hátradőlve is lazulhat a Budapest Bár Ünnep című – nem csak karácsonyi hangulathoz illő – lemezével.  A kilenc – részben magyar, részben angol nyelvű – feldolgozás mellet négy új, a zenekar tagjai által írt szám is hallható az albumon, melynek elő bemutatója december 12-én, a MOM Kulturális Központban lesz. A Budapest Bár zenészei – Farkas Róbert, Ökrös Károly, Farkas Mihály, Farkas Richárd, Kisvári Ferenc – mellett ott lesz Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Mező Misi, Lovasi András, Németh Juci, Rutkai Bori, Szűcs Krisztián, és egy szám erejéig Szalóki Ági is visszatér a csapathoz.

Időpont: December 12.

Helyszín: Mom Kulturális Központ, 1124 Budapest, Csörsz utca 18.

Meg Stuart, a táncművészet élő legendája a Trafóban

megstu

Végtelen energia és katarzis egy világklasszis koreográfustól. Meg Stuart, az élő tánclegenda először látogat Magyarországra egyik leghíresebb művével, a zenei improvizációra épülő VIOLET-tel. A produkció impulzív, akár egy house party, a lüktető elektronikus zene, az élő dob- és a gitáreffektek a táncosokkal együtt élnek. Az előadás 2011-ben született, a japán cunami és az arab tavasz ihlette – a természet ereje végigsöpör a színpadon.

Időpont: November 25-26.

Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza, 1094 Budapest, Liliom utca 41.

A féltékenység lélektanáról a Szegedi Közéleti Kávéházban

ThinkstockPhotos-529462309

A féltékenység végletes formája a „Zöld Szemű Szörny”, mely a leggyötrőbb érzések egyike. De vajon milyen személyiségjegyek jellemzik ezt a viselkedést? A féltékenység kezelhető, csak tudnunk kell okait, és ha fel akarjuk venni vele a harcot, meg kell dolgoznunk érte. Ez a felettébb érdekes és mindenkit érintő téma kerül az 1985 óta működő Szegei Közéleti Kávéház középpontjába november 28-án. A negyven perces előadást Rácz-Káté Mónika- tréner, konfliktuskezelési, krízisintervenciós oktató, tanácsadó tartja.

Időpont: November 28. hétfő

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar, 207-es terem, 6720 Szeged, Tisza krt. 54.

Az élet legfontosabb titkai a Magyar Állami Népi Együttes legújabb előadásában

14980597_1171294339617814_8412675406857760257_n

Hogyan igyekszünk férfivá válni, hogyan történik meg mindez küzdelmesen, mégis észrevétlenül? Az előadás nem több és nem kevesebb, mint hogy – egy visszaemlékezésen keresztül – közös élményként megfogalmazza, hogy végül mind ugyanarra gondoljunk: apánkra. Az Apám ablakából az ég sokféle színpadi és hétköznapi eszközzel vezet végig egy képzelt történeten, nemcsak tánccal és zenével, hanem a bábszínház, a film és az élőszó eszközeivel is, járva a számunkra kijelölt úton.

Időpont: December 2.

Helyszín: Nemzeti Színház, 1095 Budapest, Bajor Gizi Park 1.

Zenés advent Szentendrén

14379884_1587313991565137_6096478010624327388_o

Az ünnepi ráhangolódást Szentendrén is zenével kezdik. A macskakövekkel tarkított, romantikus Fő tér ünnepi fényekbe burkolózik, az Oti Voice & Bass pedig andalító ünnepi dallamokat játszik majd – mindezt másfél órán keresztül. Aki egy pohár forralt borral a kezében és kellemes zenével nyitná az adventi várakozás időszakát, annak mindenképp ott a helye a koncerten.

Időpont: November 26. 16:30

Helyszín: 2000 Szentendre, Fő tér

Fotó: facebook.com/magyarallaminepiegyuttes, iranyszentendre.hu, Budapest Bár, Thinkstock, Trafó/Tine Declerck