Kapcsolj ki! A 30 éves Macskafogóval és Baba-Mama Expóval folytatódik a november

Továbbra is különleges élményeket tartogat a november. Az előttünk álló napokban ugyanis Baba-Mama Expón, forralt bor fesztiválon vagy a 30 éves Macskafogó ünnepi vetítésén kapcsolódhatunk ki, ha éppen nem Szegő András új interjúkötetét vesszük a kezünkbe.

Megjelent Szegő András, a Nők Lapja munkatársának legújabb kötete

csillagvizsgalo_bajnokok_muzsikusok_mitoszok__3d736b14dc252b34a2dd99ad6f0e1298 (1)

Csillagvizsgáló – Bajnokok, muzsikusok, mítoszok címmel jelent meg kollégánk legújabb kötete, melyben felejthetetlen interjúit olvashatjuk újra. A  kötetben beszélgetőpartnerei közül a magyar sport és kultúra kiemelkedő alakjai jelennek meg, Szegő András az ő érzéseiket, gondolataikat juttatja el az olvasókhoz, a tőle megszokott őszinte, meghitt stílusban. A kötet a Nők Lapja Könyvklub oldalán rendelhető meg.

Vajon a sztáranyukák hogy csinálják?

noklapja

Ördög Nórával és Tatár Csillával is beszélgethettek a gyereknevelés kihívásairól az ősz legnagyobb családi eseményén, a BabaMama és KidExpón. November 18. és 20. között 200 kiállító, szakértő tanácsok és izgalmas programok várnak benneteket a Budapest Arénában. Lesz Nők Lapja Gyerek címlapfotózás, divatbemutató, gyerek torna Béres Alexandrával, és megnézhetitek Mautner Zsófi és Széll Tamás főzőbemutatóit is. A programokról bővebben az esemény honlapján olvashattok.

Időpont: November 18-20.

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna, 1143 Budapest, Stefánia út 2.

Ünnepi vetítés a Macskafogó 30. évfordulóján

2bd5de2e3027739a08be44eda6fecc4d

Az egyik legismertebb magyar rajzfilmet éppen 30 évvel ezelőtt mutatták be. Ebből az alkalomból szerveznek ünnepi vetítést a Toldi moziban, ahol 35 mm-en nézhetitek majd meg, hogyan sikerült Grabowskinak megszereznie a mikrofilmet Fushimishi professzortól. A film rendezője Ternvoszky Béla pedig arról mesél, hogyan készült el a Macskafogó 30 évvel ezelőtt.

Időpont: november 19. 19:00

Helyszín: Toldi Mozi, 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.

Örkényen a forralt boré lesz a főszerep

ThinkstockPhotos-529870777

A novemberi hidegben nincs is jobb lélekmelegítő egy pohár finom forralt bornál. A szezon legnépszerűbb italának pedig most Örkényen egy egész fesztivált szentelnek. Ínycsiklandozó ízekkel, kézműves vásárral és szórakoztató programokkal várnak benneteket az Örkényi Téli Forraltbor Fesztiválon és Gasztronómiai Nagyvásáron, amit ezúttal ötödik alkalommal fognak megrendezni.

Időpont: November 18-20.

Helyszín: 2377 Örkény Városközpont és Piac

Utazás a Marsra

ThinkstockPhotos-482836938

Az emberek fantáziáját mindig izgatta a Mars, amelyről évszázadokig úgy gondolták, hogy a Földhöz hasonlóan emberszerű lények lakják. A pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben most látványos előadást tartanak a Mars-kutatás történetéről és a legújabb eredményekről, amin keresztül az rengeteg hihetetlen tényt tudhattok meg erről a titokzatos bolygóról. Az esemény 10 éves kortól látogatható.

Időpont: november 19.

Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed – Planetárium, 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos utca 37.

Fotó: Thinkstock, BabaMama Expó, Pinterest, Nők Lapja Könyvklub