5 teázó országszerte, ahol felmelegíthetitek a lelketeket

A teázás évezredes rituáléja alkalmával lelassulhatunk, és feltölthetjük megfáradt lelkünket, ami az őszi hidegben különösen jól esik. Szerencsére itthon sok városban jobbnál jobb teázókat találni, ahol valódi különlegességeket kóstolhatunk.

A teakedvelők mennyországa

carpe diem

A debreceni Carpe Diem Teaházba minden teakedvelőnek legalább egyszer – vagy inkább többször – el kell látogatnia. Hogy miért? Igazi különlegességekkel lehet itt találkozni a gyümölcsösteáktól kezdve a legfinomabb japán és kínai teákig. Kínálnak a teázáshoz szükséges eszközöket is, látogatás előtt pedig érdemes asztalt foglalni.

Helyszín: 4024 Debrecen, Batthyány u. 8.

Tea és csoki izgalmas találkozása

dunakeszi csokiház

A dunakeszi Csokiházban minden megtalálható, ami szem-szájnak ingere: ínycsiklandozó csoki-, kávé- és teakülönlegességek közül válogathat, aki betér ide. Tudjátok, hogy milyen ízélményre lehet számítani, ha a tea és a csoki találkozik? Ha nem, akkor itt az ideje kipróbálni – nem fogtok csalódni!

Helyszín: 2120 Dunakeszi, Fő út 73.

Egy cseppnyi a japán teakultúrából

marumoto2

A legkiválóbb japán teakülönlegességekkel várják a Marumotóba azokat, akik a nagy rohanás közepette megállnának egy kis időre, hogy kitisztítsák elméjüket, és megnyugtassák lelküket. A hidegebb időre különleges őszi teakínálattal készültek: a füstölt és pirított zöld tea nagyon alacsony koffeintartalommal bír és kellemes, lágy aromával, ellazító hatással rendelkezik.

Helyszín: 1051 Budapest, Hercegprímás u. 9.

Több mint 130 fajta teával várnak a Big Ben Teaházban

big ben

Budapest belvárosában bújik meg ez a kis teaház, aminek kínálatában a 130 fajta tea mellett kávék is szerepelnek – egyebek mellett a Kopi Luwak, ami a világ egyik, ha nem a legdrágább kávéja. A Big Ben Teaház 2000 óta várja vendégeit, a náluk kapható csészék, kannák, szűrők és tárolódobozok segítségével pedig az otthoni teafogyasztás élményét igyekeznek minél magasabb szintre emelni.

Helyszín: 1053 Budapest, Veres Pálné u. 10.

Csendes befelé fordulás a nyüzsgő belvárosban

vörös ori

A Vörös Oroszlán egy olyan hely, ahol mindenki visszatalálhat kicsit ahhoz a nyugalomhoz, amit a nyüzsgő mindennapokban igazán nehéz meglelni. Egy csendes és hangulatos hely, ahol a teák finomak, a kiszolgálás pedig kedves és közvetlen.

Helyszín: 1061 Budapest, Jókai tér 8.

Szöveg: F.R.

Fotó: bigbenteahaz.hu, facebook.com/vorosoroszlanteahaz, facebook.com/csokihaz/, facebook.com/marumoto.japantea, Thinkstock, facebook.com/Carpe-Diem-Teaház