5 gyors őszi frizuraötlet gubancolódó haj ellen

Imádjuk az őszt, a színes faleveleket, az eső illatát, még a hideget is, egyet viszont ki nem állhatunk: amikor a hosszú hajunk a sál miatt össze-vissza gabalyodik, csomósodik és kezelhetetlenné válik. Ilyenkor csak egy lehetőség marad, fel kell tűzni! Saját magunkon kísérletezve próbáltunk ki néhány megoldást.

Fonatba kontyolva

Nem kell bonyolultra gondolni, ez a frizura csupán egy lófarokba kötött, majd három részben összefont verzió, amit fel kell tűznünk a fejtetőre. Körülbelül 10 perc alatt megcsinálható, de nekünk az a tapasztalatunk, hogyha tömegközlekedéssel jártok, nem árthat kétszer ennyi hullámcsattal rögzíteni a biztonság érdekében, mint a videóban.

Királynői stílusban

Ha a fonás nem is erősségetek, szimplán a tincsek megcsavarásával is lélegzetelállító frizurát készíthettek, ami azért jó hír, mert a fokozatosan vágott hajfonatokból a tincsek itt-ott mindig kicsúsznak. Így viszont a rövidebb tincsek is jobban tartanak, némi hajlakk segítségével pedig akár egész nap is helyükön maradnak.

Lófarok másképpen

Sietős reggeleken a lófarok a legegyszerűbb módja a haj feltűzésének, ezért egy ilyen változatot is kipróbáltunk. Bár a videó szerint 5 perc alatt megvalósítható a copf, nekünk elsőre – és másodikra is – picivel tovább tartott mire elkészültünk vele, harmadjára azonban már egészen rutinosan ment az egész. A végeredménnyel pedig még a nap végén is elégedettek voltunk.

Hajpánttal díszítve

Amikor ezt a frizurát kipróbáltuk, elsőre nagyon elkeseredtünk, ugyanis amennyire egyszerűnek tűnik, annyit babráltunk vele. A sikertelen próbálkozás azonban csak még elszántabbá tett minket, így addig csavartuk, tekertük, míg sikerült egy egészen szép kontyot készítenünk, bár talán, ha lett volna egy harmadik kezünk, még szebb is lehetett volna. :)

Hajfánkot használva

Azt gondoljuk, a hajfánk a kerék után az emberiség legnagyobb találmánya. Amikor sehogy nem áll a hajunk, vagy egyszerűen csak valami elegáns frizurát kell rittyenteni, mindig ehhez fordulunk, mert körülbelül 2 perc alatt csodás hajkoronát lehet vele csinálni. Egyetlen copf, tekerés, tűzés, és már kész is van! A mi tippünk egyébként az, hogy hullámcsat mellett hajtűvel is rögzítsétek néhány helyen, sokkal hosszabban kitart.

Szöveg: D.A.

Fotó: Youtube