Kapcsolj ki! Világzenei fesztivál, ezotéria est és izgalmas tematikus séta vár a következő napokban

Sors, karma és szabad akarat kapcsolódásának izgalmas témáját járják körül a Nők Lapja Ezotéria Esten, a Müpában pedig hazánk legnagyobb világzenei eseményét rendezik meg. De lesz többek közöttt süllőfesztivál is Szigligeten, és még mi minden!

Sorsról, karmáról és a szabad akaratról a Nők Lapja Ezotéria Esten

nlezo

Mióta világ a világ, az embert mindig is érdekelte, valójában milyen befolyással bír a saját életére. Ő irányít szabad akaratával, vagy vannak olyan dolgok, amikre nem lehet hatással? Létezik a sors és a karma? Többek közöttt ezekre a kérdésekre keresi a választ egy izgalmas kerekasztal-beszélgetésen Müller Péter író, Cser Zoltán buddhista tanító és Radnóti Zoltán rabbi. A Nők Lapja Ezotéria Est interaktív előadását pedig Rába Géza, az Isten tudja… – emberi kérdések, vallási válaszok című könyv írója, szerkesztője vezeti.

Időpont: október 26.

Helyszín: IBS Színpad, 1021 Budapest, Tárogató út 2-4.

Határokon átívelő zene

Szaloki Agi - Dina - Lakatos Monika _c_ Hernad Geza

Magyarország legújabb és legnagyobb világzenei eseményét a találkozások fesztiváljának tartják. A Budapest Ritmón három napon át szól majd a zene, amit 25 ország fellépői szolgáltatnak. Az idén Spanyolországban megrendezett WOMEX műsorából is ízelítőt kapnak a látogatók, hat fellépő ugyanis az esemény előtt egy héttel nálunk varázsolja el és ugrasztja talpra a fesztiválozókat. Meglepő egymásra találások, egyszeri csodák, határokon átívelő zene és helyi kincsek – ezekből mind része lehet annak, aki a Budapest Ritmóra látogat.

Időpont: október 13-17.

Helyszín: Müpa, 1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

A nyolcadik kerület málló pompája

14264041_1239496512748317_6807264338763550724_n

A főváros egyik legvitatottabb kerülete régen az arisztokrácia pompás világának színtere volt, de tudósok és művészek is bőven hagytak ott felfedezni valót az utókor számára. A 19. századi pesti mágnásnegyedben élők különös szerelmei, fényűző életmódja, különc fekete bárányainak legendái elevenednek fel a Budapest Beyond Sightseeing szocio-kulturális sétáján. Az eseményen résztvevők rejtett freskókban gyönyörködhetnek, zöld belső udvarokat járhatnak be, valamint helyi gyűjtésű történeteket ismerhetnek meg a kerület múltjáról és jelenéről.

Időpont: október 15. 09:00 – 12:00

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, 1088 Budapest Múzeum krt. 14-16.

Múltidézés az Egri Várban

ThinkstockPhotos-153074840

A hősies várvédelem emlékére rendezik meg ebben az évben is az Egri Vár Napját, mellyel immár 15 éve tisztelegnek a várvédők előtt. Az érdeklődők kézműves foglalkozásokon, valamint múzeumpedagógiai programokon vehetnek részt, betekintést nyerhetnek a restaurátor műhely titkaiba. A kiállításokon a tárlatok kurátorai tartanak rendkívüli tárlatvezetést. A programot haditorna bemutatók, játékos vitézi virtus, zokni csata színesítik. A Vár és a Dobó István Vármúzeum programjai ingyenesen látogathatók.

Időpont: október 17.

Helyszín: Eger

Borok, halételek, gasztronómiai specialitások a Szigligeti Süllőfesztiválon

Fried fish with red peppers and lemon.

Az ősz a halételek jegyében telik: ezúttal Szigligeten tisztelegnek a halászat mestersége, és az egyik legfinomabb halfajta, a süllő előtt. A gasztronómia kedvelőit finom borokkal és ételspecialitásokkal várják a süllőfesztiválon, amit 2006 óta rendeznek meg tánccal és zenével kísérve.

Időpont: október 22-23.

Helyszín: Szigligeti strand

Szöveg: F.R.

Fotó: facebook.com/hangveto, facebook.com/noklapjaezoteria/, facebook.com/beyondbudapest/, Thinkstock, budapestritmo.hu