Kapcsolj ki! Szüreti finomságok, divatkoncert és fotókiállítás is vár ránk a következő napokban

Mire számíthattok az előttünk álló héten kikapcsolódás-fronton? Hajléktalanok szemszögéből mutatják be Budapestet egy különleges fotókiállításon, a Trafóban extravagáns ruhakölteményeket vonultatnak fel egy izgalmas divatkoncerten, Etyeken pedig szüreti hangulatban telik majd a piknik. És ez még nem minden!

MyBudapest Photo Project fotókiállítás, Budapest – Hajléktalanok készítettek fotókat Budapestről

mybudapest

Az egyedülálló kezdeményezés – mely külföldön már több városban nagy sikerrel futott – célja, hogy a művészet segítségével hívja fel a figyelmet a hajléktalanság problémájára. A projekt során száz egyszer használatos fényképezőgépet adtak hajléktalanok, illetve hajléktalanságot megtapasztalt embereknek, és arra kérték őket, hogy fotózzák le Budapestet, ahogyan ők látják. Egy hét alatt csaknem 2000 fénykép készült, amelyekből egy szakmai zsűri válogatta ki a legjobb 50 fotót, ami a Budapest Pontban rendezett kiállítás anyagát képezi.

Időpont: augusztus 30. és szeptember 18. között

Helyszín: Budapest Pont, 1053 Budapest, Királyi Pál utca 18.

Divatkoncert 7 taburól, 100 ruhával, Budapest – Kényes témák ihlette extravagáns ruhaköltemények a Trafóban

IMG_2014_k

Az extravagáns catwalk-koncert közel 100 ruhával merül el a tabuk világában. A 21. századi zenés divatshow extrém ruháit 25 kórista kelti életre a kifutón. Egyebek mellett a test-, a halál- és a genderkérdéseket jelenítik meg a kifutón, az énekes modellek pedig az elektronikus pop, a népzene, olykor pedig a komolyzene eszközeivel döntögetik a tabukat. Halas Dóra, a folyton kísérletező Soharóza kórus karnagya és Nagy Fruzsina jelmeztervező álmodta meg a Tabu kollekció című előadást, amelyben Bartha Márk sound designer elektronikus zenéje dübörög, és Kiss Ákos médiaművész munkái vibrálnak majd.

Időpont: szeptember 8-09-10.  20.00

Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza, 1094 Budapest, Liliom utca 41.

Harcsa Veronika Quartet a Magyar Nyelv és a Magyar Könyv Ünnepén, Budapest – Hazánk legismertebb jazzénekesnője a Budai Várban

harcsavera

Rengeteg programmal és érdekes könyvekkel várják azokat, akik a Magyar Nyelv és a Magyar Könyv Ünnepén a Budai Várba látogatnak. Az eseményen fellép Harcsa Veronika is, akit sokszínű és helyenként hangszerszerű énekhangja miatt generációja egyik legtehetségesebb előadójának tartanak. Első lemezét „Speak Low” címmel 2005-ben rögzítette, azóta itthon és külföldön is hatalmas rajongótáborra tett szert.

Időpont: szeptember 3. 20:30

Helyszín: 1014 Budapest, Szentháromság tér

Őszi Etyeki Piknik, Etyek – Íncsiklandozó különlegességek és színes programok a Gasztrosétányon

etyekipiknik

Őszi gasztro-kalandozás és egy csipetnyi kultúra is vár az idei etyeki szüreti pikniken. Lesz itt minden, ami szem-szájnak ingere: must, bor, gasztronómiai különlegességek, kézműves kiállítás és vásár, főzőverseny, pezsgőkészítés-bemutató, zenés színház és többek közt táncház is. A libatepertő-krémes kenyeret ne hagyjátok ki!

Időpont: szeptember 3-4.

Helyszín: 2091 Etyek, Újhegy

XX. Nemzetközi Jubileumi Tiszai Halfesztivál – Szegeden minden a halászléről szól majd

SONY DSC

Szegedet ismét ellepik a halfőzők az egyik leghangulatosabb szeptember eleji fesztiválon. Itt minden a szegedi halászléről, illetve a város gasztronómiai és kulturális értékeiről szól majd. Az esemény célja, hogy népszerűsítse a halat, mint egészséges ételt. Nemcsak a hagyományos ízek, de a magyar kézműves termékek színe-java is megtalálható lesz a Tisza-parton, színesítve a rendezvény kínálatát és hangulatát.

Időpont: szeptember 2-4.

Helyszín: 6720 Szeged, Huszár Mátyás rakpart

 

Összeállította: F. R.

Fotó: Nagy Gergő/Trafó, Facebook.com/harcsaveronika, etyekipiknik.hu, szegedtourism.szegedvaros.hu, Kiss Enikő – MyBudapest Photo Project