8 nyomós ok, amiért a szeptemberi filmkínálatot nem érdemes kihagyni

A szeptember jobbnál jobb filmekkel csalogat minket a moziba. Lesz itt kalamajka Bridget Jones-módra, igaz történet meglepő kimenetellel, sőt, a Warner Brothersnek hála az is kiderül, hogy már rég nem a gólya hozza a kisbabát! Figyeljetek csak!

Florence – A tökéletlen hang (Florence Foster Jenkins)

Szereplők: Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg, Rebecca Ferguson

Minden kislány arról álmodozik, hogy híres énekesnő lesz belőle – ez alól a New York-i örökösnő, Florence Foster Jenkins sem kivétel. Igazi zenekedvelő, akiben jó adag elszántság is akad, csupán egyetlen apró bibi van: fülsiketítően hamis a hangja és a ritmussal is hadilábon áll. Ám úgy tűnik, Florence eltántoríthatatlan a vágyától: koncertet szervez a Carnegie Hallba, amire a szinte pillanatok alatt elkapkodják a jegyeket. Vajon sikerül elkápráztatnia a közönséget? Ha Meryl Streepről van szó, mi biztosak vagyunk benne. :)

Bemutató: szeptember 8.

Sully – Csoda a Hudson folyón (Sully)

Szereplők: Tom Hanks, Aaron Eckhart, Anna Gunn, Sam Huntington

2009 telén óriási csoda történt: Chesley “Sully” Sullenberger kapitány repülőgépével kényszerleszállást hajtott végre a Hudson folyó fagyos vizén, ezzel nemcsak a saját, de vele utazó 155 utas életét is megmentette. Azonban hiába a lenyűgöző manőver, a hősnek kikiáltott kapitány ellen vizsgálat indult, ami azzal fenyegetett, soha többé nem vezethet repülőgépet. A film az ő történetét dolgozza fel, Tom Hanksszel a főszerepben.

Bemutató: szeptember 8.

Bridget Jones babát vár (Bridget Jones’s Baby)

Szereplők: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, Jim Broadbent, Gemma Jones

A kis csipkés alsónemű és a nagyi bugyi dilemmája már a múlté, Bridget Jonesnak ezúttal sokkal égetőbb problémája akad: kisbabát vár, csakhogy nem tudja, ki a kicsi apja.  Mark Darcy, élete nagy szerelme, netán az új, jóképű amerikai, aki Markkal való szakítása után tűnik fel a színen? A sorozat befejező részéből minden kiderül!

Bemutató: szeptember 15.

Snowden

Szereplők: Joseph Gordon-Levitt, Scott Eastwood, Nicholas Cage, Timothy Olyphant, Shailene Woodley

Edward Snowdennek egyetlen vágya, hogy a hazáját szolgálja. Amikor egészségügyi állapota miatt katonai karrierje véget ér, az amerikai titkosszolgálatnak kezd dolgozni. Itt azonban szembesülnie kell azzal, hogy a kormány korántsem olyan tisztességes, mint gondolta. Válaszút elé kerül: nyilvánosságra hozza-e, amit megtudott, vagy meneküljön?

Bemutató: szeptember 16.

https://www.youtube.com/watch?v=0Qdg2Z9gdWA

 Gólyák (Storks)

Szereplők: Andy Samberg, Jennifer Aniston, Ty Burrell, Katie Crown, Kelsey Grammer

Mindenki tudja, hogy az újszülötteket a gólya hozza. Illetve talán régen így volt, de manapság a gólyák már egy internetes áruszállító cég szállítmányozóiként dolgoznak, a babagyártással teljesen felhagytak. Amikor Junior, a tehetséges tehergólya véletlenül mégis készít egy babát, kénytelen a szabályokat felrúgva útra kelni, hogy a kicsit eljuttassa egy családhoz.

Bemutató: szeptember 22.

Ha szeretnétek jegyet nyerni az animációs filmre, nincs más dolgotok, mint helyesen válaszolni a Nők Lapja 2016/35. számának 85. oldalán található kérdésre! Keressétek a magazint az újságosoknál!

Határtalan szerelem (Enas Allos Kosmos / Worlds Apart)

Szereplők: J.K. Simmons, Christopher Papakaliatis, Osvárt Andrea, Maria Kavoyianni

A napjainkban, Görögországban játszódó filmben három különálló románc történetét ismerhetjük meg, amelyek mind azt bizonyítják, mindegy, mekkora nehézségekkel kell szembenéznünk, mindegy, mekkora a súlyos társadalmi-gazdasági válság a világban, a szerelem a legsötétebb órákban is virágzik.

Bemutató: szeptember 22.

 Toni Erdmann

Szereplők: Peter Simonischek, Sandra Hüller, Hadewych Minis, Lucy Russel

Annak nem lehet jó vége, ha egy apa úgy dönt, vidámságot visz karrierista lánya életébe. Az pedig pláne csak katasztrófával végződhet, ha mindehhez műfogsort és parókát is ragad, és folyton feltűnik a lány munkahelyén. A Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálmára jelölt filmje egy nagyon is hétköznapi családi problémát boncolgat, humorral és szeretettel átszőve, pont úgy, hogy nagyon szerethető legyen.

Bemutató: szeptember 29.

Mélytengeri pokol (Deepwater Horizon)

Szereplők: Dylan O’Brien, Mark Wahlberg, Kate Hudson, Kurt Russel, John Malkovich

A fizika órák egyik alaptörvénye: égő olajat soha ne olts vízzel! De mi történik akkor, ha egy úszó szigetként ringatózó olajfúró tornyon tör ki a tűzvész, amit – ameddig a szem ellát – víz vesz körül? Mike Williamsnek – aki elektrotechnikusként dolgozik a tornyon – és 125 kollégájának minden bátorságára szükség lesz, ha élve akarják elhagyni az áthatolhatatlan lángtengert!

Bemutató: szeptember 29.

https://www.youtube.com/watch?v=rKiiEeDSw-M

Összeállította: D. A.

Fotó: IMDb