Kapcsolj ki! Rooftop jóga, filmvetítés, Gryllus Dániel-est és „sörörömök” augusztusra

Ingyenes filmvetítéssel várják az észt alkotások szerelmeseit a Duna-parti Felliniben, jógázni lehet majd a belváros felett, Gryllus Dániel pedig különleges Weöres Sándor-estjével kápráztatja el közönségét Szentendrén. A Sziget mellé vagy helyett ezeket a programokat ajánljuk hétvégére és a jövő hétre.

Észt filmvetítés a Felliniben: Cseresznyés dohány, Budapest – Ingyenes mozizás a Duna-parton

moziFellini

Búcsúztassátok a nyarat a Duna-parti Fellini Római Kultúrbisztróban egy romantikus észt játékfilmmel! A Cseresznyés dohány főszereplője egy kisvárosi tizenéves, az egyfolytában rettenetesen unatkozó Laura. Az anyja az idegeire megy, a korabeli srácok tök hülyék, minden szórakozást dedósnak talál. Egy napon élettel teli barátnője magával cipeli őt egy mocsártúrára, melyet a családi problémái elől gyakran a természetbe menekülő középkorú Joosep vezet. Ahogy telnek a napok, Laura önmaga számára is váratlanul felfedezi, hogy a Joosep sármja őt sem hagyja hidegen.

Időpont:

Augusztus 23. 20:30

Helyszín:

Fellini Római Kultúrbisztró, 1039 Budapest, Kossuth Lajos Üdülőpart 5.

Corvin Rooftop Yoga II., Budapest – Jóga a város felett, Budapest egyik legnépszerűbb tetőteraszán

joga_lelek

Annyian voltak kíváncsiak a Corvin tetőteraszán tartott első jógaórára, hogy a szervezők úgy döntöttek, újabb alkalommal örvendeztetik meg a mozgásforma szerelmeseit. Így második alkalommal és is félretolják a székeket és az asztalokat, hogy a Corvin Club tágas, belvárosi panorámás tetőteraszán a testmozgásnak és a kikapcsolódásnak adjanak teret. Ezúttal Medvegy Gergely tartja majd az órát, aki a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola vezető jógaoktatójaként vesz részt a jóga gyakorlati és elméleti ismereteinek továbbadásában.

Időpont:

Augusztus 13. 09:30 – 12:00

Helyszín:

Corvin Club Rooftop Terrace, 1085 Budapest, Blaha Lujza tér 1-2.

Gryllus Dániel – Weöres Sándor: A teljesség felé, Szentendre – Próza és zene a legismertebb magyar előadóművészek tolmácsolásában

Gryllus

Gryllus Dániel a nyolcvanas évek elején, Weöres Sándor 75. születésnapjára egy különleges lemezt jelentetett meg: a költő A teljesség felé című prózai művéből vett részleteknek készítette el zenei adaptációját. A közönség néhányszor színpadon is meghallgathatta a dalokat, melyeket az eredeti műből vett prózai részek kötnek össze. Hat évvel ezelőtt Gryllus Samu – a zeneszerző fia – új hangszerelést készített a dalokhoz, melyek előadására édesapja kollégáit és pályatársait kérte fel. Ezúttal is ismert magyar zenészek – többek közt Miklós, Szalóki Ági, Sebestyén Márt és Ferenczi György – közreműködésével csendülnek fel a különleges művek.

Időpont:

Augusztus 14. 20:00

Helyszín:

Szentendre, Városháza udvara

Ingyenes vezetett erdei séta a Soproni-hegységben, Sopron – Családi kikapcsolódás Sopron vadregényes hegységében

sopron

Május elsejétől egészen szeptember végéig várják minden szombaton a túrázás szerelmeseit egy vezetett, ingyenes kirándulásra a Soproni hegységbe. A gyalogos séta, amely a Lövérekből indul a Soproni-hegységbe a Károly-kilátóhoz, körülbelül 4,5 kilométer, és 3 óra alatt teljesíthető. A Károly-kilátóból egyszerre válik láthatóvá a Soproni-hegység a háttérben magasló Schneeberggel. Észak felé a Lajta-hegységben, lábánál a kismartoni Esterházy-kastélyban, kelet felé a Soproni-medencében, túloldalán a Szárhalmi-erdőben és mögötte a Fertő tóban gyönyörködhetnek a túrázók.

Időpont:

Minden szombaton 10:00 – 13:00

Helyszín:

Indulás 10:00-kor a Lövér Szálló buszmegállójából

Első KRAFT Sörfesztivál, Budapest – Ingyenes „sörünnep” a Főzdeparkban

főzde

Az idén frissen megalakult Főzdepark valójában négy kisüzemi kraft sörfőzde – a MONYO Brewing Co., a Mad Scientist, a Horizont Sörök és a HopTop Brewery – összefogásának eredményeképpen jött létre, és Magyarországon egyedülálló módon egy ipari parkon belül található. A Főzdeparkot egy hatalmas, ingyenes sörfesztivállal avatják fel, melyen több sörfőző manufaktúra képviselteti majd magát. Mivel a fesztivál helyszíne a városon kívülre esik, ezért a szervezők buszt indítanak a belvárosból, hogy minden sörimádó könnyen kijuthasson a Főzdeparkba. A Különc Főzdepark busz a Blaha Lujza térről indul minden óra félkor, a Főzdeparkból visszafelé pedig minden óra egészkor.

Időpont:

Augusztus 19-21.

Helyszín:

Főzdepark, 1106 Budapest, Maglódi út 47.

Szerző: F.R.

Fotó: Thinkstock, Facebook.com, turizmus.sopron.hu, kirandulastippek.hu, iranyszentendre.hu