Korán kelők, figyelem! Megtaláltuk az ország leghangulatosabb reggelizőit

Az eszeveszett kapkodás helyett miért ne lehetne a reggeleket nyugodtan, egy hangulatos helyen indítani, ínycsiklandozó ételek és italok társaságában? Olyan remek reggelizőket szedtünk nektek egy csokorba, melyek az ízélmény mellett valami többet is nyújtanak: egy vidám, kiegyensúlyozott nap kezdetét.

Sarki Fűszeres, Budapest – Hedonisták Pozsonyi úti paradicsoma

sarkifűszeres

Újlipótváros fákkal borított, hűs utcáival és apró boltocskáival valamint kávézóival számunkra kicsit olyan, mintha egy teljesen különálló – és nem mellesleg nyugodtabb – városka lenne a városban. Nem is csoda, hogy az itt található kultikus reggeliző, a Sarki Fűszeres is felkerült a listánkra. Kézműves sajtok, házi szalámi, kolbász és többek közt friss péksütemények várnak benneteket, ha reggel ide tévedtek. Előre elkészített ételek nincsenek, mindent a ti kívánságotok szerint állítanak össze. A kávéik, a teáik és a házi szörpjeik mennyeiek. A napernyők árnyékéban, nyugalomban elfogyasztani az ízletes reggeliteket, miközben figyelitek az ébredező várost, pedig szinte leírhatatlan.

Hol található: 1137 Budapest, Pozsonyi út 53-55.

Csakamost, Eger – Dizájnnal átitatott csodareggelik

csakamost

Még a fővárosban is kevés olyan hely van, mint a vidéki reggelizők egyik gyöngyszeme, az egri Csakamost, amely hihetetlenül dizájnos enteriőrrel és bőséges kínálattal várja a látogatókat. Szinte alig győztök majd választani a rétesek, a bundás kenyér, a ham&eggs, a péksütemények, a szendvicsek vagy a görög joghurtból készült házi müzlik közül. Még szerencse, hogy utóbbit úgy tudják elcsomagolni, hogy a nap további részében bármikor elfogyaszthatjátok. Ami az italokat illeti, a reggeliteket egy frissen facsart dzsúzzal vagy akár egy smoothie-val is lefojthatjátok, de a kávéjukat is kár lenne kihagyni!

Hol található: Eger, Bajcsy-Zsilinszky utca 17.

Le Petit Bistrot, Budapest – Egy falatnyi Párizs Budapest belvárosában

lepetit3

A későn kelők egy leheletnyi Párizst szívhatnak magukba, ha a Hajós utcai Le Petit Bistrot-ba látogatnak. Az apró, ám annál hangulatosabb hely, ami a francia ízlésvilág jegyében lett kialakítva, szinte mindent kínál, ami szem-szájnak ingere. Pazar palacsinták, mesterien összeállított szendvicsek, íncsiklandozó csodadesszertek – a panna cottát mindenképp kóstoljátok meg – és levesek, valamint többek közt zamatos borok közül választhattok. Már, ha egyáltalán választani tudtok a kínálatból. Mindenesetre, készüljetek fel rá, hogy hatalmas kulináris élményben lesz részetek, ha ebben a csendes kis bisztróban kezditek a napot, amely már régóta nagy személyes kedvencünk!

Hol található: 1065 Budapest, Hajós utca 26/b.

Dorothea Bistro Café – Szentendre szendergő látogatói is itt ébrednek

dorothea

Szentendre romantikus, macskaköves kis utcácskáinak egyikében bújik meg ez a kicsiny kávézó, melynek tündéri teraszán nemcsak a helyiek időznek örömmel – a városba látogató hazai és külföldi vendégek is rajonganak a Dorothea Bistro Caféért. A kiszolgálás kedves és készséges, ami pedig az étlapot illeti: többek közt a különleges íz-világú szendvicseknél, vagy a kitűnő házi süteményeknél, és a habosabbnál is habosabb kávéjuknál jobb napindító nincs is! A szomjatokat pedig különleges koktélokkal, limonádékkal, nyolcvanféle borral és ötvenféle pálinkával olthatjátok.

Hol található: Szentendre, Főtér 15.

Zoska, Budapest – Nyugodt oázis a belvárosban

zoska

A Zoskában komolyan veszik, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, így ha bőséges reggelire vágytok, látogassatok el ebbe a kellemes belvárosi oázisba! Csak dőljetek hátra, és élvezzétek, ahogyan a prémium minőségű kávé aromája lassan szétárad a szátokban, vagy kóstoljátok meg a különleges sós és édes reggelijeiket. A kínálat egészen szemet gyönyörködtető: különféle rántották, házi szendvicsek, bundás kenyér, amerikai palacsinta és bőséges süti választék vár benneteket a Zoskában.

Hol található: 1053 Budapest, Ferenczy István utca 28.

 

Szerző: F.R.

Fotó: Facebook.com/zoska.budapest, Facebook.com/lepetitbistrotbudapest, Facebook.com/Dorothea.szentendre, Facebook.com/csakamost, Facebook.com/sarkifuszeres