Kapcsolj ki! Középkori hangulat, kollázsok és zene minden mennyiségben

A Kinizsi Napokon Valódi középkori hangulat uralkodik majd a nagyvázsonyi várban, a TOBE Galleryben a tudatalatti szépségről készült kollázsokat tekintheti meg a közönség, Székesfehérváron pedig a zenéé lesz a főszerep – csak ízelítő azok közül a programok közül, melyeket kár lenne kihagyni a közeljövőben!

Kinizsi Napok a nagyvázsonyi várban – Középkori vigasság a Balaton-felvidék legszebb várában

kinizsinapok

Badár Sándorral, Szőke Andrással, a Kolompos együttessel, Gryllus Vilmossal és Süsüvel invitálják a Balaton-felvidék legszebb várába azokat a családokat, akik szeretnének elmerülni a középkori gasztronómia, a zene és a mese világában. A Kinizsi Napok ötletadója és megálmodója Mekler Norbert várkapitány, aki jó gazdához híven még határon túlról is hívott vendégeket a látogatók szórakoztatására. Lesz itt minden: gyerekelőadások, Gryllus Vilmos koncertje, a székely Szende, a lábbábos előadása, Szőke András főz majd, Badár Sándor humorizál, de a látogatók nem lesznek híján többek közt az interaktív történelmi sétának sem. A középkori táncos, zenés forgatagról a Szelindek Együttes gondoskodik majd.

Időpont: Július 29-31.

Helyszín: Nagyvázsony, Kinizsi vár

Fehérvári Zenei Napok, Székesfehérvár – Világsztárok és hazai előadók lépnek színpadra

fezen

Faithless, Within Temptation, Infected Mushroom, Guano Apes, Milky Chance – csak néhány név azok közül, akik idén a FEZEN nagyszínpadán lépnek fel. A zenekarok névsorát idén közel 20 külföldi banda és mintegy száz hazai zenekar teszi teljessé, így túlzás nélkül állítható, hogy augusztus 3-tól 6-ig Székesfehérvár lesz a legjobb választás a fesztiválrajongóknak. A koncerteket további kísérőprogramok színesítik: idén is üzemel a Gépház mozi, lesznek fesztiválkompatibilis előadások, beszélgetések és rengeteg játék.

Időpont: Augusztus 3-6.

Helyszín: Székesfehérvár, MÁV Pálya

Serendipia, Budapest – Tudatalatti szépség Carolina Chocrontól a TOBE Gallery-ben

tobe gallery

Szépséget, értéket találni ott, ahol nem is várnánk: erről az érzésről szól a Serendipia, és ezt adják át Carolina Chocron argentin kollázsművész alkotásai is. Egy tudatalatti játék, melyben a konkrét absztrakttá, az ismert pedig ismeretlenné válik. Képek, papírok, apró tárgyak adják fel eredeti helyüket, jelentésüket, rendeltetésüket, hogy kombinációjukból valami egészen új szülessen. Carolina Chocront a felfedezés, a kihívás inspirálja, célja, hogy a néző eggyé válhasson a képekkel, átadja magát az impresszióknak.

Időpont: augusztus 10 – szeptember 8.

Helyszín: TOBE Gallery, 1136 Budapest, Herzen utca 6.

Írd újra magad! – Ha fáj a történeted, Budapest – Személyiségfejlesztő tréning nőknek

írdmagad

Nőként az édesanyánkkal való viszonyunk kihat az egész életünkre. Vajon az első lépések örökre meghatározzák azt, akik vagyunk, vagy képes az ember felnőttkorban változtatni, átkeretezni egy-egy történetet? Meg kell, hogy határozza a lehetőségeinket, ahová születtünk, és ahogy bántak velünk? Többek közt ezekre a kérdésekre keresik majd a választ azon a 8 órás személyiségfejlesztő női tréningen, melyet a Feldmár Intézetben tartanak, és amelyen többek közt a problémák gyökerét szeretnék felkutatni a résztvevőkkel.

Időpont: Augusztus 7., 10:00-18:00

Helyszín: Feldmár Intézet, 1086 Budapest, Rákóczi tér 2.

Ha péntek, akkor Villány!, Villány – Szabadtéri koncertek a legismertebb hazai borvidéken

villany

Idén is izgalmas ingyenes programokkal, a legjobb villányi borokkal és a borvidék egyedülálló, pezsgő hangulatával várja a Villányi Rendezvénytér a kultúra és a borok kedvelőit május 13. és augusztus 19. között. A péntek esti koncertek utáni jó hangulatról – a finom nedűk mellett – a hajnali 2 óráig tartó utcabál gondoskodik. Az augusztus 5-i koncerten az országszerte nagy népszerűségnek örvendő Supernem lép majd fel.

Időpont: Augusztus 5.

Helyszín: Villányi Rendezvénytér

Szerző: F.R.

Fotó: fezen.hu, kinizsivar.hu, TOBE Gallery, Facebook.com/feldmarintezet, Facebook.com/VillanyiRendezvenyter