Kapcsolj ki! Ezekért a programokért várjuk július utolsó hetét

Az idei év világzenei best of-jával várják a Művészetek Völgye látogatóit a frissen megnyílt Fonó Udvarban, Nyáry Krisztián nagy sikerű Így szerettek ők című köteteit pedig irodalmi koncert-színház keretein belül elevenítik meg a Városmajorban - csak ízelítő azok közül a programok közül, melyeket kár lenne kihagyni a jövő héten!

Fonó Udvar a Művészetek Völgyében, Taliándörögd – Világzenei best of az Ősök Házánál

Federspiel.k

Hazánk egyik legbájosabb és legrégebbi összművészeti fesztiválján, a Művészetek Völgyében idén megalakul a Fonó Udvar. Az Ősök Házánál, Taliándörögdön a tavalyi Klastromnál szervezett Fonós programsorozatot idézik fel. A helyszín este ébred: naponta két nép- és világzenei koncert tölti be a parókia zöld kertjét. A program összeállítása során kiemelkedő hazai és nemzetközi előadók közül válogattak, úgy is mondhatnánk, hogy az idei év világzenei best of-ját hallhatja, aki az Ősök Házába látogat. Az előadók között szerepel egyebek mellett Ferenczi György és a Rackajam, a Federspiel, Herczku Ági és a Banda, valamint a Parno Graszt.

Időpont: Július 23-30.

Helyszín: Ősök Háza, Taliándörögd

Nyáry Krisztián-Kaláka: Így szerettek ők, Budapest – Irodalmi koncert-színház a romantika jegyében

nyary-krisztian-kalaka-igy-szerettek-ok-original-77711

Magyar írók, illetve művészek híres-hírhedt szerelmi történeteinek kevésbé ismert vagy elfeledett részleteire irányítják a figyelmet Nyáry Krisztián Így szerettek ők címmel megjelent irodalmi szerelmes könyvei, melyek az elmúlt évek legnagyobb könyvsikereinek számítanak. A romantika jegyében megrendezett Budapesti Nyári Fesztivál új produkciója pedig éppen ezeknek a jelentős magyar íróknak különleges párkapcsolati történeteit álmodja színpadra félig szcenírozott formában  kiváló színművészek – Nagy-Kálózy Eszter, Gryllus Dorka, Rudolf Péter és Simon Kornél – tolmácsolásában, megzenésített versek élő zenei kíséretével, vetítéssel. Az irodalmi időutazás házigazdája maga a szerző, Nyáry Krisztián lesz.

Időpont: Július 25. 20:00

Helyszín: Városmajori Szabadtéri Színpad, 1122 Budapest, Városmajor

Numera – Kormos Anett és Kovács András Péter közös estje, Balatonfüred – Felejthetetlen egyéjszakás a Balaton-parton

numera-kormos-anett-es-kovacs-andras-peter-kozos-estje-original-80476

Elképesztő szórakozásra, jobban mondva, egy igazán felejthetetlen “numerára” számíthat, aki Kormos Anett és Kovács András Péter estjére látogat. A két legismertebb hazai humorista egyszerre próbálja megcáfolni a csajozásról és a pasizásról bennünk élő sztereotípiákat. A szerelmi háromszög harmadik tagja a néző, akinek részvétele, tapasztalatai, válaszai elengedhetetlenek ahhoz, hogy megértsük: mi kell a nőben a férfinak és a férfiban a nőnek, mitől lobban be a szikra, miben áll az ismerkedés és a randevú sikere, mitől jöhet össze a numera.

Időpont: Július 26. 18:30

Helyszín: Balaton Szabadidő és Konferencia Központ, 8230 Balatonfüred, Horváth  Mihály utca

Billy Elliot – a Musical, Budapest – Világsiker a Magyar Állami Operaház színpadán

billy-elliot-a-musical-original-80469

A világszerte ismert, sikeres művet hazánkban Szirtes Tamás non-replika rendezésében, Tihanyi Ákos koreográfiájával mutatják be a Magyar Állami Operaházban. A történet 1984-ben játszódik, a sztrájkok korát éljük – az angliai bányászvárosokban felbolydult az élet. A 11 éves Billy Elliot egy ilyen kisvárosban él. Apja és bátyja a sztrájkolók közt harcol a jobb megélhetésért, édesanyja meghalt. A fiú a családi hagyományt folytatva bokszedzésre jár, de nem való neki az erőszakos sport. Egy nap véletlenül tanúja lesz a lányok balettórájának és elvarázsolja a tánc. Vajon egy kisfiú művészi tehetsége össze tudja-e hozni a családot és a város közösségét? Sikerül-e Billynek megvalósítani az álmait?

Időpont: Július 29-től

Helyszín: Magyar Állami Operaház, 1061 Budapest, Andrássy út 22.

Vásáry Tamás és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar – Kiemelkedő zenei élmény Gyulán

vásáry

A világhírű karmester, Vásáry Tamás ismét pulpitusra áll egy komolyzenei koncerten a várszínpadon, ahol a nemzetközi összetételű Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekart vezényli. Tavaly már jártak Gyulán, és tomboló sikert aratott a fellépésük – valószínűleg így lesz ezúttal is. A koncert során többek közt Kodály Zoltán és Liszt Ferenc művei is műsorra kerülnek.

Időpont: Július 25.

Helyszín: Gyulai Várszínház, 5700 Gyula, Kossuth u. 13.

Szerző: F.R.

Fotó: jegy.hu, opera.hu, Fonó Budai Zeneház