Kapcsolj ki! Ezekért a programokért várjuk a jövő hetet

Fullajtár Andrea a legendás színésznő, Marlene Dietrich nyomába ered, Boban Markovicék a Várkert Bazárban varázsolnak hamisítatlan balkáni hangulatot, Veszprémben pedig az utcazenéé lesz a főszerep négy napon keresztül - csak ízelítő azok közül a programok közül, melyeket kár lenne kihagyni a jövő héten!

Babel Sound: Boomerang Baby – Marlene Dietrich ABC, Balatonboglár – Fullajtár Andrea Marlene Dietrich nyomában

Boomerang_Baby_Fullajtar_Andrea_fb_videothumbnail

Az egyik legismertebb magyar színésznő a világhírű Marlene Dietrich emlékét eleveníti fel. Az ő dalait, világnézetét, férfiakról és nőkről alkotott véleményét, gondolatait idézi fel Fullajtár Andrea rengeteg humorral, háromfős jazz-zenekara kíséretével a Kultkikötő Produkciós Iroda előadásában. Az esten részletek hangzanak majd el a Dietrich ABC című műből, és felcsendülnek a legnagyobb slágerek is, úgy mint a Fallin’ in Love Again, a Boomerang Baby, a Sag mir wo die Blumen sind, és a kihagyhatatlan Lili Marleen.

Helyszín: Balatonboglár, Kultkikötő

Időpont: Július 20. 21:00

Fröccs & Lángos Fesztivál, Budapest – Hömpölygő gasztromulatság a Ráday utcában

froccs_kep1

A kedvenc nyári italunk, a fröccs a főszereplője annak a rendhagyó és egyúttal hagyományteremtő eseménynek, melyet a belváros egyik kedvelt sétáló utcájában rendeznek meg. A habzó jókedv szinte minden formájával találkozhatnak majd a fesztivál látogatói: lesz kisfröccs, nagyfröccs, sportfröccs, de hosszú lépésből és házmesterből sem lesz hiány a fesztiválon, amelyet a helyben sütött, hagyományos és szokatlan ízesítésű lángosok varázsolnak majd valódi gasztromulatsággá.

Időpont: Július 21-24.

Helyszín: 1092 Budapest, Ráday utca 10-12., Rombusz terasz

Veszprémi Utcazene Fesztivál, Veszprém – Vibráló zenei kavalkád az ország egyedülálló fesztiválján

Veszprém immár 17 éve minden júliusban az utcazene fellegvárává változik. Idén is izgalmasabbnál izgalmasabb zenei produkciók csendülnek fel három nagy és négy kisebb színpadon hazai és külföldi előadók tolmácsolásában, akik valódi jamboreet varázsolnak a város utcáira és tereire. Mással összetéveszthetetlen hangulata miatt túlzás nélkül kijelenthető, hogy a Veszprémi Utcazene Fesztivál hazánk egyik legkülönlegesebb zenei eseménye.

Időpont: Július 20-23.

Helyszín: 8200 Veszprém, Belváros

Zamatos borok, zene-tánc és gasztronómia – XI. Gyógy-Bor Napok és Büki Gasztrofesztivál

gógy-és-bornapok

Július 20-án kezdődik a nyár egyik legrangosabb büki eseménye a XI. Gyógy-Bor Napok és Gasztrofesztivál. Az ötnapos rendezvényen a helyi értékek és hagyományok felvonultatásán túl fontos szerepet kap a magyar zene, tánc, bor és idén kiemelt hangsúllyal a gasztronómia. A nagyszínpadokon fellép többek között a Magna Cum Laude, a Csík Zenekar, a Budapest Bár, A kutya vacsorája, az Intim Torna Illegál, a Deák Bill Blues Band, a Cimbaliband, a Magashegyi Underground, a Parno Graszt és a Mystery Gang. A meghittebb, intimebb kikapcsolódást nyújtó Jazz-Blues Udvar vendége lesz az Esszencia, Török Ádám és a Mini, a Papa Jazz Seven, a Solid Jazz Band, a ManDala és a Tarisznyások együttes. A legkisebbeket is számos zenés és szórakoztató program várja. A helyszíneket egy kézműves-kereskedő utca köti össze, ahol többek között a hagyományos magyar kézműves kultúrát és népi mesterségeket bemutató árusok, valamint a neves bortermelők standjai helyezkednek el. A gasztronómia szerelmesei pedig megízlelhetik Bük és környéke hagyományos és egészséges ízeit, neves szakemberek konyhájából. A programokon való részvétel a rendezvény teljes időtartama alatt ingyenes.

Helyszín: 9740 Bük-Bükfürdő, Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum, parkoló

Időpont: július 20-24.

XXI. Balatongyöröki Borfesztivál, Balatongyörök – Felhőtlen szórakozás a platánfák árnyékában

balatongyörök

A Balatonon is a boroké lesz a főszerep: a györöki és környékbeli nedűkbe lehet belekóstolni a megújult Balaton-parti sétányon, a platánfák árnyékában. De nemcsak a borkedvelőket várják az eseményre: lesz kézműves vásár, gyerekprogramok, esténként pedig könnyűzenei koncertekkel és utcabállal kedveskednek a szórakozni vágyóknak.

Időpont: Július 21-24.

Helyszín: 8313 Balatongyörök, a móló melletti sétány

Boban Markovic Orkestar, Budapest – Hamisítatlan balkán party a Várkert Bazárban

boban markovic

Európa egyik legismertebb fúvószenekara már számtalan fergeteges koncertet adott Magyarországon, most pedig a Várkert Bazárban lépnek majd színpadra. Boban Markovic a génjeiben hordozza a virtuozitást, már apja és nagyapja is trombitaművészek voltak, ő pedig a kilencvenes évek első felében tűnt fel zenekarával, amellyel sorra nyerte el a híres gucai trombitás fesztivál első díjait. Azóta több százezer eladott lemez, klub- és fesztiválkoncertek százai vannak mögötte, a rajongók pedig egyenesen megőrülnek a zenéért, melyben a cigányzenét többek közt szerb és török dallamokkal vegyíti.

Helyszín: Várkert Bazár, 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Időpont: Július 22. 20:00

Fesztiválakadémia Budapest, Budapest – A kamarazene kiválóságai a Zeneakadémián

kelemen_kokas_fesztivalakademia_04.k.fotoCsibiSzilvia

A Kelemen Barnabás és Kokas Katalin hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémia Budapest egy olyan kamarazenei fesztivál, amely külföldi és hazai kiválóságok sokaságát, a műfaj igazi csillagait hozza el a budapesti közönség számára. Reggeltől éjszakáig koncertek, nyilvános mesterkurzusok és előadások, hangversenyek várják a zeneszerető közönséget olyan meghívott művészek közreműködésével, mint Kocsis Zoltán, José Gallardo, James Boyd, Maxim Rysanov, Fenyő László, Balog József, Ittzés Gergely, Nicolas Altstaedt; de itt lesz az idei Gramophone-díjra jelölt Vilde Frang, vagy a Paganini-díjas Lendvay József is.

Helyszín: Liszt Ferenc Zeneakadémia, 1061 Liszt Ferenc tér 8.

Időpont: Július 21-24.

Szerző: F.R.

Fotó: Fesztiválakadémia Budapest, kultkikoto.hu, prokultura.hu, balatongyorok.hu,Facebook.com/utcazene, bigg.hu,