Kézműves “sörörömökre” vágytok az Eb-döntő alatt? Itt érdemes szurkolni!

Valódi sörforradalom dúl az országban, melynek hatására leginkább a fővárosban – de már egyre több vidéki helyszínen is – egymás után nyitnak meg a kézműves sörözők. Náluk jobb helyen nem is lehetne végigszurkolni a vasárnapi Eb-döntőt. 5 hely következik most.

Neked csak Dezső!, Budapest – A The Guardian egyik kedvence

nekedcsakdezső3

Ugye mindenkiben élénken él még Dezső, a Tanú levágott malaca? Neki állít emléket a lassan két éve működő söröző, amely a város nyüzsgő középpontjában több mint 20 cseh és magyar kézműves sörrel várja a látogatóit. A Neked csak Dezsőre még a The Guardian is felfigyelt, így felkerült a lap utazás rovatának arra a 10-es listájára, mely a legjobb hazai sörözőket vette sorra. És mivel a hely nagy sportbarát hírében áll, így igazán autentikus környezetben, focirajongók gyűrűjében lehet végigizgulni az Eb-döntőt.

Hol található?

1074 Budapest, Dohány utca 7.

Felni Beer Heaven, Budapest – A sörmennyország a város szívében öltött testet

FElni1

Közel 100 féle kézműves sör – tehát egy valódi sörmennyország – várja azokat, akik a Jókai utcában található, egykor gumijavító műhelyként működő Felnibe látogatnak. A sörbisztró elődjének szellemét a falakra akasztott felnik őrzik, vagyis egy igazán különleges környezetben lehet elmerülni a sörörömökben. A különböző országokból felsorakoztatott választék kitűnő társ lesz a meccshez, amit nagyképernyős tévéken lehet majd végigkövetni.

Hol található?

1066 Budapest, Jókai u. 1.

Jónás Kézműves Sörház, Budapest – Felejthetetlen sörélmény a város legszebb dunai panorámájával

jónáskézművessörház

A Jónás Kézműves Sörház hitvallása szerint sört inni élmény – csendben megjegyezzük, hogy náluk különösen az, hiszen a 8 féle csapolt és még annál is több üveges sör fogyasztásában a város egyik legszebb dunai panorámája mellett merülhet el az ember. Többszörösen felejthetetlen élményben lesz része tehát annak, aki a Bálna „fejénél” drukkolna a kedvenc csapatának, egyet azonban érdemes észben tartani: mivel a Jónás Kézműves Sörház jelenleg az egyik legfelkapottabb budapesti kézműves sörözőknek számít, asztalt mindenképp érdemes foglalni a meccs előtt.

Hol található?

1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

Gedeon Kézműves Söröző, Sörbolt, Nyíregyháza – Oázis az észak-alföldi sörsivatagban

gedeon1

Annak ellenére, hogy számos kitűnő vidéki sörfőzőműhely található az országban, a kézműves sörözőknek Budapesten kívül még nincs annyira hagyománya. Nyíregyháza kézműves sörözője így igazi oázisnak számít az észak-alföldi sörsivatagban. A Gedeon Kézműves Sörözőben 6 féle sör van csapon, 30 féle sör palackban, de lehet akár elvitelre, díszdobozban is kérni a habos nedűből.

Hol található?

4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 8.

Kupak Kézműves Sörház, Békéscsaba – Ahol a „jó emberek jó sört isznak”

kupak2

Valódi missziót teljesít a Kupak Kézműves Sörház, mely küldetésének érzi, hogy Békés megyében egyre több emberhez juttassa el a jelenleg talán még kevésbé ismert magyar sörműhelyek termékeit. A foci- és sörrajongók igazán barátságos környezetben, egy olyan helyen szurkolhatnak, mely Hunter S. Thompson azon szimpatikus mondását tartja magáénak, hogy a „jó emberek jó sört isznak”.

Hol található?

5600 Békéscsaba, Szent István tér 8.

Szerző: F.R.

Fotó: Facebook.com/FelniSorBisztro, Facebook.com/nekedcsakdezso, Facebook.com/gedeonsorozo, Facebook.com/Kupak-Kézműves-Sörház, Balnabudapest.hu/uzlet/jonas-kezmuves-sorhaz