Kapcsolj ki! Ezekért a programokért várjuk július közepét

Gubás Gabi zenés estje, Szinetár Dóra férfijelmezben a Szegedi Szabadtéri Színpadán vagy Nők Chanelben a Ludwig Múzeumban - csak ízelítő azok közül a programok közül, melyeket kár lenne kihagyni a jövő héten!

Nők Chanelben, Budapest – Megkapó divatfotók a Ludwig Múzeumban

nőkchanelben

A divatfotózás legkreatívabb párosától, a szekszárdi születésű Peter Farago és a svéd Ingela Klemetz-Farago vizionárius kettősétől állít ki lélegzetelállító, elemi erővel ható divatfotókat a Ludwig Múzeum. A két fotós a Chanel divatcéggel való egyedi együttműködésének keretében komplex, a divat nyelvén elmesélt történeteket hozott létre – ezekben Közép-Európa és Lengyelország legkeresettebb szupermodelljei szerepelnek, köztük Palvin Barbara és Axente Vanessa is. Az eredmény egy olyan személyes és látványos divattörténet lett, melyben szinte kézzel fogható a modell és a fotós egymásra hagyatkozása. Mi már alig várjuk, hogy megnézhessük!

Helyszín: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.

Időpont: 2016. július 8 – 2016. szeptember 11.

Mindent Éváról, Budapest – Dívák feszülnek egymásnak a Városmajorban

mindent éváról

A filmtörténet egyik nagy klasszikusát Hernádi Judit és Kovács Patrícia főszereplésével, Pelsőczy Réka rendezésében vitte színpadra az Orlai Produkciós Iroda. A Mindent Éváról című darab méltó adaptációja a Bette Davis főszereplésével készült mozinak: röpködnek benne a szellemes replikák, a két női főszereplő pedig brillírozik a színpadon. A lelkes színházrajongó, Eva Harringot (Kovács Patrícia) és az általa rajongott színésznő, Margo (Hernádi Judit) története azonban több felhőtlen komédiánál. A karrierjéért mindenre elszánt, törtető  fiatal nő és az idő múlásával kibékülni képtelen díva útjainak keresztezésével izgalmas drámai helyzeteknek lehetünk szemtanúi.

Helyszín: Városmajori Szabadtéri Színpad,  1122 Budapest, Városmajor

Időpont: Július 12. 20:00

Szabad-e a tested este?, Balatonföldvár – Gubás Gabi zenés estje

gubás gabi

Gubás Gabi az egyik legsokoldalúbb magyar színésznő: nemcsak a filmvásznon és a színpadon, hanem a mikrofon mögül is elkápráztatja a közönséget természetességével és bájával. Legközelebb a Kultkikötő közönségét andalítja majd el „félédes mediterrán dallamokkal”. Saját zenekarával – melyben játszik is és énekel – a bossa-samba-cuba-swing jegyében varázsolnak felejthetetlen hangulatot Balatonföldváron.

Helyszín: Kultkikötő, 8623 Balatonföldvár, Bajor Gizi sétány 1.

Időpont:július 14. 20:30

Én és a kisöcsém, Szeged – Parádés szereposztású operett a Dóm téren

Operettszínház

A magyar színházak egyik visszatérő sikerdarabja az Én és a kisöcsém, mely a Szegedi Szabadtéri Játékokon teljesen új hangszerelésben és lenyűgöző szereposztással – többek közt Szinetár Dóra és Dolhai Attila főszereplésével – kerül színpadra. A Budapesti Operettszínházból a Dóm térre érkező előadás története Velence színpompás kulisszái között játszódik, egy lány férfi ruhában, egy férfi pedig női ruhában munkálkodik egy titkos küldetésen. A fergeteges humorú komédia felejthetetlen nyáresti szórakozást garantál.

Helyszín: 6720 Szeged, Dóm tér

Időpont: Július 15. 21:00

Jazzy Tower: Sena Live Band, Budapest – Lüktető dallamok a Víztoronyban

sena

Hazánk egyik legkarizmatikusabb énekesnője a ghánai apától és a magyar anyától származó Sena Dagadu, aki a belőle áradó eredendő őserővel ragadja magával a közönséget minden alkalommal, amikor színpadra lép. Nincs más lehetőség, mint engedni a dallamok sodrásának, és hagyni, hogy beszippantson – legközelebb a Margitszigeti Víztoronyban, ahol a régebbi lemezek anyagai mellett felcsendülnek majd az énekesnő és Dj Vadim legújabb, 2015-ös Grow Slow című albumán szereplő dalok is.

Helyszín: Margitszigeti Víztorony, 1138 Budapest, Margitsziget

Időpont: július 17.

Szerző: F.R.

Fotó: Facebook.com/senadagadu, Facebook.com/orlaiprodukcio, Facebook.com/ludwigmuseum – Glódi Balázs, Gubasgabi.hu – Trunkó Bálint, Facebook.com/szegediszabadteri