Finom fagylaltot keresel? Ezeken a helyeken találsz majd

A nyári melegben nincs jobb felüdülés egy finom, hűsítő gombóc fagyinál, de nem mindegy, hol tesztek szert a jeges nyalánkságra. A budapesti cukrászdák után most körbenéztünk az országban a legjobb fagylaltozókat keresve.

Erdős és Fiai Cukrászda – Budapest

erdős-és-fiai

Ha azt gondoljátok, hogy egy fagyiért nem éri meg akár negyed órát is sorban állni, még nem kóstoltátok az Erdős és Fiai Cukrászda kínálatát. Van itt tökmagos, kapros-túrós, Aperol Spritz, sőt bodzavirág ízű fagyi is, amelyek elsőre talán furcsának tűnhetnek, valójában mégis nagy népszerűségnek örvendenek. Mindez, mármint a kísérletező szellem, nem véletlen: a tulajdonos, Erdős Norbert korábban Olaszországban dolgozott, ahol a fagyikészítés minden csínját-bínját elsajátította, sőt, a mai napig visszajár az országba tapasztalatgyűjtés céljából. A rendhagyó fagyikombinációk pedig őt igazolják, az Etele tér környékéről szinte mindenki ide jár, ha egy kis jeges nyalánkságra vágyik.

Hol található?
1115 Budapest, Etele tér 3.

Desszert Kávézó és Cukrászda – Eger

desszert-kávézó-és-cukrászda

Az egri Desszert Kávézó és Cukrászda igazi közösségi helyszín, ahol a betérő vendégek egy finom sütemény, torta vagy éppen néhány gombóc fagyi mellett oszthatják meg örömeiket, bánataikat. Van itt minden, amit csak szem-száj megkívánhat, az epres sajtorta ízesítésű gombócoktól kezdve a sós pisztáciáig vagy a francia krémesig, de a legjobb, hogy a cukorbetegekre, illetve a diétázókra gondolva mindig akad néhány nyírfacukorral készült ízű fagylalt is.

Hol található?
3300, Eger, Kertész utca 154.

Dolce Intervallo – Budapest

dolce-intervallo

Ha házi olasz fagyira vágytok, repülőre is ülhettek, de mi azt javasoljuk, előbb nézzetek be a Dolce Intervallóba, ahol természetes alapanyagokból készült, autentikus olasz fagyival vár mindenkit a szicíliai származású Alberto. Itt ugyan nincsenek újhullámos ízek, mint az előző két helyen, viszont a régi kedvencek olyan odafigyeléssel készülnek, hogy újra megszerettetik magukat mindenkivel. És ami a legjobb, hogy tíz illetve húsz alkalomra szóló fagyibérletet is lehet előre váltani, így egy darabig nem kell azzal vacakolni, hogy mindig legyen nálatok készpénz, mikor errefelé sétáltok.

Hol található?
1063 Budapest, Szív utca 26.

Desszert Szalon – Vác

desszert-szalon

A Vác Főterén álló Desszert Szalon elsősorban formabontó süteményeiről híres, de mindez nem megy a fagylaltok rovására, sőt – mi magunk már jó néhány alkalommal áldozatául estünk a krémes, édes gombócoknak, melyek külsőre ugyan nem tudnak úgy megújulni, mint a sütemények, ám ízeikben behozzák a látszólagos elmaradást. Van itt mákos, kalamansi, ibolya vagy éppen rózsa ízű fagylalt is, de természetesen a gyerekkor ízei, azaz a csokoládé, vanília, vagy éppen a citrom sem maradnak el a kínálatból. Bár ez összességében csábítónak hangzik, egyetlen negatívumot mégis fel tudunk hozni a kínálat kapcsán: „mentes” fagyit sajnos nem árulnak, de mi nagyon bízunk benne, hogyha igény mutatkozik rá, hamarosan előállnak ezekkel is.

Hol található?
2600 Vác, Köztársaság út 21.

Valdocco Fagylaltozó és Cukrászda – Budapest

valdocco

A jó fagylaltozó manapság olyan ritka, mint a fehér holló, persze azért akadnak kivételek. Ezek közé tartozik a Valdocco Fagylaltozó és Cukrászda is. A tulajdonos Rüsics István cukrászmester, többek között a Gerbeaud Cukrászdában sajátította el a szakma alapjait, hogy aztán egy olyan helyet hozzon létre, ahol a fagyi már-már fogalom. Cukrászdájában naponta 16 féle íz közül lehet választani – csak azért nem több, mert nem férne be a fagyispultba -, melyek között például tokaji borból készült változat is akad, de a tejérzékenyekre gondolva István laktózmentes változatokat is árul, hogy senki nem maradjon édesség nélkül. De a kedvencünk, hogy fél gombócot is lehet kérni, ami egy kisgyerek számára bőven elég, illetve annak is jól jöhet, aki szeretne több ízt is kipróbálni.

Hol található?
1053 Budapest, Múzeum körút 7.

Szöveg: D. A.

Fotó: Facebook/Erdős és Fiai CukrászdaFacebook/Desszert Kávézó és CukrászdaFacebook/Dolce IntervalloFacebook/Desszert SzalonFacebook/Valdocco Fagylaltozó és Cukrászda