Nagy dilemma elé állítottak minket a filmgyártók, júniusban ugyanis több olyan alkotást is bemutatnak, amelyeket vétek lenne kihagyni.

Máris hiányzol (Miss You Already)

Toni Collette és Drew Barrymore gyerekkori barátnőket alakítanak, de amíg egyikük épp élete legboldogabb időszakát éli, a másiknál mellrákot diagnosztizálnak. A film azt mutatja be, hogy az igaz barátság van annyira erős, hogy még a legnehezebb pillanatok és helyzetek se tudják kikezdeni. Június 2-a óta játsszák a hazai mozik.

 

https://www.youtube.com/watch?v=WIS_OxdVadQ

Szemfényvesztők 2. (Now You See Mee 2.)

A 2013-as siker után az alkotók úgy gondolták, ideje még egy bőrt lehúzni az illuzionista rablók történetéről. Az új moziban – ami egy évvel az előző események után játszódik – a csapat olyan trükkös ellenféllel kerül szembe, aki egy minden eddiginél nehezebb mutatványra kéri fel őket, ahhoz azonban, hogy tisztázzák a nevüket, muszáj elfogadniuk a kihívást.

Bemutató: 06.09.

Mielőtt megismertelek (Me Before You)

A bestseller szerző, Jojo Moyes könyvéből készült filmadaptáció nem csak a hónap, de az év legromantikusabb alkotásának is ígérkezik. A Trónok harcából megismert Emilia Clarke karaktere egy olyan férfi mellett kezd el dolgozni, akinek az élete egy csapásra megváltozott, mikor kerekesszékbe kényszerült. A Sam Claflin által megformált Will Traynor cinikus, megkeseredett emberré vált, nemcsak magát, de a világot is utálja, és ezzel még egy olyan, végletekig optimista lányt is emberpróbáló feladat elé állít, mint Clark. Persze mindenki tudja, hogy a szeretet és a gyűlöletet csak egy hajszál választja el egymástól…

Bemutató: 06.16

https://www.youtube.com/watch?v=t4MUwhi4dRw

A függetlenség napja: Feltámadás (Independence Day: Resurgence)

Hála Will Smith és Jeff Goldblum közreműködésének, a Föld sikeresen megmenekült az idegenek inváziójától, de most, évekkel később a földönkívüliek úgy érzik, ideje a visszavágónak! Ismét célba veszik a bolygót, hogy elpusztítsák az emberiséget, de arra nem számítanak, hogyha túlélésről van szó, az emberek bármire képesek.

Bemutató: 06.23.

Neon Démon (The Neon Demon)

Elle Fanning feltörekvő modellt alakít, aki azért költözik Los Angelesbe, hogy megvalósítsa az álmát. Ám nem minden arany, ami fénylik, a divatipar korántsem olyan, mint ahogy azt a lány gondolta, sőt. Elle egy olyan, szinte vérre menő konfliktusba csöppen a kifutó világában, ami komolyan veszélyezteti a testi épségét. A Nicolas Winding Refn rendezésében készült film a 69. Cannes-i Filmfesztiválon debütált, és sokkal több holmi divat-filmnél: egy túlmisztifikált világot szimbolizál, méghozzá elég hatásosan.

Bemutató: 06.24.

A Bigger Splash

Marianne Lane, azaz Tilda Swinton, igazi rocklegenda, aki partnerével, Paullal a Földközi-tenger egyik szigetén szeretné kipihenni a sztárlét fáradalmait. Arra azonban nem számít, hogy régi szerelme – Ralph Finnes –, és annak lánya – Dakota Johnson – szintén felbukkan a nyaralóhelyen és megzavarja a családi vakációt. A vágy, az érzékiség, a féltékenység és a rock and roll elől nincs menekvés, főleg egy efféle édeni helyszínen, ahol minden az élvezetekről szól.

Bemutató: 06.30.

Szöveg: Debreceni Andrea

Fotó: warnerbros.co.uk