7 kihagyhatatlan program a pünkösdi hétvégére

Párosan, gyerekkel, páratlanul a barátokkal - olyan programokat mutatunk a hosszú hétvégére, melyek között mindenki megtalálhatja a számításait.

Aki a virágot szereti: MagyarProvence Levendulabirtok

A monoszlói MagyarProvence Levendulabirtokon igazi ünnepi hétvégét tartanak: a hagyományokhoz híven ugyanis pünkösdi királyt választanak – melyre bármelyik apuka és gyermeke jelentkezhet – de pünkösdi rózsás forrásvízzel is várják azokat a látogatókat, akik szeretnének szépek lenni. Emellett persze sok-sok virágos programmal is készülnek az érdeklődőknek, lesz kézműveskedés, papírmerítés, levelezőlap készítés, sőt, a gyerekek képeket is gyárthatnak levendulából és vadvirágokból. És természetesen a levendulaszörp kóstoló sem maradhat el…

Bővebb információt a birtok Facebook-oldalán találhattok.

Szelek szárnyán: Pákozdi Nemzetközi Sárkányeresztő találkozó

pünkösdi-hétvége-sárkányröptetés

Mindig is szerettétek volna kipróbálni a sárkányeregetést? Most itt a lehetőség, a Pákozdi Nemzetközi Sárkányeresztő találkozó keretében kicsiket és nagyokat egyaránt várnak, hogy megtapasztalják a sárkányozás szépségeit. Éjszakai sárkányozás, kincskereső játék, sztárfellépők, minden lesz itt, amire csak vágyhattok a családdal vagy a barátokkal!

A részletekért kattintsatok ide!

Múltidéző vigalom: Hévízi Pünkösdi Vigasságok

Igazi retro mulatságon vehettek részt, ha a Hévizi Pünkösdi Vigasságokat választjátok hétvégi programnak. A régi időket idéző kézműves vásáron egyszerre lehet nézelődni és pénzt költeni, de miközben a sztárfellépőket hallgatjátok – Kovács Kati és Solymos Tóni is koncertet ad –, a kulináris élvezeteknek is hódolhattok. Rengeteg gasztronómiai finomsággal készülnek a szervezők, de a zalai borászok is képviseltetik magukat az eseményen.

Az ingyenes programról itt tájékozódhatok.

Hagyományokat követve: Balatoni Szezonnyitó Pünkösdi Ünnep

A hétvégén hivatalosan is megkezdődik a balatoni szezon, melyet a korábbi évek hagyományaihoz híven Siófokon tartanak: ez a Balatoni Szezonnyitó Pünkösdi Ünnep. Az esemény a Millenium parkban kezdődik, aztán az ünnepi menet néptáncosok és zenészek, valamint díszes autók és hintók felvezetésével együtt átvonul az egész városon, hogy  a Hajóállomásra érve megkezdődhessen a három napos örömfesztivál.

Bővebb információt ezen az oldalon találtok.

Kul-túra: Virágálom

pünkösdi-hétvége-program-virágálom

Visszatérve a virágokhoz, tizenegyedik alkalommal öltözik virágdíszbe a pünkösdi hétvégén Székesfehérvár belvárosa, hogy elkápráztassa a helyieket és az ide látogató érdeklődőket is. Ha nem vágytok különösebben szervezett programra, csak egy laza kirándulásra, érdemes Székesfehérvár felé venni az irányt, mert a város ilyenkor a leghangulatosabb. A mindent beborító virágok és az utcai zenészek játéka együtt felejthetetlen párost alkot.

A részletekért kattintsatok ide!

Titkos útvonalon, Kazamatán keresztül a várba: irány Eger!

Egerben május 14-én, szombaton ünneplik az Emlékhelyek Napját, amikor a felújítást követően újra látogatható lesz a Kazamata, ám nemcsak a titkos alagút, hanem a Törökkert, a Külső Vársétány, a Fegyvertár és a Szép bástya is vár mindenkit. A rendezvényt 9 órakor a belvárosból induló felvonulás nyitja meg, az ünnepség pedig 10 órakor kezdődik a Dobó-bástya előtti sztélénél. A hab a tortán: fél 11-kor 350 egri kisdiák a palota udvarán újrajátssza az 1552-es ostromot.

További információ a programokról Eger hivatalos oldalán olvasható.

Akik egy jót ennének: Gourmet Fesztivál

Ha kifejezetten a kulináris élvezeteknek hódolnátok, akkor a Gourmet Fesztivált ajánljuk figyelmetekbe, ahol a Nők Lapja Konyha szerzői, Hernyák Tomi, Nagy Tünde és Vrábel Kriszta is kint lesznek!

Szöveg: D.A.

Fotó: Thinkstock, sarkanydomb.hu, szekesfehervar.hu