6 klassz könyv az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválról

A ma induló, 23. alkalommal megrendezett könyvfesztiválra rengeteg újdonsággal készülnek a kiadók. Mi most hat kötetet ajánlunk a figyelmetekbe felnőtt színezőtől krimin és szakácskönyvön át gyerekkönyvig. Olvasásra fel!

Vadaskert – Színezhető állatportrék

Rajzolta: Claire Scully és Richard Merritt, Central Médiacsoport Zrt., 2016, 2500 Ft

c1

A lead végén szereplő felszólításnak máris ellentmond első ajánlatunk, hiszen olvasás helyett a Vadaskertben a színezés a lényeg. Ettől függetlenül  listánkba kívánkozik a kiadvány, nemcsak azért, mert a színezés bizonyítottan jót tesz a léleknek bármilyen életkorban, hanem azért is, mert Claire Scully és Richard Merritt rajzait színekkel életre kelteni roppant felemelő érzés. Majd’ elfelejtettünk szólni: ha a művek elkészültek, a perforált lapok kitéphetők és kiállíthatók egymás mellé.

A kötetben megjelenő állatok:

bengáli tigris * keleti gorilla * európai borz * gazella * angol buldog * fekete orrszarvú * vörös róka * kanadai vadjuh * óriás panda * gyűrűsfarkú maki * láma * víziló * európai nyúl * afrikai elefánt * arab telivér * koala * barnamedve * Skót felföldi marha * vörös kenguru * vörös panda * gímszarvas * norvégiai erdei macska * szomáliai zsiráf * afrikai leopárd * európai vidra * pávián * alföldi zebra * szürke farkas * Herdwick juh * Észak-amerikai jávorszarvas * maszáj oroszlán

Quentin Gréban: Lili ajándéka

Central Médiacsoport Zrt., 2016, 2390 Ft

Lili_ajandeka CV HU.indd

A mese Lili katicáról szól, aki miután csodás ajándékot készített anyukájának, a feltámadt szél hatására elesik, így a meglepetése tönkremegy. A kis katica szerencsére nem adja fel, és miután megkérdezi az erdő és a mező apró állatait, kitalálja, minek is örülne legjobban az édesanyja. Kedves történet gyerekeknek, ráadásul anyák napja előtt kifejezetten aktuális is. A 32 oldalon átívelő rajzos illusztrációk látványa pedig hab a tortán.

Vekerdy Tamás: Kisgyerekek – óvodások

Central Médiacsoport Zrt., 2016, 2900 Ft

Layout 1

Vekerdy Tamásnak minden gyerekekkel kapcsolatos kérdésre van válasza, és szinte minden nevelési problémára ad megoldást a szülőknek, nagyszülőknek – ezt talán a Nők Lapja https://www.noklapja.hu/noklapja/  olvasói tudják a legjobban. A kisgyerekek evési, alvási szokásairól, az óvoda körüli gondokról és a családi kapcsolatok örömeiről, illetve terheiről is találtok érdekességeket a válogatáskötetben.

Christiane Schäfer – Sandra Strehle: Gluténmentes sütés-főzés – Ízletes ételek gabonafélék nélkül

Central Médiacsoport Zrt., 2016, 3500 Ft

gluten_000 coverAAA

Napjainkban egyre több embert érint a glutén- vagy más néven lisztérzékenység, ami teljes étrendváltozást követel. A kötet szakértői éppen ezért nemcsak a legjobb recepteket mutatják be, de részletesen el is magyaráznak mindent, amit a lisztérzékenységgel kapcsolatban tudni kell. Levesek, kenyerek, saláták, húsos és halas főételek és sütemények receptjeit is megtaláljátok ebben a hiánypótló szakácskönyvben.

Marc Elsberg: Blackout

Animus Kiadó, 2016, 4980 Ft

a2

Ha szeretitek a világvége-sztorikat, a Balckoutot mindenképpen lapozzátok fel! Az izgalmas thrillerkötetben Európa szinte teljes elektromos hálózata összeomlik, aminek természetesen katasztrofális következményei lesznek. Egy olasz informatikus, Piero Manzano hackertámadást sejt a háttérben, melyet jelez is az Europol terrorelhárító szakértőjének, aki az ügy feltárása során egyre gyanúsabbnak látja Manzanót.  Eközben viszont a kontinensen atomkatasztrófák fenyegetnek, az emberek elegendő élelem, víz, üzemanyag és orvosi ellátás nélkül maradnak. A német regénysiker súlyos kérdéseket vet fel az emberiség jelenlegi életformájának várható következményeivel kapcsolatban.

Rebecka Edgren Aldén: A nyolcadik főbűn

Animus Kiadó, 2016, 3490 Ft

Névtelen-1

A krimikedvelők kedvenc új kötete lehet Nora története melyben az idilli családi, munkahelyi körülményeket egy különös szomszéd felbukkanása változtatja szó szerint rémálommá. Nora tökéletes világában furcsa alakok jelennek meg, a nő pedig a történtek hatására egyre inkább elveszti az uralmat saját élete felett, ám nem hagyja annyiban a dolgot: nyomozni kezd, míg végül válaszúthoz érkezik saját életének folytatásával kapcsolatban.

Szöveg: S. R.

Fotók: a kiadóktól