Az állatbarát helyszínek száma egyre nő, éttermek, cukrászdák, kávézók nyitják meg kapuikat a gazdák, valamint kutyáik és macskáik előtt. Mutatunk közülük néhányat, ahová ti is beülhettek kedvenceitekkel.

Mad Dog Cafe Haus

mad-dog-cafe-haus

Budapesten az Árpád-hídtól nem messze, az irodadzsungel szívében áll a Mad Dog Cafe Haus, mely igazi törzshely azok számára, akik egyszerre éveznék a különleges kávékínálatot és négylábú barátjuk társaságát. Bent plüsskutyák tucatjai árulkodnak arról, hogy az ebek szívesen látott, egyenrangú vendégek itt, de természetesen szabadtéri relaxálásra is lehetőség van, ha valaki úgy döntene, hogy kedvencével a friss levegőn telepedne le. Ilyen feltételek mellett a kiszolgálás sem lehet más, csak minőségi: a kávé-variációk száma mondhatni végtelen, de emellett egészséges ételeket is kínálnak, ha valaki megéhezne. Az, hogy a személyzet is kedves, már csak hab a tortán.

Csészényi Kávézó

csészényi-kávézó

Azoknak, akik kedvelik a békebeli hangulatot, a Csészényi Kávézó igazi álom. A hely minden sarka hagyományőrző, a zománctáblák, plakátok, képek, mind a letűnt korokat idézik, de még az épület helyén egykoron álló Rill órásdinasztiának is emléket állítottak a tulajdonosok. Sőt, a kialakításnál arra is figyeltek, hogy a négylábú kedvencek is komfortosan érezzék magukat, miközben gazdájuk elkortyolgatja a napi koffeinadagját, vagy végiglapozza a kedvenc magazinját, napilapját. A betérő vendégek egyébként több mint 30 féle kávéból válogathatnak – melyeket helyben pörkölnek –, de kimérve is árulják őket, így ha valaki otthon is szeretne minőségi kávét inni, az ezt is megteheti.

Cat Café Budapest

cat-café-budapest

Hogy a macskák szerelmesei se érezzék úgy, kimaradnak valamiből, bemutatjuk a Cat Café Budapestet, ami igazi paradicsom a cicások számára. Ide ugyan saját állat nem hozható be, de a vendégek – a házirend betartásával – több mint tíz macskát kényeztethetnek, miközben elfogyasztják a rendelt ételeket, italokat. Sőt, a finomságok elfogyasztásán túl a cicáknak is kedveskedhetnek egy kis cat snackkel, ha szeretnék magukhoz édesgetni a szőrmókokat.

Búbos Csárda

búbos-csárda

Ha a Balaton-partján szeretnétek jót enni, a balatonberényi Búbos Csárdában megtehetitek. A hely, melyet egy 180 éves vályogházból alakítottak át, a benne található búbos kemencéről kapta a nevét, innen könnyen kitalálható, hogy rusztikus helyszínről van szó. A menü is ezt a jelleget tükrözi, elsősorban magyaros ételeket szolgálnak fel, azonban mégis az teszi igazán hívogatóvá, hogy állatbarát helyszín, vagyis, ha megéheznétek a hosszú kutyasétáltatás után, akkor is bátran betérhettek.

 

A Nők Lapja 16. számában (04.20-án jelenik meg a standokon, előfizetőink 04.19-én kapják kézhez) bővebben olvashattok az állatbarát-munkahelyekről is.

Szöveg: Debreceni Andrea

Fotók: az adott helyek Facebook-oldalairól