Gondoltad volna, hogy a pszichológusok egyre elkeserítőbbnek látják a magyarok lelkiállapotát? Ha szeretnél tenni valamit a mentális egészségedért, akkor látogass el a következő programok valamelyikére.

tweedrun

Kerekezz vissza a múltba! – Tavaszi TweedRun

Mit szólnál egy kis múltbéli biciklizéshez? Április 16-án már 12. alakalommal tartják a TweedRunt, ahol az 1920-30-as évek Budapestjének utcáira, a tweed életérzés és a vidéki vintage hangulatába csöppenhetsz. Eltekerhetsz a belváros 100 éves, nevezetes házaihoz és felelevenítheted a történetüket. A biciklizés mellett a hangulat is jó hatással lesz a testedre és a lelkedre is.

Virágba borult természet – Cseresznyevirág-ünnep

Nagykörűn található Magyarország cseresznyéskertje, a tavaszi rügyfakadáskor pedig bámulatos látványban lehet részed. A rózsaszín és fehér virágba borult fák alatt sétálva, és a kellemes illatokat magadba szippantva a lelked is feltöltődhet. Emellett lesz helyi termék piac, este pedig fáklyás menet és cseresznyefa ölelés. A program eredeti dátuma április 16., de a hirtelen érkezett, szinte nyári időnek köszönhetően a virágzást már korábban is megtekintheted.

aggtelek

Séta a holdfényes éjszakában – Tavaszi csillagles

Mi is lehetne romantikusabb és mesésebb program, mint egy csodás tavaszi estén sétálni a csillagos eget kémlelve? Az Aggteleki Nemzeti Park dolgozói úgy gondolták, hogy semmi, így Szögligeten szerveztek egy kis túrát, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a Szád vár környékével és szakember segítségével a tavaszi csillagképekkel is.

A megismerés tükrében – AnthropoSophia Nap

Az antropozófia kialakulását Rudolf Steiner filozófusnak köszönhetjük, lényege a megismerésen alapuló, korszerű világkép. Az ebben a szellemben tartott, idei AnthropoSophia Nap központi témája a “Gyógyító közösség” – a témában több előadás is tartanak az irányzat képviselői. Lesz fotókiállítás, filmbemutató, beszélgetés és könyvvásár is. Kézműves foglalkozásokon vehetsz részt, és kipróbálhatod a meseterápia módszerét.

A tánc felszabadít! – IV. Táncfesztivál

A budapesti Klebersberg Kultúrkúriában április 30-án szervezik a fesztivált a tánc világnapja alkalmából. Bemutatják az intézményben tanított táncokat, sőt még ki is próbálhatod magad, hogy mennyire vagy ügyes hastáncban, hip-hopban, salsában vagy zumbában. Érdemes ellátogatnod a programra, hiszen a tánc nemcsak, hogy feltölt energiával, de boldoggá és felszabadulttá is tesz.

 

everness

+1 Hogy a nyáron se unatkozz – Everness fesztivál

A balatonakarattyai 5 napos életmódfesztiválon a jelszó a tudatosság, az elmélyülés és a feltöltődés. Számtalan érdekes programot kínálnak, többek között Müller Péter és Wm. Paul Young előadását is meghallgathatod. Szellemi vezetők és trénerek segítségével meditálhatsz, hogy megtaláld a belső békédet. Ha azonban egy kis mozgásra, táncra, vagy egy jó koncertre vágynál, abból sem lesz hiány.

A Nők Lapja 15. lapszámában az egyre gyakrabban előforduló lelki betegségekről olvashatsz cikket.

Fotó: az adott események Facebook-oldalai