Ne szegje kedvetek a várható eső, inkább húzzatok gumicsizmát, és látogassátok el az alábbi kulturális események valamelyikére ma este és a következő napokban!

zoobudapest

Ha zenére vágysz: Roma Ünnep az Oláh Gipsy Beatsszel 

Április 8-án ünnepeljük a Roma Világnapot – 1971-ben ezen a napon ült össze az I. Roma Világkongresszus, melyen a jelenlévő képviselő felek megegyeztek a jövőbeni folyamatos együttműködésről. Ennek alkalmából az Oláh Gipsy Beats tart gigantikus koncertet ma este a Dürer Kertben. A zenekar tagjai között vannak többek között a Romano Drom, a Szilvási Gipsy Folk Band, az Ando Drom és a Ternipe muzsikusai is. A buli este fél 9-kor kezdődik, és ingyenes.

Ha fantasztikus látványra fáj a fogad: Sárkányok Éjszakái a Fővárosi Állatkertben

Ma este rendezik meg először a május 22-éig tartó esti programsorozatot, melynek során szó szerint állati fényünnepnek lehettek szemtanúi. Közel ötven, színes fényekben pompázó kompozíciót csodálhattok meg a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül megtartott eseményen. A világító színes „lampionszobrok” között akadnak kifejezetten tradicionális témákat felvonultató, illetve újabb korokat idéző alkotások is. Érdemes megnézni 19 és 22 óra között ezeket a rendhagyó tárgyakat.

Ha mozi nélkül el sem tudod képzelni az életed: 23. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

Hivatalosan tegnap kezdődött, azonban az első nyilvános vetítése csak ma kerül sor a 23. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon, ami Budapest egyik legrégebbi és legnagyobb várakozással övezett filmes eseménye. A fesztivál idei kiadásán a díjnyertes nemzetközi és magyar alkotásokat – összesen 42-őt – 10 napon át, összesen 5 budapesti helyszínen nézhetitek. A jobbnál jobb vetítések egészen április 16-áig tartanak.

titanicfilmfeszt

Ha a pezsgés szó hallatán mosolyra húzódik a szád: Budapesti Tavaszi Fesztivál 

A következő bő két hétben (április 24-éig) lépten-nyomon kultúrába botlunk majd Budapesten, ugyanis az idei tavaszi fesztivál is több helyszínen, rengeteg programmal veszi kezdetét a mai napon. A már-már megszámlálhatatlan mennyiségű – sokszor tematikus – esemény között zenei, építészeti, irodalmi, fotós és szabadtéri lehetőségek közül is választhattok – ha nem szeretnétek elveszni a bőség zavarában, ide kattintva érdemes böngészni a programokat.

Ha a szemeidet kényeztetnéd: 34. Magyar Sajtófotó Kiállítás

Több, lapunknak is dolgozó fotós részesült elismerésben a 34. Magyar Sajtófotó pályázaton, melynek díjnyertes képei már láthatók a budapesti Capa Központban május 14-éig. Ha lehull az eső, szerintünk ez az egyik legideálisabb feltöltődési lehetőség a hétvégén.

 

Fotók: facebook.com/allatkert, facebook.com/titanicfilmfest