Komédiára vagy inkább életrajzi drámára szomjaztok? Akárcsak korábban, most is vannak filmtippjeink mindkét műfajhoz – érdemes velünk tartani, és végigböngészni virtuális ajánlónkat.

Hétköznapi titkaink (Louder Than Bombs, 2015)

Jesse Eisenbergről A hasonmás 2013-as debütálása óta tudjuk, hogy jó színész, és ezzel a filmmel ezt még inkább bizonyítja, akárcsak Gabriel Byrne, aki többek között a Terápia című sorozat angol interpretációjából lehet ismerős. Ha beültök egy vetítésre, gyomorbavágó őszinteséggel és mély mondanivalóval számoljatok – egy olyan családi drámával, amelynek apró mozzanataiban akár magatokra is ismerhettek. A Hétköznapi titkainkat március 24-étől vetítik a hazai mozik.

Janis – A Janis Joplin-sztori (Janis: Little Girl Blue, 2015)

Egy rocklegenda, aki kitaposta az utat a női rocksztárok előtt. Nem is kell más mondat, hogy felkeltse az érdeklődésünket Janis Joplin sztorijának újabb dokumentumfilmes feldolgozása, amiben a 27 évesen elhunyt énekes-dalszerzőnő tragikus életéről és gazdag életművéről tudhatunk meg még többet. A dokumentumfilm ma (03.17-én) debütál itthon több fővárosi moziban.

Csokoládé (Chocolat, 2016)

Ennek a Csokoládénak semmi köze a 2001-es Juliette Binoche-Johhny Depp-filmhez, ám annál több köze van Omar Sy-hoz és a francia cirkusz virágkorához. A 19. és 20. század fordulóján játszódó, valós eseményeken alapuló történet a kubai Rafael Padilla – művésznevén Csokoládé – és társa, Footit (James Thiérrée) vándorcirkuszosok életébe enged bepillantást a kezdetektől a csúcsig, és azután. A film már látható a magyarországi mozikban.

Egy őrült pillanat (Un moment d’egarement, 2015)

Vincent Cassel és François Cluzet két édesapa bőrébe bújva látható a filmvásznon, akik lányaikkal karöltve nyaralni mennek. A nem várt fordulatokkal tűzdelt történetben a szerelem és a szenvedély nagy hangsúlyt kapnak, de nem pont úgy, ahogy azt először gondolnánk. Ha ítélkezésmentes filmre vágytok egy komoly témáról, érdemes beülni az Egy őrült pillanatra, amit március 10-e óta játszanak a mozik.

Szöveg: Sors Rita

Nyitókép: mozinet.hu