Szereted a jó filmeket? Akkor gyere velünk képzeletben Brooklynba! (X)

Téli estéken Oscar-esélyes filmeket nézni nem tűnik rossz időtöltésnek. Főleg, ha mindez premier előtti vetítésen történik, és a mozi cselekménye ma is aktuális kérdésekre reflektál.

brooklyn_nyito_x

Önmegvalósítás vagy egy hosszú út a jobb élet reményében? Olyan témák ezek, melyek napjainkban is sokakat foglalkoztatnak, akárcsak az 50-es években, amikor a 3 Oscar-díjra jelölt és a nemzetközi fesztiválokon 29 díjat besöpört Brooklyn című film játszódik.

A történet főszereplője egy fiatal ír lány, aki többre vágyik, mint ami jutott neki, éppen ezért elhagyja otthonát, és Írországból New Yorkba költözik. A nagy utazással járó váltást természetesen kultúrsokk kíséri, azonban a főhősnőt hamarosan magával ragadja a nagyváros forgataga, és a honvágyát is legyőzi egy mindent elsöprő szerelem. Szerencsére a cselekmény itt nem áll meg, és a film további részében kiderül, hogy új életet kezdeni mégsem olyan egyszerű: előbb-utóbb választani kell a régi és az új világ között.

brooklyn_poszter

A film főszereplője többek között A burok és A Grand Budapest Hotelből is ismert Saoirse Ronan, aki a legjobb női főszereplő kategóriában versenyez az Oscar-díjért, forgatókönyvírója pedig az a Nick Hornby, akinek a Pop, csajok satöbbi című regényt köszönhetjük.

Nézd meg a film előzetesét:

GYERE VELÜNK MOZIBA! JÁTÉK!

Ha szeretnéd megnyerni a 15 db páros Brooklyn mozijegy egyikét a február 2-i premier előtti vetítésre, figyeld délután a Facebook-oldalunkat!

Nyereményjátékunkon a megfejtést a nyereményjáték Facebook-posztja alá, kommentben várjuk. A jegyeket a helyes választ megírók között sorsoljuk ki.

A részletes játékszabályzat itt érhető el.