Ettől a könyvtől biztosan elalszik a gyermeked, és most meg is nyerheted!

Talán hihetetlenül hangzik a címben szereplő állítás, mégis igaz. Búcsút inthetsz a hosszúra nyúlt nappaloknak, ha elég időt szánsz a svéd mese felolvasására.

bendeguz2

Ismerős a helyzet, amikor álmosan pislogva csak a pihe-puha ágyra gondolsz, de a gyermeked még javában követeli az ébrenléted, mert szeretne még egy bögre tejet inni, mert másik plüssmacival szeretne aludni, vagy mert csak úgy, éppen nem akar lefeküdni?

Ha igen, eláruljuk, Carl-Johan Forssén Ehrlin, svéd pszichológus mesekönyve lehet a kulcsa a pihenésnek, ugyanis nem kevesebbet ígért, mint hogy bárkit el tud altatni. A magyarul Aludj el szépen, Bendegúz! címen megjelent mesekönyv titka nem is feltétlenül a történetben rejlik, sokkal fontosabb a mód, ahogy felolvassuk a kicsiknek. Lényegében egy mesével ötvözött meditációs technikát kapunk, ha kézbe vesszük a kötetet, melynek segítségével még a legizgágább gyerekek számára is megnyugtató, elalvást segítő perceket teremthetünk estéről estére.

Néhány tény, ami Bendegúz, az álmos nyuszi történetének hatását mutatja:

  • Talán „ötperces szenzációnak” tűnik Carl-Johan Forssen Ehrlin sikere, ám öt év alapos és megfontolt munkáját rejti az Aludj el szépen, Bendegúz!, valós álom- és alváskutatások szolgáltatják a mese alapját, és a világon több millió elégedett szülő osztja meg véleményét a szerzővel nap mint nap.
  • Pár hónapon belül, több mint 40 országban jelent meg.
  • Csak Dániában több, mint 150 ezer példány kelt el.
  • Több tucat országban (pl. Angliában, Olaszországban, Dániában, Svédországban, Japánban) listavezető, a The New York Times bestsellerlistáján a megjelenését követően a 3. helyen debütált – jelenleg is a TOP 10-ben állomásozik, a 7. helyen, nyár óta az Amazon sikerlistájának élmezőnyében áll.
  • Egy hónap alatt az elsőként 2011-ben, magánkiadásban megjelent meditatív svéd meséből világsikert csinált a Penguin Random House.

Játék!

Szeretnéd te is kipróbálni, mennyire gyorsan megy az altatás a könyv segítségével?

Játssz velünk, mert helyes megfejtőink közül tízen az Aludj el szépen, Bendegúz! című könyvet nyerik! Hogy eséllyel indulj a nyereményért, válaszold meg az alábbi kérdést, és a helyes választ küldd el nekünk a nljatek@centralmediacsoport.hu email címre!

Kérdésünk: Melyik költőnk műve az Altató című vers, aminek főszereplője „kis Balázs”?

A megfejtést az email TÁRGYÁBAN kérjük feltüntetni, a levélben pedig a teljes nevedet és címedet, ahová az ajándékot küldhetjük, illetve a telefonszámod, ha további egyeztetésre lenne szükség a nyereményekkel kapcsolatban!

A beküldés határideje: 2015.december 16. 23.59

A válaszokat ide várjuk: nljatek@centralmediacsoport.hu

Sorsolás: 2015. december 17.

A részletes játékszabályzat itt olvasható.