Karácsony közeledtével ne csak a családodra és a szeretteidre gondolj, hanem azokra az emberekre is, akik az év 365 napján nélkülöznek. A héten megjelenő, adventi Nők Lapjában és a nőklapja.hu-n is segítünk, hogy segíthess.

adomanyozas

A 48. heti Nők Lapjában 13, itt pedig további 6 címet és elérhetőséget mutatunk, ahol országszerte segíthettek (a kezdeményezések neveire kattintva eljuthattok azok weboldalára!):

Ajándékdoboz – Közösségi Adományozó Pont

Egy pont, ahova elvihetjük megunt, de még használható holmijainkat, és ahonnan rögtön elviheti az, akinek szüksége van rá. A kezdeményezés célja, hogy megszüntesse a távolságot az adományozók és a rászorultak között.

Hol: 1144 Budapest, Füredi park 6. + 1016 Budapest, Mészáros utca 56.

Mikulásgyár

A hagyományokhoz híven a Mikulásgyár idén is a budapesti 56-osok terén épül fel, de szerencsére az ország több, sőt, bármely pontjáról segíthetünk december 4. és 20. között – a részleteket a hivatalos weboldalon találjátok (fentebb, a Mikulásgyár nevére kattintva). A szervezők elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, játékokat, édességet várnak adományként.

Hol: országszerte

Cipősdoboz Akció – Baptista Szeretetszolgálat

A kezdeményezést egy angol nagymama indította a II. világháború után, amikor cipősdobozba csomagolt ajándékokkal lepte meg a környékbeli szegény gyermekeket. Több, mint 10 éve itthon is lehetőségünk van arra, hogy ilyen módon segítsünk a rászoruló kicsiknek, ezúttal november 29. és december 18. között.

Hol: Budapest több pontján és vidéken is

Centerke Adományozó Központ

A rászorulók számára ruhát, cipőt, használati tárgyakat, tartós élelmiszereket várnak.

Hol: 6720 Szeged, Roosevelt tér 5.

TÁMASZ Alapítvány

A hajléktalanokat segítő és ellátó alapítvány ruhát, ágyneműt, tisztálkodószereket, élelmiszert, használati tárgyakat vár.

Hol: 7626 Pécs, Dugonics u. 26.

Autista Sérültekért Zalában Alapítvány

A pénzadomány mellett szívesen fogadnak ruhát, tartós élelmiszert, játékot, könyvet és fejlesztő eszközöket is.

Hol: 8900 Zalaegerszeg, Apáczai tér 5/a + Autisták Védőotthona, 8992 Boncodfölde, Dózsa György út 19.

Ne feledjétek, még több elérhetőséget találtok a Nők Lapja 48. heti lapszámában (előfizetőink már ma kézhez kapják, a többiek pedig holnaptól megtalálják a standokon)!

 

Illusztráció: Thinkstock