Habár erre a hétvégére nem mondanak jó időt, mégsem kötelező otthon ülni. Nézzetek szuper filmeket, kóstoljatok isteni sütiket és töltődjetek fel lelkileg! Összeállításunkból megtudhatjátok, hova érdemes menni a következő napokban.

Művészettel a gyógyulásért

12193577_969942409711100_5163406172977055099_n

A MOM Park, a MOME és az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány együttműködésével létrejött esemény a művészetet és az adományozás örömét hozza össze időszakos kiállításokkal. A jelenlegi program célja, hogy bemutassa a MOME diákjainak alkotásait, miközben az alapítvány által működtetett Mama-lakás (mely azoknak a vidéki gyerekeknek és szüleiknek biztosít helyet, akik a kezelések idejére a fővárosba utaznak) megszépülésének folyamatába is bepillantást nyerhettek. A résztvevő művészek a MOME tervezőgrafika szakának hallgatói.

Az eseményről itt olvashattok bővebben.

Filmmaratonra fel!

ajanlo1

Ismét izgalmas és elgondolkodtató témákat vonultat fel a IV. Budapesti Zsidó Filmfesztivál ezen a hétvégén a Művész Moziban. Az idei év felhozatalában egyebek mellett német, amerikai, izraeli és lengyel alkotásokat láthattok, valamit Robin Williams egyik utolsó filmjét, a Brooklyn legmérgesebb emberét is. A filmek között városi sétákra indulhattok, és találkozhattok többek között Heller Ágnessel, Gárdos Péterrel és Radnóti Sándorral is.

További információkért kattintsatok ide!

Megédesíti a napod!

ajanlo2

Ha szerettek a konyhában sürögni-forogni, semmiképp se hagyjátok ki a második Sütemény és Tortafesztivált, ahol a cirkusz varázslatos világa elevenedik majd meg. A műsorvezető Bereznay Tamás séf lesz (általa készített ünnepi menüket találtok például a Nők Lapja friss, Advent különszámában!), aki népszerű gatszrobloggerekkel beszélget, és megpróbálja kideríteni trükkjeiket. Kipróbálhatjátok majd magatokat a tortadíszítő versenyen, lesz cukorcsipke, karamell dísz, macaron- és bonbonkészítő bemutató, és persze meg is kóstolhatjátok a sok finomságot.

A teljes programot itt találjátok.

Képek: az események Facebook oldalairól