Ha még nem tudjátok, mit csináltok a hosszú hétvégén, olvassatok tovább! Szabadtéri és fedett, felnőtteknek és gyerekeknek szóló programokat egyaránt ajánlunk.

Menjetek moziba!
Október 22-én debütál a Pán című családi kalandfilm, melynek egyik főszereplője néhány héttel ezelőtti címlapsztárunk, Hugh Jackman. A klasszikus Pán Péter-mesére ne számítsatok, a mozivásznon most egészen másként elevenedik meg a történet, mint a könyvben, ám ettől még ugyanolyan izgalmasnak ígérkezik.

Bővebb információt a filmről ezen az oldalon találtok.

womexVilágzenei kavalkád Budapesten
10 magyar fellépő – köztük Herczku Ágnes és bandája – és számos külföldi előadó koncertjét láthatjuk a 2015-ös Womexen, mely a világ egyik legismertebb világzenei expója: koncertfesztivál, vásár, konferencia, zenei dokumentumfilmek fesztiválja és díjkiosztó ünnepség egyben. Az idén Budapesten megrendezett esemény számtalan programot tartogat 25-éig a Müpa, a Bálna és az A38 falai között.

Itt böngészhetitek a programokat.

Jógázz egész vasárnap!
Az október 25-én reggel 9 órától este 6-ig tartó idei Jógakonferenciát a budapesti Gellért Szállóban rendezik meg, ahol nemcsak jógázhatunk, de 16 hazai és nemzetközi szinten is elismert jógaoktató előadásait hallgathatjuk végig. Jógaimádóknak különösen javasolt a megjelenés.

Részletes programlista és egyéb információk ezen az oldalon.

Irány Hortobágy!
Nem mindennapi eseménynek lehettek szemtanúi, ha ellátogattok a Hortobágyi Madárparkba. Idén november végéig tartanak vezetett túrákat kifejezetten azért, hogy megcsodálhassuk a naplementekor kezdődő daruvonulást. A terepjárós és gyalogos túrák 13:30-tól sötétedésig tartanak, a részvételhez előzetes, telefonos egyeztetés szükséges!

(A darvak szeptember második felétől a komolyabb fagyok beköszöntéig maradnak nálunk, majd tovább folytatják útjukat észak-afrikai, tunéziai, szudáni telelő területeikre.)

További információt találtok ide kattintva.

urbangoAlternatív belvárosi kalandozás
Egész Budapest egy szabadulószoba – vallják a városnéző túrának álcázott nyomkereső kaland, az Urbango szervezői. Hogy mi vár a játékosokra, az rejtély, akárcsak az, hol kezdődik és végződik a kaland, melynek során kincseket kereshetünk, és persze találhatunk is. Akik szeretik a fejtörőket és a meglepetéseket, imádni fogják, és mellesleg megleshetik a belváros ismeretlen arcát is.

A részletekért klikk ide!

Skanzenbe kéne menni…
Szuper családi elfoglaltság vár mindenkire a szentendrei Skanzenben, ahol október 23. és 25. között Gyermek és pásztorjátékok hétvégét tartanak. A kicsik megismerhetik, milyen játékokkal játszottak 100 évvel ezelőtt a gyerekek, és az is kiderül, hogyan készültek a pásztorkodásra.

Fontos információk a linken.