Kiállítások, könyves fesztivál és egy kis divat is helyet kapott összeállításunkban, melyben izgalmasnak ígérkező programokat ajánlunk erre a hétre és még tovább is.

MARGÓ IRODALMI FESZTIVÁL – ŐSZI KÜLÖNKIADÁS

Ottlik Géza halála után 25 évvel a Margó Feszt különkiadása az író előtt tiszteleg Cserna-Szabó András, Garaczi László, Kemény István, Németh Gábor, Parti Nagy Lajos, Péntek Orsolya es Péterfy Gergely hathatós segítségével, miközben a főváros több pontján a kortárs hazai és külföldi irodalom legjavát is felvonultatja.

Az október 8-tól 10-éig tartó fesztiválról itt találtok részleteket.

ART MARKET BUDAPEST

Szintén holnap, azaz október 8-án indul Kelet-Európa legjelentősebb művészeti vására, kortárs kiállítása, ahol 25 országból közel 100 kiállító alkotásait vehetjük szemügyre. Az idei market egyik különlegessége a Nyugat-Balkán országainak szentelt Guest Balkan elnevezésű művészeti vendégprogram. A nagyszabású képzőművészeti kiállítást rengeteg esemény – könyvbemutatók performanszok, filmvetítések, kerekasztal-beszélgetések – kíséri, egészen október 11-ig.

Bővebb információt találtok a kiállításról erre.

ludwiggoespop

LUDWIG GOES POP + THE EAST SIDE STORY

Az európai Ludwig Múzeumok alapját képező, Peter és Irene Ludwig által létrehozott gyűjtemény talán legismertebb és leghíresebb része a pop art korszakát mutatja be október 9-től. Megtalálhatók benne az irányzat emblematikus művészeinek főművei a nemzetközi élvonalból. Budapesten az anyag kiegészül a korszak magyar és kelet-európai alkotóinak műveivel. (A kiállítás a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program.)

A nagyszabású kiállításról minden fontos információt megtaláltok ezen a linken.

TITOKZATOS SZAVANNA – GYERE EL A BŰVÖS TALIZMÁNODÉRT! KIÁLLÍTÁS ÉS ÓRIÁS TÁRSASJÁTÉK

Ideális családi program a Mezőgazdasági Múzeumban november 1-ig látogatható interaktív kiállítás, mely képzeletben a páratlan élővilágú afrikai füves pusztára kalauzol. A táj jellegzetes állatai, az afrikai nagyvadak különös szokásai mellett ritkán látott, rejtőzködő élőlényeket, bámulatra méltó jelenségeket, meglepő természeti összefüggéseket is megismerhetünk játékos talizmángyűjtő akcióval egybekötve. (A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.)

Jegyinformáció és részletek a linken.

MERCEDES-BENZ FASHION WEEK CENTRAL EUROPE

Idén először a hazai és közép-európai divat fiatal tehetségei egyetlen rendezvényen mutathatják be legújabb kollekcióikat, miközben az immár ötéves sikertörténetre visszatekintő Gombold újra! tehetségkutató 2015-ös döntőjére is a Várkert Bazárban kerül sor a divatesemény keretein belül. Az október 10-én és 11-én megrendezett program jegyeladásaiból befolyt összeg idén is teljes egészében az Ökumenikus Segélyszervezethez kerül.

A részleteket itt keressétek!

Képek: az események Facebook-oldalairól, Press