Vörös vagy fehér? – 2 borkóstoló, amire érdemes elmenni

A szüreti időszakban egymást érik a jobbnál jobb boros programok. Október elején két olyan rendezvény is lesz, amit minden borrajongónak ajánlott bevésni a naptárjába: a Pinot és Kadarkát a vörös-, míg az Nagy Olaszrizling Kóstolót a fehérborok kedvelőinek ajánljuk.

Pinot & Kadarka

boros2

Október 3-án szombaton tartja rendhagyó kóstolóját a Borjour a Stefánia Palotában, aminek középpontjában a pinot noir és a kadarka áll majd, 40 borászat mutatja be legjobb palackjait. A sétáló kóstolót gyönyörű helyen rendezik meg, a felújított Stefánia Palota szalonjai és télikertje várja a borozókat. Aki szeretne elmélyedni a két fajta rejtelmeiben, nevezzen be a mesterkurzusok valamelyikére, melyeket nemzetközileg elismert szakemberek tartanak.

Bővebb információ és jegyvásárlás itt.

Nagy Olaszrizling Kóstoló

boros3

Aki a vörösek helyett inkább a fehérborokért rajong, az október 10-i Nagy Olaszrizling Kóstolóra váltson jegyet. Az olaszrizling hazánk egyik legkedveltebb szőlőfajtája, szinte minden borvidékünkön megtalálható, rendkívül változatosak a belőle készített borok is. A budapesti Sofitelben több mint 60 kiállító rizlingjével találkozhatunk, és itt is tartanak mesterkurzusokat.

A rendezvényről részleteket erre találtok.

 

Nyitókép: olaszrizlingoktober.hu
Képek: az események Facebook-oldalairól