Bár a következő napok időjárása borúsnak ígérkezik, érdemes gumicsizmát és esőkabátot húzni, és nyakunkba venni a várost az alábbi programokért.

DESIGN HÉT BUDAPEST (szeptember 25. és október 4. között)

designhetbudapest

Ma kezdődött és egészen jövő hét vasárnapig tart hazánk talán legnívósabb dizájn tematikájú rendezvénysorozata, ahol idén is rengeteg színes program közül válogathatunk. 2015-ben a lakóterek, az otthonok világára fókuszál az eseménysor, a HOME SWEET HOME szlogennel ellátott központi kiállítással, illetve további programokkal azt mutatja be, hogy az elmúlt tíz-húsz év társadalmi, kulturális és technológia változásai miként csapódtak le az otthonokban. Emellett kiemelt figyelmet kap  a gasztronómia és a dizájn kapcsolata, de rácsodálkozhatunk Budapestre dizájn-szemüvegen keresztül is, illetve jobban megismerkedhetünk a spanyol dizájn-szcénával, hiszen idén Spanyolország az Design Hét díszvendége.

A programokról, helyszínekről minden fontos információt ITT találtok.

WORLD PRESS PHOTO KIÁLLÍTÁS (szeptember 25. és október 25. között)

worldpressphoto
Budapesten 34 éve rendezik meg évente a kiállítást, mely a szakmai zsűri által díjazott képeken keresztül mutatja meg az elmúlt év fontosabb eseményeit, hétköznapjait, illetve olyan pillanatokat, ami által mi is közelebb kerülhetünk a körülöttünk zajló események megismeréséhez és megértéséhez. Az idei tárlat  5,692 fotóriporter 97,912 pályázatra küldött fotójából nyújt válogatást a Néprajzi Múzeumban.

A részletekről és a nyitvatartásról ezen a linken tájékozódhattok.

6. EB OVO PIKNIK (szeptember 27. 10-18 óráig)

ebovokutyaspiknik

A belváros legnagyobb civil-kutyás rendezvénye 6. alkalommal jelentkezik, ezúttal is az 5. kerületi Szabadság téren. A piknik célja a kulturált kutyatartás népszerűsítése egy példamutató rendezvény keretében, ahol kutyás, nem-kutyás, felnőtt és gyerek, belvárosi és vidéki emberek is jól érezhetik magukat. A rendezvényen szabadon a kutyákkal, a fűben lehet piknikezni, de ezen kívül lesznek kutyás bemutatók, kézműves piac, gyerekprogramok, koncertek, valamint gazdiknak hasznos szakmai beszélgetések is. 

A részletekért kattintsatok IDE!

Képek: az események Facebook-oldalairól